Ο άνθρωπος μπορεί να είναι απόλυτα καθαρός και υγιής στο σώμα του, όμως, εξαιτίας του τρόπου που ζει και σκέφτεται, προσελκύει προς το μέρος του κάθε λογής αρνητικές επιρροές, ηθικές ασθένειες και μολύνσεις. Ο άνθρωπος που σκέφτεται άσχημα, τραβά προς το μέρος του πληθώρα ανεπιθύμητων πνευμάτων, τα οποία θα επηρεάσουν ολόκληρο το περιβάλλον του.

Αυτό το απλό γεγονός της ύπαρξης μας επάνω στη γη, απαιτεί να πλένεσαι. Εάν για παράδειγμα, σφίξεις ένα βρώμικο χέρι, τότε βρωμίζει και το δικό σου και έτσι, πρέπει να το ξεπλύνεις. Εάν συναντήσεις μια ακάθαρτη σκέψη, πρέπει εξίσου να ξεπλύνεις τη δική σου.

Ο άνθρωπος που θέλει να πάει προς την ψυχή του, πρέπει να μελετήσει μεθόδους καθαρισμού και εξαγνισμού, μέσα σε όλα τα σώματά του, απ’ όλα όσα επιμένουν να είναι διαρκώς αρνητικά, ταραχώδη και ασυνείδητα μέσα του. Πρέπει να μάθει να προστατεύεται, να μην αφήνει το οτιδήποτε να μπαίνει μέσα του και να πλένεται συνειδητά.

Ορίστε μια προσευχή-μάντρα του Αγγέλου του Νερού, μέσα από την Εσσαϊκή Παράδοση, την οποία μπορείς να προφέρεις, για να εξαγνίσεις τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου,  ενώ ταυτόχρονα πλένεις το φυσικό σώμα σου. Όταν κάνεις μπάνιο, ντους ή πλένεις τα χέρια σου, συνειδητοποίησε  και κάλεσε όλες τις εξαγνιστικές αρετές του νερού λέγοντας από μέσα σου ή και με δυνατή φωνή:

«Άγγελε του Νερού,
ζωογόνησε το σώμα μου, εξάγνισε τις επιθυμίες μου,
ρευστοποίησε τα συναισθήματά μου, καθάρισε τη σκέψη μου,
κινητοποίησε το πεπρωμένο μου προς το μεγάλο σκοπό,
κάνε την ψυχή μου διάφανη κι ειρηνική ενώπιον του Πνεύματος.

Κάνε το αυτό για τη δόξα του ουράνιου Πατέρα-Μητέρας.
Σε ευχαριστώ.
Αμήν.»

Εφόσον πρέπει να λούζουμε συχνά τα μαλλιά μας, τότε γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε για να πραγματοποιήσουμε μια εργασία εξαγνισμού και καθαρισμού των σκέψεων; Το πλύσιμο μπορεί να γίνει μια πράξη που ενδυναμώνει την υγεία του φυσικού σώματος, αλλά επίσης και την ισχύ του ενεργειακού σώματος, των πνευματικών αισθήσεων, ανοίγοντας έτσι θεϊκές αισθήσεις μέσα στην αγνότητα. Είναι λοιπόν καλό να πλενόμαστε συνειδητά, με απαλότητα, δίχως να στρεβλώνουμε την ουσία της τρίχας, μα ενδυναμώνοντας  και ενεργοποιώντας τη μαγική, προστατευτική δύναμή της.

Καθώς θα λούζεις τα μαλλιά σου μπορείς να πεις:

«Είθε το νερό αυτό να με καθαρίσει από όλες τις κακές σκέψεις
που συσσώρευσα σήμερα (ή: τις τελευταίες μέρες).
Είθε το νερό που κυλά πάνω μου, ν’ απομακρύνει όλες αυτές τις ακαθαρσίες

Στη συνέχεια, πάρε σαμπουάν και φτιάξε αφρό στα μαλλιά σου προφέροντας συνειδητά τα εξής λόγια:

«Την ίδια στιγμή που τα μαλλιά μου καθαρίζονται,
ζητώ να έρθουν να κατοικήσουν μέσα στο είναι μου νέες σκέψεις,
ώστε να μπορώ να ζω έτσι όπως επιθυμώ, ανάλογα με τις αξίες μου.
Είθε οι σκέψεις που με αποσπούν από την πορεία μου ν’ απομακρυνθούν,
και τα μαλλιά μου να φορτιστούν με τις υψηλότερες σκέψεις

Οι τρίχες αντιπροσωπεύουν το ένδυμα του σώματος και η χρησιμότητά τους είναι να φέρνουν το φυσικό σώμα σε επαφή μ’ έναν κόσμο πιο λεπτοφυή που το περιβάλλει και που διεισδύει μέσα του διαμέσου ενεργειών και δονήσεων. Το σώμα, με τη σειρά του, είναι το ένδυμα των αισθήσεων και των πνευματικών κέντρων μέσα στον άνθρωπο. Όπως ακριβώς το λινό ένδυμα είναι προστατευτικό ρούχο  για το σώμα, έτσι και οι τρίχες γεννούν γύρω από τον άνθρωπο ένα ρεύμα προστασίας κοντινό στο ένστικτο και στις ενστικτώδεις δυνάμεις.

Οι τρίχες είναι θετικές για την υγεία, την προστασία και τη μετάδοση των πιο αγνών ενστικτωδών δυνάμεων. Λειτουργούν ως προστασία από ορισμένες ασθένειες, αλλά κι από κύματα ενέργειας που συνδέονται με τον λεπτοφυή, ζωικό κόσμο. Εξάλλου, οι τρίχες εμφανίζονται κυρίως στην περίοδο της εφηβείας και συνδέονται με την εμφάνιση της φωτιάς της σεξουαλικότητας και συγκεκριμένων ορμών και δυνάμεων μέσα στον άνθρωπο. Βρίσκονται εκεί για να δώσουν ώθηση σ’ αυτές τις δυνάμεις, να τις διοχετεύσουν, να τις εξισορροπήσουν.

Εάν η ανθρωπότητα σήμερα, κατέχεται από κάθε λογής δυσκολίες όπως η νευρικότητα και η δυσαρέσκεια, είναι γιατί έχει στραφεί μακριά από τους νόμους της φύσης και έχει μπει σ’ εκείνους της ασυνειδησίας, της ευκολίας και της άστοχης μόδας. Εφαρμόζοντας ωστόσο, τους βασικούς κανόνες της Μητέρας Φύσης, μπορούμε εύκολα να θεραπεύσουμε μεγάλο αριθμό φυσικών και ψυχολογικών προβλημάτων.

Ιδανικά, θα πρέπει να πλενόμαστε με αγνό νερό και να χρησιμοποιούμε φυσικά σαπούνια και σαμπουάν, τα οποία είναι σε αρμονία με τη Μητέρα και τις αγνότερες δυνάμεις γύρω από τον άνθρωπο, οι οποίες  αυξάνουν τη δύναμη του φωτός μέσα μας και γύρω μας.

Πρακτική για ν’ αποκτήσεις μια αρετή μέσα στο σώμα νερού

Εάν θέλεις ν’ αποκτήσεις κάποια αρετή όπως το σθένος, τη σταθερότητα, την καλοσύνη, την προστασία κλπ, τότε τοποθέτησε μπροστά σου, ανάμεσα από τρία αναμμένα κεριά, ένα ποτήρι με καθαρό νερό. Κάψε λίγο λιβάνι εάν έχεις. Συγκεντρώσου στη συγκεκριμένη αρετή, οραματίσου την, αισθάνσου την και μετά τοποθέτησε τα χέρια σου πάνω από το νερό και ζήτα από τον Άγγελο της αρετής να γονιμοποιήσει το νερό, έτσι ώστε, όταν το πιεις, να την ενσωματώσεις.

Μόλις αισθανθείς ότι η αρετή βρίσκεται καθαρά γύρω σου και μέσα στο νερό, σήκωσε το ποτήρι ως φόρο τιμής στο Άγιο Πνεύμα και την Ανώτερη Διάνοια της Μητέρας Φύσης και μετά πιες το νερό αργά, απαλά και συνειδητά. Νιώσε την αρετή να μπαίνει μέσα σου και να ζωογονεί όλα τα κύτταρά σου, νιώσε την να συνάπτει συμμαχία μαζί σου.

Για ν’ απελευθερώσεις το νερό σου από αρνητικές υποβολές.

Μπορείς εάν θέλεις, να πλένεις τα χέρια σου με φρέσκο νερό πολλές φορές την ημέρα. Άπαξ και τα χέρια σου καθαρίζουν, μπορούν να γίνουν αγωγοί λεπτεπίλεπτων, πνευματικών και φωτεινών ενεργειών και δονήσεων. Καθώς αναπνέεις ήσυχα, νιώθε το νερό να κυλά και να σε απαλλάσσει, να σε ελαφραίνει και να σε αναζωογονεί.

Σκέψου και πες:

«Όλα όσα είναι σκοτεινά, αρνητικά, κατώτερα,
ανεπιθύμητα, αδύναμα και άρρωστα,
απομακρύνονται και μεταμορφώνονται.
Γίνομαι ελεύθερος, φρέσκος και αναζωογονούμαι εκ νέου.
Σε ευχαριστώ, Άγγελε του Νερού, και σε ευλογώ.
Θέλω να γίνω καλύτερος και πιο φωτεινός, για το καλό όλων

Εάν αποκτήσεις αυτές τις συνήθειες στη ζωή σου, θα μάθεις όλο και γρηγορότερα να χρησιμοποιείς όλες τις ιδιότητες του νερού για το καλό σου, προκειμένου να μην υποκύπτεις παθητικά σε επιρροές. Θα μάθεις, επίσης, να  δημιουργείς συνειδητά άλλες, με σκοπό την προστασία σου από κακές σκέψεις και υποβολές, ώστε να μπορείς να μεταμορφώνεις τις αρνητικές ψυχικές καταστάσεις σου και έτσι να εξαγνίζεσαι.

Απέκτησε την καλή συνήθεια να ολοκληρώνεις κάθε εργασία σου με το νερό, εκπορεύοντας από μέσα σου μια όμορφη σκέψη-θησαυρό της καρδιάς σου και προσφέροντάς την στον Άγγελο του Νερού με αναγνώριση και εγκαρδιότητα.

Το νερό είναι μια πόρτα που οδηγεί προς έναν κόσμο αγνότητας και ανύψωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύγχρονη Εσσαϊκή Διδασκαλία, μπορείτε να απευθυνθείτε στον:

Οίκο Εσσαϊκής Σοφίας: VERTU ESSENIA – Οικολογία και Πνεύμα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.