Η αλήθεια είναι μία. Η άσκηση σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν την ξεκινήσετε είναι ευεργετική τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή σας!

 

Πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στα 41 τους χρόνια αισθάνονται ότι είναι μεγάλοι για να ξεκινήσουν να γυμνάζονται συστηματικά. Ωστόσο ο Fauja Singh, που ξεκίνησε το τρέξιμο στα 84 του χρόνια για να συμμετάσχει στον πρώτο του μαραθώνιο όταν έκλεισε τα 89 και στον τελευταίο ενώ είχε ήδη κλείσει τα 100, αποδεικνύει των σκέψεων τους το μεγάλο λάθος.

Ο Δρ. Rangan Chatterjee, συγγραφέας του βιβλίου «Feel Better in 5» εξηγεί ότι η άσκηση στην ηλικία των 40 είναι ζωτική για την πορεία της ζωής μας. «Η άσκηση βοηθά σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είστε», λέει χαρακτηριστικά. «Όταν όμως φτάνουμε τα 30 αρχίζουμε να χάνουμε μυϊκό ιστό σε ετήσια βάση και η μυϊκή μας μάζα αποτελεί προϋπόθεση για τη μακροβιότητα μας. Συνεπώς η άσκηση, ιδιαίτερα η γυμναστική ενδυνάμωσης, είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους μας», καταλήγει.

Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν γυμνάζονται μετά τα 40 είναι η έλλειψη χρόνου. Ωστόσο αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ένας τρόπος για να αντιστρέψετε αυτή την αρνητικότητα είναι να επικεντρωθείτε στην καλή διάθεση που θα σας εξασφαλίσει η οποιαδήποτε μορφή άσκησης σε ημερήσια βάση. Και για να πειστείτε να το πράξετε άμεσα ξεκινήστε γυμναστική μαζί με έναν φίλο, γιατί από το τρέξιμο μέχρι τη γιόγκα όλα τους γίνονται πιο ευχάριστα, αν ξέρετε ότι κάποιος σας περιμένει να ασκηθείτε μαζί.

Οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα της συνήθειας, οπότε κάντε την άσκηση τμήμα της ρουτίνας σας και δεν θα χάσετε. Είναι αναρίθμητες έρευνες που έχουν επιβεβαιώσει ότι η γυμναστική βελτιώνει τη διάθεση, την εγρήγορση, τη μνήμη και την ευτυχία σας! Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είστε, ξεκινήστε εδώ και τώρα!

Πηγή: theguardian.com

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας