Της Βικτώριας Καρυπίδου

Λέω λοιπόν να σπάσουμε αυτή την αλυσίδα, να κάνουμε μια ενδοσκόπηση μέσα μας, σχετικά με τις επιλογές και τα όνειρά μας. Με όλες αυτές τις υπέροχες μεταμορφωτικές, δημιουργικές ενέργειες, με όλη αυτή την αλλαγή που βιώνουμε μέσα  μας, να σκεφθούμε και να γράψουμε: Τί θέλω να βιώσω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου. 

Θα μπορούσε να είναι, πνευματική εξέλιξη, έμπνευση, δημιουργικές ιδέες, γεμάτες χαρά και ευτυχία σχέσεις. Όπως επίσης και αφθονία, υγεία, επιτυχημένα projects, οικονομική ευημερίακαι γνωριμίες με ευτυχισμένους φωτισμένους ανθρώπους. 

Όταν λέμε αφθονία, εννοούμε ευημερία σε όλους τους τομείς. Είναι ένα συναίσθημα, το οποίο όταν τον βάζουμε σαν επιθυμία και πρόθεση να βιώσουμε, σέρνει μαζί του και όλα τα υπέροχα αυτού του κόσμου, γιατί όταν βάζουμε π.χ. θέλω ένα σπίτι, θέλω ένα αυτοκίνητο, περιοριζόμαστε και ξαναδείχνουμε στο σύμπαν ότι βιώνουμε απλά την γραμμικότητα αυτού του κόσμου και ότι εμείς με αυτό αρκούμαστε.

Και τώρα θέλω να γράψετε το επόμενο: Ποιά είναι τα βήματα που θα κάνω, τί επιλογές θα πραγματοποιήσω, για να αρχίζουν να εκδηλώνονται αυτά που θέλω να βιώσω στη ζωή μου; 

Δηλαδή σκεφθείτε το λίγο, σε σχέση μ’ αυτά που θέλετε να βιώσετε, ποιά είναι τα βήματα που θα κάνετε; Ό,τι σας έρχεται πρώτο, απλά γράψτε το. Μπορεί να είναι -πάλι να σας δώσω μια ιδέα- η δέσμευση καθημερινής πρακτικής, 15 λεπτά στη σιωπή ή κάποια άσκηση της αναπνοής, που είναι από τα πιο μεταμορφωτικά εργαλεία, μπορεί να είναι μισή ώρα γιόγκα. Αυτά έχουν να κάνουν με την πνευματική και την βιολογική σας υγεία και κατάσταση.

Αυτή είναι η σύνδεσή μου με το πνεύμα, τα πρώτα βήματα, η δέσμευση για την σύνδεσή μου με το πνεύμα. Θα σας πω ένα μυστικό από την προσωπική μου πείρα και την πείρα χιλιάδων ανθρώπων. Ό,τι έχω ζητήσει με την πρόθεσή μου ότι θέλω να βιώσω φέτος και για όλη μου την ζωή, είτε είναι πετυχημένη σχέση, είτε είναι υγεία, είτε είναι οικονομική ευημερία, εάν δεν δουλεύω την σύνδεσή μου με το πνεύμα, την σύνδεσή μου με την εσωτερική μου αλήθεια, όλα αυτά δεν θα εκδηλωθούν. 

Εάν αρχίσω όμως και δεσμεύομαι γι’ αυτή την ουσιαστική επαφή και δεσμεύομαι στην καθημερινότητά μου, το κάνω καθημερινό κομμάτι της ζωής μου και όχι μόνο την ώρα της πρακτικής, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, όλα τα παραπάνω αρχίζουν να εκδηλώνονται, ό,τι και αν είναι αυτό. Γιατί εάν δεν εκδηλώνεται στην πορεία, αλήθεια πιστέψτε με δεν είναι κατάλληλο για την δική σας εξέλιξη και αυτό που λέμε για το ανώτερο καλό μου. Κι αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η δέσμευση για την σύνδεσή μας εδώ με το πνεύμα και η ξεκάθαρη δήλωσή σας, να ακουστεί η επίκληση για καθοδήγηση.

Λοιπόν αυτό που χρειάζεται ξεκάθαρα είναι:

Πρώτον η δέσμευσή σας και η προτεραιότητα-επένδυση ουσιαστικά στον εαυτό σας για την σύνδεσή σας με τον Ανώτερο Εαυτό, το πνεύμα σας, τον θεό-θεά που είστε εδώ, πνεύμα στην εμπειρία, ενέργεια στη δράση. 

Δεύτερον ξεκάθαρη δήλωση και επίκληση του ποιές είναι οι προθέσεις σας και ότι είσαστε εδώ και διεκδικείτε την καθοδήγηση στην καθημερινότητά σας από την προοδευμένη πτυχή του εαυτού σας και από τον Ανώτερο Εαυτό, την ομάδα καθοδήγησης. 

Και τρίτον όταν έρχονται μηνύματα έμπνευσης καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, να έχετε πάντα ένα μικρό σημειωματάριο μαζί σας, γράψτε τις ιδέες, όσο τρελές και αν μπορούν να φανούν εκείνη την ώρα, απλά καταγράψτε τες. Όπως έχω πει, είναι η πύλη μέσα από το στυλό και το χαρτί να αρχίζει σιγά-σιγά η ενέργεια να κατευθύνει εσάς για να εκδηλωθεί αυτό το ύψιστο, το οποίο έχετε ζητήσει.

Ένα Παράδειγμα…

Ναι, έχω αυτή την στιγμή μία παρέμβαση, ένα προσωπικό μου παράδειγμα χειροπιαστό. Για πολλά χρόνια από το 2005, που ξεκίνησα να κάνω γιόγκα, σαν μαθήτρια και μου άρεσε πάρα πολύ, άρχισα να καταλαβαίνω ότι συμβαίνουν πράγματι μέσα μου αλλαγές και βέβαια τότε παράλληλα ξεκίνησε και το εσωτερικό μου ταξίδι και η, ας το πούμε, μεταμόρφωση και πνευματική εξέλιξη. 

Για ένα χρονικό διάστημα ένιωσα ότι το σώμα μου ήθελε μία παύση, μία ξεκούραση απ’ όλα αυτά, όπως και το έκανα, και όπως αυτή την στιγμή που μιλάμε είχε έρθει το ξεκίνημα μιας καινούργιας χρονιάς και είχα γράψει τις προθέσεις μου. 

Είχα γράψει ότι επιθυμώ να κάνω καθημερινή πρακτική της γιόγκα για να διατηρώ την φυσική μου κατάσταση και την υγεία μου στο ζενίθ. Και μαζί μ’ αυτό είχα γράψει παράλληλα και για την πνευματική μου εξέλιξη, την σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό μου, την ξεκάθαρη καθοδήγηση – έμπνευση. 

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ένα-ενάμιση χρόνο ξαφνικά -τίποτα βέβαια δεν γίνεται ξαφνικά- είχα την ας το πούμε καθοδήγηση να πάω να εκπαιδευτώ για δασκάλα γιόγκα. Έτσι λοιπόν παρακολούθησα την διδασκαλία στην Αθήνα και το όνειρο αυτό πραγματοποιήθηκε και ξεκίνησα να διδάσκω. 

Όταν μετά ξανακοίταξα κάποιες σημειώσεις μου πίσω, ανακάλυψα ότι μέσα απ’ αυτή την διαδικασία, που τότε ούτε καν το φανταζόμουνα, έγινα δασκάλα γιόγκα και αυτό «με ανάγκασε» να προετοιμάζομαι καθημερινά για το μάθημά μου, να ασχολούμαι και να έχω μια τελείως διαφορετική άποψη. 

Για την τότε κατάσταση συνειδητότητάς μου έβαζα τον εαυτό μου σε πειθαρχία, έβαζα το ξυπνητήρι 7 η ώρα να ξυπνήσω να κάνω γιόγκα, ήταν διαφορετική η προσέγγιση απ’ το τώρα. Όταν ξεκίνησα να διδάσκω, ανακάλυψα ότι κάνω περισσότερη γιόγκα από ποτέ στη ζωή  μου, ότι διατηρούμαι πράγματι σε μια τέλεια κατάσταση υγείας και φυσικής κατάστασης, οπότε ανακάλυψα πώς λειτουργεί το πνεύμα. 

Δεν είχα πει ότι θέλω να γίνω δασκάλα, έμαθα όμως μια πολύ όμορφη και σημαντική φιλοσοφία και ας το πούμε επιστήμη, που θεωρείται η γιόγκα, η οποία σε μένα στη Νέα Εποχή, όπου εστιάζομαι πιο πολύ στην αναπνοή και στην κινησιολογία, έδωσε μια δική μου προσέγγιση. 

Απλά είναι ένα παράδειγμα του πώς δουλεύοντας και εξελίσσοντας την σχέση μας με το πνεύμα, μετά από καθοδήγηση και έμπνευση, τελικά υλοποιήθηκε και αυτή μου η επιθυμία με ένα πολύ μαγικό και όμορφο τρόπο.

Τέλος, το επόμενο που θέλω να αναρωτηθείτε και να γράψετε είναι τί θα σας προσφέρουν, όταν υλοποιηθούν, αυτές οι επιθυμίες και τα όνειρα που έχετε, σαν εσωτερική κατάσταση. Γιατί εμείς είπαμε λίγο περισσότερο το παράδειγμα για την σύνδεση με το πνεύμα, κάποιος άλλος μπορεί να έχει γράψει μία όμορφη γεμάτη κατανόηση σχέση, συντροφική ή κάποιον νέο συνεργάτη. Γράψτε για εσάς, αυτές οι επιθυμίες, αυτό το όνειρο, τί είναι αυτό που τελικά σας προσφέρει στην εσωτερική σας κατάσταση, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα;

Έτσι αναλογισθείτε λιγάκι, καθώς κάνετε αυτή την άσκηση. Αυτό που χρειάζεται ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλό είναι να έχουμε την κατεύθυνση και να πούμε ότι αυτό το αληθινό όνειρο τελικά είναι εκείνο που μας χαρίζει την απόλυτη ελευθερία, είναι εκείνο που μας γεμίζει χαρά και αλήθεια, είναι εκείνο που βγαίνει από την καρδιά, είναι εκείνο που αληθινά μας προοδεύει, μας εξιτάρει, μας ενεργοποιεί και το οποίο χαροποιεί και εμάς, αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας, αφού μπορούμε να το μεταδώσουμε και σε άλλους ανθρώπους. Είναι εκείνο που δεν σας βάζει σε αμφιβολίες, δεν σας βάζει σε ανησυχίες, είναι εκείνο που προέρχεται από την καρδιά.

Πιστέψτε ότι πράγματι θα γίνει, μην βάλετε όνειρο το οποίο για άλλη μια φορά είναι ένα όνειρο πολύ μακροπρόθεσμο, το οποίο λέτε μέσα σας ότι δεν μπορώ να το κατακτήσω, δεν μπορώ να το κάνω και εγκλωβίζεσθε πάλι. Αυτό σας αποσπά από την πνευματική σας εξέλιξη. Ας είναι λοιπόν ο γνώμονας για τις αρχικές σας επιθυμίες και τα όνειρά σας η ελευθερία, η αλήθεια, η δική σας δημιουργική έκφραση, το δικό σας χρώμα της δικής σας ψυχής.

Και μ’ αυτά που θα καταγράψετε μπορείτε να φτιάξετε και ένα όμορφο κολάζ, στο οποίο μπορείτε να βάλετε και κάποιες φωτογραφίες πάνω του, που θα τις βλέπετε, το οποίο θα έχει να κάνει με την επιθυμία της καρδιάς σας. Και βάλτε το σ’ έναν ιερό χώρο, ένα ιερό μέρος, που θα το βλέπετε κάθε μέρα και θυμίζετε στον εαυτό σας ότι αξίζετε να βιώσετε αυτή την σχέση, αυτή την επιθυμία, αυτό το όμορφο που η καρδιά σας μπορεί και έχει όλα τα εργαλεία να τα υλοποιήσει.

Δηλώστε στο σύμπαν αγαπημένοι ότι είστε οι δημιουργοί της ζωής σας και ό,τι επιλέγετε να ρέει εύκολα, με χάρη και χαρά στη ζωή σας. Τίποτα πια δεν χρειάζεται να γίνεται με δυσκολία. Μπορούν όλα να γίνονται με πιο εύκολο τρόπο. 

Προσπαθήστε να σταματάτε τον νου σας την ώρα που πάει να δυσκολέψει τα πράγματα και πείτε – σταθείτε εκείνη την ώρα – πάρτε μια βαθιά ανάσα – γεμίστε τα πνευμόνια σας και πείτε: «Εγώ επιλέγω τον εύκολο δρόμο, εγώ επιλέγω την σύνδεσή μου με το πνεύμα, είμαι εδώ, είμαι πνεύμα στην ύλη, είμαι πνεύμα στην εμπειρία και δημιουργώ μέσα από την καρδιά μου και συν-δημιουργώ με τις αγγελικές σφαίρες και συν-δημιουργώ με την ομάδα στήριξης.» Αυτά στον κατάλληλο για τον καθένα τόπο και χρόνο.

Πηγή: anagenis.com

Βικτώρια Καρυπίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας