Τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και υγιεινά. Αρκεί να καταναλωθούν στην εποχή τους.

 

Δεν είναι τυχαίο που οι γιαγιάδες μας έτρωγαν τα φρούτα και τα λαχανικά κατά αυτόν τον τρόπο. Τη ντομάτα μόνο το καλοκαίρι και το πορτοκάλι αποκλειστικά το χειμώνα. Τότε που όλα ήταν πιο αγνά και οι καλλιέργειες μεγάλωναν φυσικά, χωρίς φυτοφάρμακα, θερμοκήπια και επεξεργασία.

Τότε που δεν χρειάζονταν οι πίνακες που ενημερώνουν πότε είναι η κατάλληλη εποχή κατανάλωσης τους.

Τα εκτός εποχής λαχανικά των θερμοκηπίων εκτίθενται σε μεγάλες δόσεις φυτοφαρμάκων και δεν έχουν τα θρεπτικά συστατικά που αναπτύσσονται σε κανονικές συνθήκες.

Όπως για παράδειγμα οι ντομάτες που προέρχονται από τις βόρειες χώρες το χειμώνα και δεν περιέχουν λυκοπένιο. Σε αντίθεση οι ελληνικές ντομάτες της θερινής περιόδου, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες λυκοπενίου.

Σημειώνεται ότι οι παγκόσμιοι οργανισμοί υγείας προτείνουν να καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην πρόληψη πολλών ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2 και κάποιες μορφές καρκίνου.

Η Greenpeace έφτιαξε έναν αναλυτικό πίνακα για τα πιο κοινά φρούτα και λαχανικά και πότε είναι η εποχή τους μέσα στο χρόνο.

φρούτα

φρούτα

φρούτα

φρούτα

φρούτα

φρούτα

Πηγή: greenpeacegreece.org, bovary.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας