H Nέα Γουινέα συμπληρώνει τον πρώτο κύκλο μαθημάτων του Περμασχολείου και το γιορτάζει με μια ολοήμερη εκδήλωση στο αγρόκτημα στη Νέα Μάκρη την Κυριακή 20 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα: Παρουσιάσεις, εργαστήρια, δρώμενα για παιδιά, μουσική και φαγητό από τον κήπο!

Εμείς παρακολουθήσαμε τον πρώτο αυτό κύκλο του Περμασχολείου και ενθουσιαστήκαμε! Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από τον Μάρτιο ως τον Μάιο στο αγρόκτημα της Νέας Γουινέας στη Νέα Μάκρη, ήταν δωρεάν, άψογα οργανωμένα και κάλυπταν ένα πολύ ευρύ φάσμα γνώσεων στον τομέα της βιωσιμότητας και της αειφορίας:

Μάθαμε τις σχεδιαστικές αρχές ενός κτήματος ή και μιας κατοικίας, τεχνικές εξοικονόμησης νερού, πώς να σχεδιάσουμε και να εγκαταστήσουμε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, πώς να αξιοποιήσουμε τα οικιακά λύματα, βασικές αρχές φυσικής δόμησης και πολλές ακόμα απλές και οικονομικές λύσεις που ο καθένας μπορέι να αξιοποιήσει στην καθημερινότητά του με όφελος για τον ίδιο, την κοινότητα στην οποία ζει αλλά και το περιβάλλον. Απώτερος στόχος; Η μετάβαση σε έναν πιο φυσικό και βιώσιμο τρόπο ζωής.

Στα μαθήματα οι εισηγήσεις έγιναν από ένα σύνολο ανθρώπων με διαφορετικό αντικείμενο οι οποίοι μας μετέφεραν την εμπειρία τους από τη δική τους μετάβαση και αυτό μας ενθουσίασε ακόμα περισσότερο, γιατί επιβεβαίωσε ότι αυτή η μετάβαση είναι εφικτή και παρά τις όποιες δυσκολίες στην αρχή, μόνο οφέλη έχει να προσφέρει.

Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι στα μαθήματα του Περμασχολείου όλες αυτές οι γνώσεις δεν έμειναν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αλλά εφαρμόστηκαν και στην πράξη σε ασκήσεις μέσα στο κτήμα υπό την καθοδήγηση της ομάδας της Νέας Γουινέας!

Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε περισσότερα για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα, μη χάσετε την Ανοιχτή Ημέρα Περμακουλτούρας!

Πρόγραμμα Ανοιχτής Ημέρας Περμακουλτούρας

10:30 – 12:00
– Παρουσίαση των σχεδίων των μαθητών του Περμασχολείου
– Εισαγωγή στην Περμακουλτούρα – παρουσίαση του Βιβλίου «Πρακτικός Οδηγός Περμακουλτούρας» της Rosemary Morrow (εισηγητές Πέτρος Αντωνιάδης – Τίνα Λυμπέρη)

12:30 – 14:00
– Παρουσίαση του εγχειρήματος και ξενάγηση στο αγρόκτημα (εισηγήτρια Φωτεινή Γεωργούση)
– Και μετά το Περμασχολείο τι; Κατα πού να πάω; (εισηγήτρια Τίνα Λυμπέρη)
– Μάθημα εναέριων ακροβατικών για παιδιά (από την ομάδα Los monos juntos)

14:30-16:00 Guitakora (Kora, κιθάρα, κρουστά)

16:00 – 17:30 
– Ενημέρωση – συζήτηση: το οικοσύστημα του ρέματος της Ραφήνας και οι καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει η τσιμεντοποίηση του για την ευρύτερη περιοχή (εισηγήτρια Βαλερί Βασιλάκου)
– Εργαστήριο Περμακουλτούρας για παιδιά (εισηγήτρια Τίνα Λυμπέρη)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα λειτουργεί στο χώρο κυλικείο με καφέ, ροφήματα, αλκοόλ και φαγητό από τον κήπο!

 

Μάθετε περισσότερα για τη Νέα Γουινέα και τη δράση της!

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.