Γλώσσα του σώματος | 10 σημάδια ότι μία γυναίκα (μάλλον) ενδιαφέρεται

0
1731

Η γλώσσα του σώματος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μη λεκτικά. Αντίθετα, χρησιμοποιούν διάφορες εκφράσεις προσώπου, χειρονομίας, κατευναστικές κινήσεις καθώς και διαφορετικούς τόνους της φωνής.

 

Το να μπορούμε να διαβάζουμε αυτά τα σημάδια μας βοηθά να καταλάβουμε εάν κάποιος αισθάνεται άνετα ή άβολα, νευρικότητα ή θυμό ή ακόμη και αν ελκύεται από εμάς. Και παρότι οι άνθρωποι κάθε φύλου τείνουν να έχουν παρόμοιες συμπεριφορές, υπάρχουν ορισμένες λεπτές διαφορές που είναι πιο κοινές ανάμεσα στις γυναίκες.

Μπορεί η γλώσσα του σώματος να διαφοροποιηθεί με βάση το φύλο;

Υπάρχουν βέβαια μερικά στοιχεία της γλώσσας του σώματος που είναι πιο κοινά στις γυναίκες και κάποια άλλα στους άνδρες. Όμως, το εάν η γλώσσα του σώματος διαμορφώνεται έμφυτα με βάση το φύλο είναι πιο περίπλοκο ζήτημα. Πολλές λεπτές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών μπορεί να οφείλονται στην κοινωνικοποίηση, την κουλτούρα και το περιβάλλον. Κάποιες άλλες όμως μπορεί να είναι «γραμμένες» στο DNA μας.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους είναι πως μόνο οι γυναίκες παίζουν με τα μαλλιά τους ή κινούνται νευρικά. Έτσι οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι «γυναικείες». Όμως, ως γένος οι άνθρωποι έχουμε την τάση να υιοθετούμε παρόμοιες συμπεριφορές, όμως ο τρόπος με τον οποίο τις εκτελούμε ποικίλλει.

Μερικές έρευνες έχουν ανακαλύψει ότι το γένος επηρεάζει τη γλώσσα του σώματος. Ακόμη, μελέτες διαπιστώνουν ότι οι γυναίκες είναι γενικότερα καλύτερες στο να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα στις εκφράσεις του προσώπου. Άλλες μελέτες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να αναγνωρίζουν αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός ενώ οι άντρες μπορούν να «διαβάζουν» συναισθήματα όπως η χαρά με μεγαλύτερη ευκολία.

Μερικά σημάδια ότι μία γυναίκα μπορεί να ενδιαφέρεται είναι:

  1. Έκθεση του λαιμού

Επειδή ο λαιμός περιέχει τη σφαγίτιδα φλέβα, είναι μια ευάλωτη περιοχή του σώματος. Σε μία προσπάθεια να προστατέψουν τον εαυτό τους, οι άνθρωποι έχουν την τάση να κρύβουν το λαιμό τους όταν νιώθουν άνετα. Όταν από την άλλοι νιώθουν άνεση και ασφάλεια μπορεί να αφήνουν το λαιμό τους εκτεθειμένο. Για να το κάνουν αυτό, ενδέχεται να τραβούν τα μαλλιά τους στο πλάι ή να γέρνουν τον έναν ώμο.

  1. Παιχνίδι με τα κοσμήματα

Ενώ το πιάσιμο του λαιμού είναι γενικά σημάδι δυσφορίας, εάν μια γυναίκα πιάνει το κολιέ της ενδέχεται να δηλώνει το αντίθετο. Εάν η κίνηση είναι αργή, αισθησιακή και μοιάζει περισσότερο με χάδι, ίσως είναι ένα σημάδι φλερτ. Το νευρικό παιχνίδι με τα δαχτυλίδια όμως μπορεί να είναι σημάδι δυσφορίας και νευρικότητας.

  1. Μετακίνηση αντικειμένων

Στη διάρκεια ενός δείπνου σε ένα εστιατόριο ή όταν κάθεται απέναντι σε κάποιον άλλο, μία γυναίκα ενδέχεται να μετακινεί τα αντικείμενα που παρεμβάλλονται ανάμεσά τους. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι θέλει να νιώσει πιο κοντά στο άλλο πρόσωπο. Ακόμη, αυτό τείνει να είναι σημάδι στοργής ανάμεσα σε όλα τα φύλα.

  1. Εκφράσεις προσώπου

Οι εκφράσεις του προσώπου στις γυναίκες τείνουν να είναι πιο έντονες απ’ ότι στους άνδρες. Ένα νεύμα του κεφαλιού, το ανασήκωμα των φρυδιών, το χαμόγελο ή εκφράσεις όπως «αλήθεια;» μπορεί να υποδηλώνουν ενδιαφέρον. Και παρότι και οι άνδρες κάνουν τα παραπάνω, στις γυναίκες τείνουν να είναι πιο έντονα.

  1. Παιχνίδι με τα μαλλιά

Όταν μία γυναίκα παίζει ή στριφογυρίζει τούφες από τα μαλλιά τις στο δάχτυλό της, αυτό μπορεί να είναι σημάδι φλερτ. Ιδιαίτερη σημασία έχει εάν στρέφει προς το υποκείμενο του ενδιαφέροντός της το εσωτερικό του καρπού της. Γενικά οι ειδικού υποστηρίζουν ότι όταν οι γυναίκες παίζουν με τούφες από το πίσω ή το πλαϊνό μέρος του κεφαλιού τους, φλερτάρουν.

  1. Δάγκωμα ή γλείψιμο των χειλιών

Το δάγκωμα των χειλιών μπορεί να είναι σημάδι φλερτ αλλά και νευρικότητας, συχνά και των δύο ταυτόχρονα. Ακόμη, μερικές γυναίκες μπορεί να γλείφουν τα χείλη τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό συμβαίνει προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή στα χείλη τους ή να τα υγράνουν πριν από ένα φιλί.

  1. Στροφή της παλάμης προς τα πάνω

Παρότι τα σφιγμένα χέρια μπορεί να είναι σημάδι δυσφορίας, τα ανοιχτά χέρια με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω μπορεί να είναι σημάδι εμπιστοσύνης και δεκτικότητας.

  1. Αγγίγματα

Όταν ενδιαφέρεται για κάποιον, μία γυναίκα μπορεί να επιδιώξει κάποιας μορφής σωματική επαφή. Αυτό μπορεί να είναι ένα απαλό άγγιγμα στο χέρι, ένα χτύπημα στον ώμο ή το γόνατο ή κάτι πιο προφανές όπως μία αγκαλιά ή το κράτημα των χεριών. Και οι άντρες όμως κάνουν το ίδιο. Ωστόσο, από την πλευρά τους έχουν την πρόθεση να δουν τις γυναικείες αντιδράσεις και το εάν νιώθει άνετα.

  1. Αλλαγή στον τόνο της φωνής

Όταν μία γυναίκα είναι ενθουσιασμένη ή ενδιαφέρεται για κάποιον, η φωνή της μπορεί να γίνει πιο γρήγορη και ελαφρώς πιο ψιλή. Όμως, δεν αποκλείεται και το αντίθετο, δηλαδή να μιλά πιο αργά από το συνηθισμένο όταν φλερτάρει. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο καταλαβαίνει ο συνομιλητής καλύτερα τι λέει αλλά και στρέφεται η προσοχή προς τα χείλη.

Διαβάστε ακόμη: 10 λόγοι που διαφοροποιούν τις δυνατές γυναίκες στις ερωτικές σχέσεις

  1. Γέρσιμο του κεφαλιού

Όσο περισσότερο ενδιαφερόμαστε για κάποιον/α, τόσο πιο πολύ στρέφουμε την προσοχή μας προς αυτόν/η. ένας τρόπος για να δείξουμε αυτή την προσοχή είναι το να γείρουμε το κεφάλι την ώρα που μιλούν ή να νεύσουμε για να συνεχίσουν. Ένα πιο αισθησιακό σημάδι είναι όταν μία γυναίκα γέρνει το κεφάλι και στη συνέχεια κοιτάζει αργά προς τα πάνω.

Συμπερασματικά, η γλώσσα του σώματος παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με αυτή της γλωσσικής επικοινωνίας. Όμως, χωρίς συγκεκριμένη επιβεβαίωση μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε ακριβώς τι προσπαθεί να μας πει ο άλλος.

Σε κάθε περίπτωση, εάν είστε άνδρες και ενδιαφέρεστε για μία γυναίκα, μπορείτε να διαβάσετε τα σημάδια που σας στέλνει. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να αποφύγετε τα γρήγορα συμπεράσματα και πάντα να έχετε υπόψιν σας το γενικότερο πλαίσιο της επικοινωνίας σας. Επειδή λοιπόν κάποια γυναίκα σας χαμογέλασε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ενδιαφέρεται. Είναι λοιπόν πιο σωστό να «διαβάσετε» ένα σύνολο από σήματα της γλώσσας του σώματος παρά ένα μεμονωμένο στοιχείο.

Πάντα έχετε υπόψιν ότι η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και έχει τον δικό της μοναδικό τρόπο να φλερτάρει. Έτσι μπορούμε ναι μιλήσουμε για στερεότυπα στη γλώσσα του σώματος όταν βγουν από τη μέση οι μοναδικές τάσεις του κάθε ανθρώπου.

Πηγή: www.mindbodygreen.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας