Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για ανθρώπους με ρευματικά νοσήματα

0
Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για ανθρώπους με ρευματικά νοσήματα | της Έφης Φουσέκη

32 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έφης Φουσέκη

Αύξηση στο σύνολο των κλήσεων της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) ανά έτος σημειώθηκε από το 2012 και μετά. Η αύξηση άγγιξε το 48% το 2012, ενώ το 2016 έφτασε στο  90%.  Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης (210 8237302)  κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας  και μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει πάνω από  5.000 άτομα.

Η υπηρεσία απευθύνεται στα άτομα που πάσχουν από κάποια πάθηση του μυοσκελετικού συστήματος, καθώς και στους συγγενείς, τους φροντιστές και τους  φίλους τους. Η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης  δέχεται αιτήματα καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή 10.00π.μ – 16.00μμ) που απαντώνται άμεσα ή κατόπιν ραντεβού από ειδικά εκπαιδευμένο ψυχολόγο.

«Ο χαρακτήρας της γραμμής είναι πρώτον υποστηρικτικός/συμβουλευτικός σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας ατόμων που πάσχουν από χρόνια ρευματικά νοσήματα, όπως εκδηλώσεις άγχους και κατάθλιψης, δυσκολίες στη διαχείριση του νοσήματος, αλλά και δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπλέον, η τηλεφωνική γραμμή έχει και πληροφοριακό χαρακτήρα, για θέματα που αφορούν το νόσημα, ιατροφαρμακευτικά θέματα και θέματα νομικά/πρόνοιας. Τέλος, η γραμμή εξυπηρετεί αιτήματα πληροφόρησης που αφορούν τον σύλλογο», αναφέρει ανακοίνωση της  Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα.

Η πλειοψηφία των καλούντων είναι γυναίκες και οι περισσότερες κλήσεις προέρχονται από την Αθήνα. Τα πιο συχνά νοσήματα, με βάση την καταγραφή είναι: Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, Ψωριασική Αρθρίτιδα, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα, Ινομυαλγία , Σκληρόδερμα, Σύνδρομο Sjogren και Οστεοαρθρίτιδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο info@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας