Όταν η οικολογία συναντά τη μόδα το αποτέλεσμα είναι μοναδικό – Healthy Seas

0
16

Tι κοινό έχει η μόδα με την οικολογία και την κυκλική οικονομία; Την απάντηση σε αυτό το γρίφο έχει η περιβαλλοντική οργάνωση MEDASSET που από τις αρχές του 2015 υλοποιεί στη χώρα μας την καινοτόμο ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από τη Θάλασσα».

Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία καθαρισμού των θαλασσών μας από εγκαταλελειμμένα δίχτυα που βρίσκονται σκαλωμένα πάνω σε βράχους και ναυάγια αποτελώντας θανάσιμες παγίδες για χιλιάδες θαλάσσια ζώα, όπως χελώνες, δελφίνια, φώκιες, και την ανακύκλωση τους σε πρώτης ποιότητας νήμα (ECONYL®) που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία της ένδυσης και άλλων προϊόντων, όπως χαλιά.

Η πρωτοβουλία αυτή προωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας – μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των υπαρχόντων πόρων και μείωση των απωλειών των πόρων- και υλοποιείται σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Το MEDASSET, στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκστρατειών του και σε συνεργασία με το Κολέγιο τέχνης και design ΑΚΤΟ και το DoitEco Project, δημιούργησε ένα πρωτότυπο διαγωνισμό όπουδέκα προκριθέντες σπουδαστές και απόφοιτοι του Κολεγίου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα από νήμα ECONYL®, δηλαδή νήμα από δίχτυα, στο ευρύτερο κοινό. Τέσσερις γυναίκες που έχουν διακριθεί στον τομέα της οικολογίας, της μόδας, της τέχνης και της επιχειρηματικότητας θα επιλέξουν τους τρεις καλύτερους σχεδιαστές.

Το ρόλο του 5ου κριτή θα αναλάβει το κοινό που από τις 5 Μαΐου 2016 και μέσω της ιστοσελίδας www.medasset.org θα μπορεί να επιλέξει ποιος από τους 10 σπουδαστές έχει πετύχει να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περίφημο hashtag της πρωτοβουλίας#FromWasteToWear, στις δημιουργίες του. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και οι τρεις πρώτοι νικητές θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση.

Ψηφίστε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού!

Το «Healthy Seas: A Journey from Waste to Wear» Fashion Project τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης-Γραμματεία της Σύμβασης της Βαρκελώνης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP), του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΣΕΒ και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τη UNESCO.

Υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και από: Hilton Athens, ASAP Athens, Music-Works, Planet Blue, Freddy Makeup Stage, Aquafil, Carvico, Jersey Lomelina.

Πηγή: econews

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας