Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα νεαρό ξανθόμαλλο αγόρι, που παρατηρούσε τον ουρανό!

 

Εκεί, στη σιγαλιά της νύχτας έβλεπε εκατομμύρια αστέρια και ξάφνου, άκουσε μια μουσική που όμοιά της δεν είχε ξανακούσει ποτέ στη ζωή του. Από πού να έρχεται άραγε, αναρωτήθηκε; Τραγουδάνε τ΄ αστέρια; Και ποιος δίνει τον ρυθμό;

Σαν απάντηση, είδε να σχηματίζονται στον ουρανό κάποιες φιγούρες! Να λικνίζονται και να κινούνται σαν τέλειοι χορευτές, πάνω στον πάγο! Πλημμύρισε με ομορφιά και αρμονία το είναι του!

Αφοσιώθηκε να τους παρατηρεί. Συγκέντρωσε όλη του την προσοχή και τους αφουγκραζόταν. Είχε βαθειά επιθυμία να μάθει, τι ακριβώς έχουν να του πουν!

Τότε, ένοιωσε σα να έρχεται μπροστά του ο κάθε αριθμός και, με μια βαθειά υπόκλιση, να ζητάει την άδειά του για να καθίσει στο πλευρό του, όσο θα του αποκαλύπτεται η πιο όμορφη και πραγματική ιστορία, που είχε ποτέ ειπωθεί.

«Αυτά που θα σου πω, ίσως κάτι να σου θυμίσουν! Ίσως κάπου να σε παραπέμπουν.

 Στη ζωή σου; Στις καταστάσεις και στον τρόπο που τις αντιμετωπίζεις; Στο προσωπικό σου ταξίδι προς την ευτυχία;

 Ίσως! Δέξου το δώρο που σου προσφέρεται αυτή τη στιγμή και ψάξε να βρεις πού βρίσκεται η δική σου αλήθεια!» Άκουσε μια γλυκιά φωνή να του λέει, όσο ένοιωθε ένα απαλό χάδι στα αυτιά του.

«Όλα ξεκίνησαν, κάπως έτσι…

Κάποτε, πολλά πολλά χρόνια πίσω, έπειτα από ένα μεγάλο σκοτάδι, από το τίποτα, το μηδέν (0), αναπήδησε ο πρώτος από τους αριθμούς. Το Ένα (1). Και φωτίστηκε, ολάκερο το Σύμπαν. Τώρα πια είναι ο γεροντότερος όλων, αλλά και αυτός που έδωσε και συνεχίζει να δίνει πνοή και κίνηση, σε όλους τους επόμενους αριθμούς!

Στην αρχή είναι μόνος, η γνωστή μονάδα. Έχει την ικανότητα να στηρίζει τον εαυτό του και αναγκαστικά παίρνει αποφάσεις που θα του καλύψουν τις ανάγκες του για επιβίωση. Είναι αυτός που ηγείται και έχει την ικανότητα αυτοδιάθεσης και αυτοσυντήρησης. Και ήταν καλά να ζει μόνος του, να μην έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν για τις πράξεις του, αλλά είναι τόσο πληκτικά να βλέπεις μόνο το πρόσωπό σου να καθρεφτίζεται στα γαλήνια νερά της λίμνης. Χρειάζεται παρέα, έρωτα, τη συντροφιά του θηλυκού!

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να “εμφανισθεί” το δύο (2), που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειαζόταν  η ηγετική φυσιογνωμία του ένα (1). Ήρεμο, εργατικό, δοτικό, συναισθηματικό, μένει στο παρασκήνιο και του αφήνει χώρο για να “φαίνεται” ο αρχηγός, ο οποίος, τώρα, έχει και κάποιον να εξουσιάζει.

Έτσι, το δύο (2), αναπτύσσει ιδιότητες όπως η ικανότητα της πειθούς και της διπλωματίας.

Πώς να τολμήσει όμως να ορθώσει ανάστημα στο ένα(1), που το θαυμάζει και υποτάσσεται μπροστά στις αναμφισβήτητες ικανότητές του;

Βρίσκει τον τρόπο! Εμπνέεται και εφαρμόζει την τέχνη της διαπλοκής και των υπόγειων διεργασιών, για να καταφέρνει να  ¨περνάει  και το δικό του¨, πότε πότε.

Αλλά, τα δύο μαζί (1+2), μπορούν να γίνουν δημιουργικά, μπορούν να βιώσουν τη χαρά του νέου, που είναι το αποτέλεσμα της ένωσής τους και δεν είναι άλλο από το τρία (3). Εδώ, λοιπόν, το πρωτοποριακό πνεύμα, που έμαθε να στηρίζει τον εαυτό του (1), συμπράττει με ένα πνεύμα που ξέρει να συνεργάζεται και να εκφράζει τα συναίσθηματά του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μία νέα συνθήκη, αυτή που περιέχει τις ιδιότητες του αριθμού τρία(3).

Αναγνωρίζουν την αξία τους. Τη δημιουργική τους ικανότητα, το αποτέλεσμα της ορθής επικοινωνίας. Την τέχνη της έκφρασης του εαυτού τους, που τώρα πια έχει πάρει σάρκα και οστά. Πόση χαρά τους δίνει αυτή η νέα πραγματικότητα. Θέλουν να το φωνάξουν, να το μάθει όλος ο κόσμος (;). Πώς να χωρέσει τόση χαρά, μέσα τους;

Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισαν πως αυτή την ομορφιά, αυτό το έργο ζωής, αυτό το καλλιτέχνημα, δεν μπορούν να το αφήσουν εκτεθειμένο. Κινδυνεύει να χαθεί.

Χρειάζεται και να το σιγουρέψουν, να το ασφαλίσουν και να το προστατεύσουν! Έχουν να δημιουργήσουν κάτι νέο χρειάζεται όμως να το σκεφθούν πολύ καλά!

Μ,μ,μ,μ,μ,μ,μ! Πώς να γίνει;

Να συνδυάσουν τις ικανότητες του Ένα με το τρία και να είναι ένας νέος πρωτοποριακός χώρος που θα εστιάζει στην ανάπτυξη, μέσα από την έκφραση και την επικοινωνία, αλλά που μερικές φορές θα ξεχνιέται στην ανάγκη του να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, για να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους την αξία του (1+3);

 Ή να αφήσουν να στηθεί μία βάση, με υλικά που θα έχουν τη σφραγίδα: συναίσθημα, συνεργασία, δοτικότητα, (πότε πότε) και προσκόλληση (2+2);

Σημασία έχει η ασφάλεια (4)!

Ας, στεγαστούν τώρα και τα υλικά οικοδομής να έχουν απ΄ όλες τις ποιότητες. Μέσα στο ¨σπίτι¨ τους βρέθηκαν μεταξύ τους, κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Λίγο πιο περιορισμένοι, αλλά ασφαλείς.

Κάθε φορά που χρειαζόταν, ανάλογα με την εκάστοτε πρόκληση, εκδήλωναν τις απαιτούμενες ποιότητες. Ικανότατοι και εργατικοί, ένιωσαν ότι είχαν εξασφαλίσει την απαραίτητη σταθερότητα στη ζωή τους. Αισθάνθηκαν την αξία της ασφάλειας που τους προσέφερε το σπίτι, και αφού το εξασφάλισαν αυτό σαν συναίσθημα και σαν ποιότητα, θέλησαν να σπάσουν τα όρια της συνήθειας και των τεσσάρων (4) τοίχων και να βιώσουν την ελευθερία.

Να νοιώσουν τη χαρά που τους στέλνει έξω από το σπίτι. Να κάνουν ταξίδια και προσωρινές αλλαγές. Είναι το 5ο βήμα της εξέλιξή τους. Αυτό που μπορεί να εκφραστεί είτε σαν 1 + 4 =5, είτε σαν 2+3=5!

Είτε, δηλαδή σαν Αυτόνομη συμπεριφορά (1), με ανάγκη ελέγχου (4), είτε εκδήλωση των συναισθημάτων (2), μέσα από την ποιότητα της επικοινωνίας, της χαράς και της εξωτερίκευσης της προσωπικής αλήθειας (3).

Δηλαδή; Σπάμε τα όρια, τα παραβιάζουμε ή τα επανατοποθετούμε, σε ορθή θέση!

Απολαμβάνουμε τη ζωή μας, με όλες μας τις αισθήσεις.

Σπάμε το όρια του μυαλού!

Φέρνουμε αλλαγές στη ζωή μας, για να μάθουμε νέα πράγματα.

Ταξιδεύουμε, Χαιρόμαστε, Ανακαλύπτουμε το καινούργιο!

Ζούμε ελεύθεροι!

Η αληθινή ζωή, επιβάλλει την ανάληψη ευθυνών.

Σαφώς και το γνωρίζεις πως η πιο υπεύθυνη και απαιτητική στάση ζωής είναι αυτή της Ελευθερίας. Η Ελευθερία είναι Δύναμη και παγίδα!  Απαιτεί σεβασμό, κατανόηση, ισορροπία. Για να τη βιώνεις σε όλο της το μεγαλείο, αυτό που οδηγεί στην προσωπική καταξίωση και εξέλιξη και για να περπατήσεις στον δρόμο προς την ατομική ενηλικίωση και προσωπική ενδυνάμωση, καλείσαι να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου και των πράξεών σου. Να μην απαιτείς από τους άλλους ό,τι μπορείς να προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου. Να μην τους χρησιμοποιείς για να καλύψουν τα κενά σου. Να μην τους χειραγωγείς με το πρόσχημα ότι θέλεις να τους προστατέψεις.

Είσαι Ελεύθερος όταν σέβεσαι την Ελευθερία του Εαυτού σου και των γύρω σου.

Είσαι Ελεύθερος όταν έχεις απαλλαγεί από τα προσωπικά σου πάθη και τους φόβους σου!

Αλήθεια, πώς πιστεύεις ότι θα εκδηλωθούν, απέναντι σ΄αυτή τη νέα πρόκληση ζωής, οι ποιότητες των αριθμών;

Εξαρτάται! Ο συνδυασμός που θα επιλεγεί, είναι ζήτημα προσωπικής βούλησης: (1+5); (2Χ3); (3+3); (2+2+2);  

Όλες οι παραπάνω επιλογές οδηγούν στις ιδιότητες του αριθμού Έξι (6): Ευθύνη, φροντίδα, ισορροπία και αρμονία.

Πώς είναι έτοιμος ο αριθμός να συμπεριφερθεί; Εξαρτάται από το πόσο συνειδητός είναι σ΄αυτό που κάνει και από τις εμπειρίες που τον έχουν ωθήσει προς το κάθε επόμενο βήμα.

Έτσι, μπορεί να γίνει ένας ανεύθυνος μποέμ (1+5).

Ένας φροντιστικός σύντροφος ή  συνεπής οικογενειάρχης (2Χ3).

Ο χαρούμενος πυρήνας δημιουργίας (3+3).

Ή να εξελιχθεί στον συναισθηματικά νοήμονα συνΆνθρωπο, αφού έχει ανακαλύψει τη σημασία του να αγαπάς και να φροντίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό, στην ολότητά του · με τις αδυναμίες και τα λάθη του (2+2+2)!

Και ……………………………………………………………………………………………………………….»

Ναι, είναι ένα παραμύθι!

Παραμύθι που μιλάει για ποιότητες, αξίες, διαδρομές, αλήθεια, επιλογές, υπευθυνότητα, ασφάλεια, αγάπη, ελευθερία, παιχνίδι, συνέπεια, συνειδητότητα, χαρά.

Σαν ανθρωπότητα, μόλις, περάσαμε από το μεγάλο σταυροδρόμι της συνάντησης των παραπάνω ποιοτήτων των αριθμών και συνεχίζουμε… για την ίδια τη ζωή!

Η διαδρομή δεν τελειώνει…

Το παραμύθι μας, όμως, σταματάει εδώ και αφήνει ερωτηματικά, που χρειάζεται να λύσετε μόνοι σας.

Ποιος άλλος, εκτός από εσάς, μπορεί να δώσει τις απαντήσεις;

Εγώ σας εύχομαι, από καρδιάς, μετά από όλη αυτή την περιπέτεια να ανακαλύψαμε τους τρόπους για να ζήσουμε εμείς καλά και όλοι μαζί καλύτερα!

Υ.Γ. Υπάρχει συνέχεια του παραμυθιού στη ζωή!
Αν θέλετε να μάθετε τη δική σας σύνδεση με τους αριθμούς, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο σεμινάριο ή να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Κινητό: 6989-659896
Email: [email protected]

 

Newsletter εγγραφή

 

Αποστολία Βασιλείου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας