262 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Μαριαλένας Νικολοβγένη

Κάποτε βρέθηκα με μια παρέα φίλων σε μια όμορφη καφετέρια της παραλιακής με θέα τη θάλασσα. Συζητούσαμε διάφορα θέματα, άλλοτε για τα προσωπικά μας νέα, άλλοτε γενικά για το τι συμβαίνει στο κόσμο και στη χώρα μας.

Καθώς εξελισσόταν η συζήτηση, η κουβέντα στράφηκε, κάποια στιγμή, στο πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στη χώρα, στο πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε, στο πόσο φταίει η κυβέρνηση για όσα μας συμβαίνουν και για άλλα πολλά. Κουβέντες που στόχο είχαν να αποδοθούν απλώς ευθύνες και κατηγορίες, χωρίς ουσιαστικές λύσεις για το «εδώ και τώρα».

Σε εκείνο το διάστημα της συζήτησης, εγώ είχα σωπάσει, αγνάντευα τη θάλασσα, απολάμβανα τον ήλιο και ευγνωμονούσα μέσα από την ψυχή μου για το πόσο τυχερή είμαι που ζω στην Ελλάδα.

Όντας μέλος της παρέας, θέλοντας και μη, άκουγα με πόσο θυμό και απογοήτευση μιλούσαν για τη χώρα που μας φιλοξενεί και στεναχωριόμουν για το πόσο ανάγκη είχαν να κατηγορήσουν τον τόπο μας και τους «άλλους» για ότι συνέβαινε στη ζωή τους.

Γνωρίζοντας την ιδιότητα μου, ζήτησαν την άποψη μου σχετικά με όλα αυτά και για το πώς καταφέρνω να παραμένω αισιόδοξη βιώνοντας χαρά και επιτυχία μέσα στη καθημερινότητα μου.

Στα πρόσωπα τους διέκρινα την ανάγκη για κάποια μαγικά μαντζούνια που θα τους τα έδινα και αυτόματα θα μεταμορφωνόταν η καθημερινότητα τους, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το μόνο που μοιράστηκα μαζί τους ήταν τα εξής:

«Εάν αυτό που επιλέγεις να παρατηρείς είναι η εξωτερική ασχήμια, σε αυτήν πιστεύεις υποσυνείδητα και για τον εαυτό σου και σε αυτήν εν τέλει, ζεις. Ο εξωτερικός σου κόσμος, είναι η ακριβής αντανάκλαση του εσωτερικού σου κόσμου.

Το ότι επιλέγεις να εστιάζεις περισσότερο στα προβλήματα και στις αποτυχίες στον εξωτερικό σου κόσμο, προέρχεται κυρίως από το ότι σε αυτά επιλέγεις να εστιάζεις και για τον εαυτό σου. Η πραγματικότητα μας είναι οι επιλογές μας. Εάν δεν σου αρέσουν τα αποτελέσματα των επιλογών σου, κάνε νέες επιλογές, δεν έχει νόημα να κατηγορείς το αποτέλεσμα των προηγούμενων επιλογών σου. Κάνε όσες παραπάνω επιλογές χρειάζεσαι ώσπου να καταφέρεις να μεταμορφώσεις τη ζωή σου.

Όταν άρχισα να φροντίζω και να περιποιούμαι τον εσωτερικό μου «κήπο», όταν άρχισα να καλλιεργώ την εσωτερική μου ομορφιά επενδύοντας και βελτιώνοντας πρώτα εμένα και το εσωτερικό μου περιβάλλον -σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές-  τότε, άρχισε να ομορφαίνει αυτόματα και ο εξωτερικός μου κόσμος.

Τότε δεν ξαναχρειάστηκε να κατηγορήσω κανέναν άνθρωπο, καμία κυβέρνηση και καμία χώρα για τη ζωή μου, καθώς βίωσα η ίδια την μεταμόρφωση που επιζητούσα να έρθει ως θαύμα εξ ουρανών. Αυτή είναι η επιλογή που μεταμόρφωσε την ζωή και την καθημερινότητα μου».

Τα θαύματα αναπτύσσονται και καρποφορούν σε περιβάλλοντα αγάπης και σεβασμού κι όχι σε εκείνα του θυμού, του μίσους και της κακίας. Όταν στον εσωτερικό σου κήπο καλλιεργούνται οι αρετές της ευγένειας και της καλοσύνης κι όταν τις αξιοποιείς ως προς τον εαυτό σου, τον συνάνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον σου, τότε θα ενεργοποιηθούν τα θαύματα και η αφθονία θα κυριαρχεί σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Τότε θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τον παράδεισο στη γη.

Δες περισσότερα στο βίντεο:

θαύματα, επιλογές, χώρα, αγάπη, σεβασμός, μεταμόρφωση

Μαριαλένα Νικολοβγένη

Μαριαλένα Νικολοβγένη

Η Μαριαλένα Νικολοβγένη επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, Life Coach είτε κάνοντας προσωπικές συνεδρίες είτε ομαδικά σεμινάρια αυτοβελτίωσης και ενδυνάμωσης.
Το 2016 έκανε άλλο ένα όνειρο της πραγματικότητα, ιδρύοντας την Ακαδημία Θαυμάτων όπου στόχος της είναι η μετάδοση των γνώσεων και των πρακτικών που θα βοηθήσουν τον καθένα να βιώσει τη ζωή που του αξίζει, γεμάτη χαρά, επιτυχία και ευημερία.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Μαριαλένα Νικολοβγένη
Μαριαλένα Νικολοβγένη

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Μαριαλένα Νικολοβγένη (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.