Η ανακάλυψη της τηγανητής πατάτας και άλλες υπέροχες ιστορίες φαγητού

0
τηγανητής πατάτας
Photo on Pixabay

89 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Πως έγινε η ανακάλυψη της τηγανητής πατάτας; Τι σχέση έχουν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι με τα κρουασάν και ποια χώρα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός σκόρδου;

 

Κάποιος, κάπου, κάποτε προσπάθησε να δηλητηριάσει τον αδελφό του μέσω μιας τηγανητής πατάτας! Αν αυτή η ιστορία δεν σας εντυπωσιάζει είναι βέβαιο ότι το ενδιαφέρον σας θα αιχμαλωτήσουν όλες οι συναρπαστικές ιστορίες συνταγών, που ο Francois-Regis Gaudry συμπεριέλαβε  στο νέο βιβλίο γαστρονομίας «Let’s Eat France». Ακόμα όμως και αν κάποιος δεν σκοπεύει ποτέ να μαγειρέψει κάποια από τις 375 συνταγές που περιλαμβάνονται στις σελίδες του, αξίζει να μυηθεί σε κάποια μυστικά από τα άδυτα της μαγειρικής ιστορίας και να έχει γνώση για το πως κατέληξε να τρώει πολλά από τα φαγητά που καταναλώνει.

Δείτε μερικές ιστορίες του βιβλίου, όπως τις παρουσιάζει η Daily Mail:

-Ο οδηγός Michelin, που θεωρείται η Βίβλος της γαστρονομίας και κυκλοφορεί μια φορά τον χρόνο, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1900. Οι κριτικοί γεύσης που επισκέπτονται τα εστιατόρια, παραμένουν πάντα ανώνυμοι. Συστήνονται ωστόσο στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, αφότου πληρώσουν τον λογαριασμό. Εάν ένα πιάτο κερδίσει αστέρι Michelin, τότε η τιμή του αυξάνεται περίπου κατά 27%.

-Η πρώτη επίσημη καταγραφή τηγανητής πατάτας μας έρχεται από την Βουργουνδία του 18ου αιώνα. Όπως ισχυρίζεται ο συγγραφέας του βιβλίου: «Στις 23 Δεκεμβρίου 1760, στο μοναστήρι της Βουργουνδίας, Perrecy-les-Forges, ο ηγούμενος Μπρος επιχείρησε να δηλητηριάσει τον αδελφό Ιλαρίωνα με αρσενικό. Στα δικαστικά αρχεία της υπόθεσης, αναφέρεται ότι υπήρχαν «πολλές πατάτες τηγανητές» και μια «λευκή σκόνη» στο κύπελλο του αδελφού Ιλαρίωνα. Λίγα χρόνια αργότερα, οι πρώτες συνταγές για τηγανητές πατάτες έκαναν την εμφάνισή τους στο Παρίσι.

-Η χύτρα ταχύτητας είναι μια εφεύρεση του Denis Papin, που χρονολογείται από το 1679.

-Υπάρχουν 1,045,014 μπουρμπουλήθρες σε ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

– Η προέλευση του τυριού Camembert είναι άλλη μια ιστορία από τυχαία γεγονότα που οδήγησαν στην παραγωγή αυτού του μαλακού, κατσικίσιου τυριού.  Το 1791, ένας ιερέας από τη Μπρι κατέφυγε σε ένα αγρόκτημα με θέα στο χωριό Camembert και μίλησε για τα μυστικά του τυριού της περιοχής σε μια νεαρή κοπέλα που ζούσε εκεί, τη Marie Harel.

-Ο μεγαλύτερος παραγωγός σκόρδου στον κόσμο είναι η Κίνα, η οποία παράγει 23 εκατομμύρια τόνους σκόρδου ετησίως.

-Το κρουασάν έχει τις ρίζες του στην αρχαία Αίγυπτο, όταν οι Αιγύπτιοι πρόσφεραν ψωμί σε σχήμα ημισελήνου στις θεές τους. Το σχήμα συμβόλιζε τις φάσεις του φεγγαριού.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...



Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.