Της Shakila Ιωάννας Μπράτη

Ζούμε σε μία εποχή όπου καλούμαστε να διαχωρίσουμε τον ονειρευτή από τον ονειροπόλο. Η διάκριση, όχι μόνο σε αυτό το επίπεδο, αλλά σε όλα, είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς όλα φτιασιδώνονται κάτω από το φως του «Καλού». Εύκολα βρίσκεται μία δικαιολογία για να τιμωρήσεις, να απαρνηθείς, να κακολογήσεις τον άλλο, στο όνομα του «Καλού». Εντέλει, όμως, αντιλαμβάνεται ο καθένας τη δική του αλληλεπίδραση με το γεγονός που έχει διαδραματιστεί; Εδώ βρίσκεται ο ονειροπόλος, ο οποίος οραματίζεται μεν έναν κόσμο όμορφο, αλλά από απόσταση, ατσαλάκωτος και αμπαρωμένος στο «Φως», μιλώντας και κριτικάροντας εκ του ασφαλούς. Αντίθετα, ο ονειρευτής βουτά στο σκοτάδι και γειώνει το Φως, όπου και όπως μπορεί. Μπορεί το σκοτάδι να τον ταράζει, αλλά το κοιτάζει, γιατί γνωρίζει ότι και αυτός μέσα του έχει ένα κομμάτι σκοταδιού. Μπαίνει στην τριβή, μπορεί και να χάσει μία μάχη, αλλά επιλέγει ξανά και ξανά το Φως.

Ναι, χρειάζεται να τσαλακωθείς. Αλλιώς το Εγώ θα φωλιάσει στο δήθεν «Φως», που όμως είναι απλά ένα συμβατικό οχυρό της προσωπικότητας. ‘Ολοι σε αυτό το μονοπάτι γνωρίζουμε πλέον, ή έστω έχουμε ψυχανεμιστεί, πως η αυτογνωσία δεν είναι ένας δρόμος με ευθείες, αλλά κινείται σε σπειροειδή κίνηση: θα περάσουμε ξανά και ξανά από τα ίδια πράγματα, από άλλο επίπεδο, με άλλα άτομα, αλλά εκεί είναι που θα φανερωθεί το πόσο έχει ακόμα να δουλευτεί ένα ζήτημα και το κατά πόσο η εμπειρία έγινε βιωματική σοφία.

Η βιωματική σοφία είναι αυτή που θα διασπάσει σταδιακά το δράμα, τους ρόλους, τις προσδοκίες, τις συνήθειες, τις ιστορίες που δημιουργούμε και προβάλλουμε στους άλλους. Τότε, τα φίλτρα του «μη», του «όχι», του «ίσως», της προσωπικότητας γενικά, θα καθαρίσουν, ώστε να φανούν αλήθειες. Τότε θα μιλάμε για μετατροπή και ξεκάθαρα θα φανεί το πόσο πολύ «Εγώ» είχαμε επί της ουσίας κρυμμένο στη «γούρνα» όπου φυλάγαμε το «Φως» μας.

Εμείς οι οραματιστές χρειάζεται να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχουν δύο κόσμοι ή τελικά πολλά επίπεδα. Όλα ένα πρέπει να γίνουν μέσα από την καρδιά μας. Γιατί τότε το ονείρεμά μας θα συνεχίσει με τα μάτια ανοιχτά, επειδή εκεί αδιάσπαστοι θα γειώνουμε το Φως, ότι Φως και αν είναι αυτό για τον καθένα. Εξάλλου, το θέμα δεν είναι να κρίνουμε το Φως του άλλου: είναι υπέροχο κάποιος να ταϊζει τα ζώα στη γειτονιά του, είναι υπέροχο κάποιος να διδάσκει, είναι υπέροχο να κάνεις ότι κάνεις, όσο μικρό ή μεγάλο και αν φαίνεται, αλλά με τα μάτια ανοιχτά, την αντίληψη διευρημένη και την πεισματική διάθεση να μείνεις άλλη μία μέρα στο Φως.

Έτσι, σταδιακά, θα πλάθουμε στα δύο μας χέρια το πεπρωμένο μας, με ότι υλικά κάθε εμπειρία μας έδωσε, είτε πικρή, είτε γλυκιά, είτε λυπητερή – είχε μία επιρροή επάνω μας, άφησε μία δόνηση που σμιλεύει τον ενεργειακό μας κυμματισμό και τα αποτυπώματα που τα βήματά μας αφήνουν στο μονοπάτι τα ζωής.

Αχ, η μοίρα! Κάποιες φορές σκληρή και αβάσταχτη. Εμείς οι ονειρευτές όμως, χρειάζεται να την κοιτάμε στα μάτια, ακόμα και αν τα μάτια μας είναι βουρκωμένα, με την ίδια λαχτάρα που κοιτάμε τον εραστή μας, και να της δίνουμε τα δώρα που κάθε στιγμή κερδίζουμε. Μπολιάζοντάς την με αυτά, γίνεται όλο και πιο δική μας, γίνεται όλο και πιο «πεπρωμένο» από ότι «μοίρα». Δρόμοι θα χαθούν, άνθρωποι θα φύγουν, δράματα θα ζούμε καθημερινά, μικρά ή μεγάλα. Αν όμως χαθούμε μέσα στα παιχνίδια της μοίρας, η ταύτιση που θα έρθει, θα σηματοδοτήσει το χάσιμο της ευκαιρίας να γνωρίσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, ποιοι πραγματικά μπορούμε να γίνουμε.

Αυτό το μεγαλειώδες ον που εν δυνάμει είμαστε, ποτέ δε θα το ανακαλύψουμε μένοντας κάτω από την επιρροή της μοίρας, γιατί θα τρώει το δυναμικό μας με ιστορίες που καταναλώνουν την ύπαρξή μας – έτσι απλά, χωρίς άλλο λόγο, παρά για να ξεχαστούμε μέσα σε αυτές και να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε.

Ο ονειρευτής είναι αυτός που θα στήνει μέρα με τη μέρα το πεπρωμένο και, όσο πιο πολύ δουλεύει με αυτό, τόσο πιο πολύ και πιο θεραπευμένο θα αντανακλάται στη ζωή του.

Μία βοήθεια που μπορούμε να πάρουμε για να αρχίσουμε να μειώνουμε την απόσταση και το πάχος αυτής της διαχωριστικής γραμμής, διαμέσου της διάκρισης, είναι με τη βοήθεια ενός ορυκτού, το οποίο είναι ο μαύρος Κυανίτης. Είναι ένα ορυκτό που εργάζεται σε πολλά επίπεδα, στήνοντας γέφυρες μεταξύ καταστάσεων. Έτσι, οι αποστάσεις μέσα μας, ανάμεσα στα γνωστά και τα νέα δεδομένα, γεφυρώνονται, υλοποιώντας τις γέφυρες αυτές από επιλεγμένα υλικά του παρελθόντος και από καινούργια δομικά υλικά νέων εμπειριών και γνώσεων.

  • Καταφέρνει να ανοίξει μονοπάτια εκεί όπου οι ψυχικές διαδρομές φαντάζανε δύσκολες, καθώς βοηθά να επιδιορθωθούν λανθασμένες πεποιθήσεις και να επαναπρογραμματιστούμε από τα ανώτερα ψυχικά μας κομμάτια, με πιο υγιή για εμάς «πιστεύω» και ιδέες.
  • Βοηθά να αναγνωρίσουμε γειωμένα ποιος είναι ο πνευματικός μας σκοπός, να γίνουμε περισσότερο εμπαθητικοί και να αναπτύξουμε τη διαισθητική μας αντίληψη.
  • Καθαρίζει από μπλοκαρίσματα την αύρα μας, τα Ενεργειακά μας Κέντρα, τους μεσημβρινούς και γενικά αποτοξινώνει τη δυσαρμονία από το ενεργειακό μας σύστημα. Ταυτόχρονα, βοηθά να δούμε πως η δική μας, προσωπική κακοποίηση, ανοίγει το ενεργειακό μας πεδίο στην εισβολή των άλλων.
  • Ανοίγει το Τρίτο Μάτι, βοηθώντας να διακρίνουμε ξεκάθαρα, πρακτικά και πνευματικά την ίδια στιγμή, μια κατάσταση, γεφυρώνοντας τις δύο όψεις της, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αντλήσουμε την αλήθεια μας, μέσα από την εξισορρόπηση που θεραπεύει την τριβή.
  • Εμφυσά τη δίκαια και έντιμη αντιμετώπιση του εαυτού, αλλά και των άλλων.
  • Ντύνει με αστρική ύλη τα όνειρά μας και τους δίνει έτσι το πρώτο ρούχο, ώστε να γειωθούν και να αρχίσουν να αποκτούν ζωή στο πεδίο μας.
  • Ισχυρά προστατευτικό ορυκτό, χωρίς όμως να κλείνει τις πόρτες της επικοινωνίας και της επαφής με τους άλλους. Αντίθετα, μας δείχνει τρόπους ευελιξίας στην επικοινωνία μας με ανθρώπους διαφορετικών απόψεων, όπου, παραμένοντας μεν στα ουσιαστικά «πιστεύω» μας, μπορούμε να βρούμε διπλωματικούς χειρισμούς, που σέβονται όμως και την άποψη του άλλου.

Ο μαύρος Κυανίτης είναι το ορυκτό που μπορεί να οδηγήσει τον ονειρευτή εκεί όπου θα συναντηθεί με το μυθικό του πεδίο. Αυτό το εν δυνάμει σημείο του όπου όλα μπορούν να συμβούν, όπου όλα είναι Αλήθεια

 

Shakila Ιωάννα Μπράτη
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Shakila Ιωάννα Μπράτη (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας