Η λύση σε κάθε μας πρόβλημα

0
539

Φοβάσαι; Έχεις άγχος που δεν παλεύεται; Τί λύσεις ψάχνεις; Τί είναι εκείνο που νομίζεις πως μπορεί να σε βοηθήσει;

 

ξεχνιέσαι λίγο με μια διασκεδαστική ταινία ή κάνεις παρέα με τους φίλους σου. Ψωνίζεις κάτι που σου αρέσει, πηγαίνεις μια βόλτα. Ξεχνιέσαι για ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου γελώντας με αστεία. Κι όμως, η ζωή εξακολουθεί να είναι άδεια, τα προβλήματα δεν έχουν φύγει και όσο κι αν τα έχεις συζητήσει με τον καλύτερό σου φίλο, πάντα είναι εκεί.

Και το βράδυ… είναι το χειρότερο από όλα. Αργείς να κοιμηθείς γιατί σκέφτεσαι το άγχος ή τους φόβους σου ή σε παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση για να μη σκέφτεσαι το άγχος και τους φόβους.

Και είμαι σίγουρη πως στους άλλους δείχνεις πως είσαι καλά… τουλάχιστον το προσπαθείς.

Ας δούμε λίγο τη μεγαλύτερη εικόνα σε αυτό το σκηνικό. Πώς προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημά σου; Μέσα από τον κόσμο της ύλης.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τον ίδιο τρόπο που έχει δημιουργηθεί. — Albert Einstein.

Το πρόβλημα που έχουμε (φόβος, άγχος, ζήλια, μίσος κτλ), έχει τη δική του δόνηση και είναι χαμηλή. Οπότε, όταν επηρεαζόμαστε από ένα πρόβλημα, η δική μας δόνηση είναι χαμηλή επίσης.

Η λύση για να λυθεί το πρόβλημά μας, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι να ανυψώσουμε τη δόνησή μας. Να αλλάξουμε δόνηση.

Και πώς γίνεται αυτό; Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, αλλάζοντας αντίληψη. Τότε αλλάζουμε δόνηση.

Όταν έχουμε δονούμαστε με ταχύ ρυθμό (υψηλή δόνηση), δεν υπάρχουν προβλήματα. Όλα όσα συμβαίνουν δε μας επηρεάζουν. Σε αυτό το επίπεδο μπορούμε να δούμε τον Θεό σε κάθε “πρόβλημα”, γκρινιάρη ή κατσούφη άνθρωπο, σε κάθε πολιτικό, σε κάθε λουλούδι, ζώο, φαγητό και πέτρα. Βλέπεις τον κόσμο χωρίς την προσωπικότητα και το εγώ… βλέπεις τον κόσμο μέσα από την Συμπαντική συνειδητότητα.

Ο Πέρσης ποιητής Ρούμι λέει πως τα προβλήματα δεν υπάρχουν όταν εκφράζουμε την πνευματική δόνηση, τη δόνηση του Θεού.

Τα προβλήματά μας ξεκινούν όταν δε νιώθουμε τον Θεό στη ζωή μας. Τα προβλήματα των ανθρώπων είναι η απουσία του Θεού, του Σύμπαντος, του Όλα Όσα Είναι από τη συνειδητότητα των ανθρώπων.

Για να το πετύχουμε, χρειάζεται να έχουμε θέληση να αλλάξουμε. Θέληση να εργαστούμε με τον εαυτό μας και να αντιμετωπήσουμε τα πιο δύσκολα πρόσωπα του εαυτού μας.. μέχρι να μείνει μόνο ένα πρόσωπο: το πρόσωπο του Θεού. Σε αυτό τον δρόμο, το εγώ θίγεται, η προσωπικότητα ακούει μόνο όσα τη συμφέρει να ακουσει. Για να απομακρινθούμε από τα προβλήματά μας, απογυμνώνουμε εντελώς τον εαυτό μας χωρίς ντροπή.

Τα προβλήματα είναι ψευδαισθήσεις στον κόσμο της ύλης. Όταν είμαστε ο Θεός, προβλήματα δεν υπάρχουν… για την ακρίβεια, υπάρχει πάντα λύση σε κάθε μας “πρόβλημα”. Αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε τη δόνησή μας.

Ό,τι κι αν μας συμβαίνει δεν είναι λάθος. Ο κόσμος είναι αυτός που είναι. Η ανταπόκρισή μας στο “πρόβλημα” καθορίζει τη γαλήνη μας. Έχοντας χαμηλή δόνηση, το κάθε πρόβλημα μάς αποσυντονίζει, μας αγχώνει, μας φοβίζει.Έχοντας υψηλή δόνηση, δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο απεριόριστη γαλήνη. Τότε είναι που ενεργοποιείται και η εσώτερη αίσθηση κατεύθυνσης.

Θέλω να σας παραθέσω την ιδέα του Dr Wayne W Dyer ότι οι γρηγορότερες δονήσεις ανταποκρίνονται μέσα από την ακόλουθη κλίμακα… από την ύλη, στον ήχο, στο φως, στο πνεύμα… και στο πνεύμα είναι εκεί που θα βρείτε την γαλήνη.

Γι’ αυτό και με τη μουσική αισθανόμαστε τόσο όμορφα και ξεχνάμε για λίγο τα προβλήματά μας. Αλλάζουμε δόνηση. Στο φως, είναι ο διαλογισμός.

Μπορούμε να βρούμε τη γαλήνη που θέλουμε και να απολαμβάνουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους και τη ζωή αλλάζοντας τη δόνησή μας. Μαθαίνοντας να μάς παρατηρούμε, να μάς αγαπάμε και να νιώθουμε συμπόνια και ανιδιοτελή αγάπη για ό,τι κι αν συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν προβλήματα όταν νιώθεις την αγκαλιά του Θεού.

Ξεκίνα να παρατηρείς τον εαυτό σου και έχε θέληση να αλλάξεις. Αυτά αρκούν για την αρχή. Και όλη η κατάλληλη βοήθεια θα έρθει στο μονοπάτι σου.

Με αγάπη,
Έλενα Έρα

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας