Η Αλχημεία της Θεραπείας

0
467

Η θεραπεία γεννιέται από την καρδιά κι όχι από το μυαλό. Γι’ αυτό προσεγγίζουμε τους ανθρώπους με την ποιότητα της αγάπης.

Αν κυριαρχεί το καθήκον, δεν θα μπορέσει να φτάσει η θεραπεία σε βάθος, γιατί το καθήκον μπορεί να βοηθήσει αλλά δεν μπορεί να Μεταμορφώσει. Μπορεί να προσεγγίσει μόνο την επιφάνεια του άλλου ανθρώπου, επειδή γεννιέται από το μυαλό μας και έχει κυρίαρχο συστατικό το «πρέπει». Η αγάπη είναι αυτή που μπορεί να μεταμορφώσει, επειδή ξεχειλίζει από την καρδιά.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η συνάντηση μαζί του είναι μια ιερή στιγμή. Κάθε στιγμή επαφής είναι ανεπανάληπτη. Αν κατευθύνουμε το μυαλό μας στις τεχνικές, χάνουμε τη στιγμή, την ουσία. Οι τεχνικές υπάρχουν και καλό είναι να υπάρχουν αλλά μπαίνουν ανάμεσά μας και μας διαχωρίζουν. Αυτό που μας φέρνει κοντά είναι η ροή και αυτό που θα μας κάνει να πάμε πιο βαθιά στη θεραπεία είναι πάλι η ροή.

  • Να αγαπάς τους ανθρώπους που θα έχεις μπροστά σου.
    Να τους νοιάζεσαι και να τους αποδέχεσαι. Αυτό είναι το πρώτο αλχημικό μυστικό της θεραπείας.
  • Ξέχνα τη βοήθεια.
    Δεν είναι αυτός ο τρόπος να αγγίξεις την ψυχή τους. Απλώς υπάρχεις μαζί τους και ρέεις με την ενέργεια. Αυτό είναι το δεύτερο μυστικό της θεραπευτικής τέχνης.

Οι ψυχές πάντα ψιθυρίζουν τον τρόπο που χρειάζονται για να θεραπευτούν και τα ψιθυρίσματά τους δεν μπορεί να τα ακούσει ένα μυαλό που προσανατολίζεται στη δομή και τις τεχνικές αλλά μια καρδιά που είναι ανοικτή και ρέει. Και όταν ρέεις, μπορεί να χρειαστεί να σπάσεις τη δομή που έχεις ήδη ετοιμάσει, να φύγεις από την τεχνική και να αφεθείς στην ιερή καθοδήγηση του Ανώτερου Εαυτού και της Ύπαρξης.

Κι όταν ο συντονιστής είναι ανοικτός, καινούργιες ιδέες, καινούργιες τεχνικές έρχονται να τον πλημυρίσουν, που είναι οι καταλληλότερες για κείνη τη χρονική στιγμή και θα οδηγήσουν, όχι μόνον την ομάδα, αλλά και τον ίδιο σε κάθαρση και θεραπεία.

ταντικο μαθημα με τη Δεσποινα Παλαμαρη
Aπό Ταντρικό μάθημα με την despoina palamari

Να θυμάσαι:

Οι τεχνικές δεν δουλεύουν ποτέ από μόνες τους, επειδή στην πραγματικότητα εκείνη που δουλεύει είναι η αγάπη, όχι η τεχνική. Οι τεχνικές χρειάζονται για να δημιουργήσουν την κοίτη του ποταμού, μέσα στην θα κυλήσει το νερό, η Αγάπη.  Κι όταν αρχίσει να κυλάει το νερό, όταν ρέεις μέσα στην αγάπη, τότε δεν ασχολείσαι με την κοίτη του ποταμού αλλά αφήνεσαι να δεις μέχρι πού μπορεί να σε φτάσει το ρεύμα.

Από τη στιγμή που ρέεις μέσα στην αγάπη, τότε δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σ’ εκείνον που οδηγεί και σ εκείνον που οδηγείται, ανάμεσα στον εκπαιδευτή και στον εκπαιδευόμενο. Οι δύο γίνονται ένα και δουλεύουν μαζί, χτίζοντας τη θεραπευτική ενέργεια, μοιραζόμενοι το βίωμά τους. Εκείνος που οδηγεί δεν είναι ανώτερος από εκείνον που οδηγείται. Μπορεί να γνωρίζει λίγα περισσότερα πράγματα, μαθαίνει όμως και ο ίδιος. Και μαθαίνει συνεχώς.

Η αγάπη δεν σε φτάνει ποτέ στο σημείο να πεις: «Τώρα γνωρίζω». 

Το μυαλό λέει: «Γνωρίζω». Το μυαλό επιζητά να γίνει σοφό. Την αγάπη δεν την ενδιαφέρει να γίνει σοφή και αυτή ακριβώς είναι η σοφία της! Πάντοτε μαθαίνει και μαθαίνει και θα μαθαίνει μέχρι το τέλος. Έτσι ακριβώς κι ένας οδηγός-συντονιστής θα μαθαίνει μέσα από κάθε σεμινάριο, μέσα από κάθε άνθρωπο, μέσα από κάθε στιγμή, αρκεί να ρέει στην εμπειρία με παρουσία και αγάπη.

Αλχημικό μυστικό: Οι τεχνικές που οδηγούνται από το «εγώ» γίνονται καταστροφικές. Οι ίδιες τεχνικές στα χέρια της αγάπης γίνονται θεραπευτικές. Με την αγάπη ακόμη κι ένα δηλητήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να γίνει φάρμακο. Με το «εγώ» ακόμη κι ένα ελιξίριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να γίνει δηλητήριο.

Απόσπασμα από το βιβλίο της σχολής  The Alchemy of Living

Η σχολήThe Alchemy of Livingαπευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την επαγγελματική γνώση για να γίνουν συντονιστές – θεραπευτές ομαδικών και βιωματικών, σεμιναρίων αυτογνωσίας καθώς και ατομικών θεραπειών. Αλλά και σε εκείνους που βαδίζοντας στο αυτογνωσιακό μονοπάτι θέλουν να διευρύνουν την αντίληψη και τη γνώση τους, όσον αφορά το δικό τους πνευματικό ταξίδι, ακούγοντας το κάλεσμα της ψυχής τους.

Αν θέλεις και εσύ να γίνεις θεραπευτής και συντονιστής βιωματικών σεμιναρίων και να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου στη θεραπευτική τέχνη, μάθε εδώ για το «The Alchemy of Living»

namaste
despoina palamari

 

Newsletter εγγραφή

 

Despoina Palamari

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας