Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν ότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους.

Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων εγκαινίασε το 2016 τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο η οποία έκτοτε πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και έχει αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο συνεχίζεται φέτος για τρίτη χρονιά.

Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους ενώ οι κηδεμόνες τους παρακολουθούν παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο.

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο ξεκινάει στις 20:00 και διαρκεί ως την λήξη της παράστασης, πραγματοποιείται στους χώρους του Ξενία Επιδαύρου (Μουσείο Κοστουμιών), και θα πλαισιώσει φέτος τις παρακάτω παραστάσεις:

29 & 30 Ιουνίου: Αχαρνείς / Αριστοφάνη
6 & 7 Ιουλίου: Αγαμέμνων / Αισχύλου
13 & 14 Ιουλίου: Πλούτος / Αριστοφάνη
20 & 21 Ιουλίου: Ηλέκτρα / Σοφοκλή
27 & 28 Ιουλίου: Θεσμοφοριάζουσες/ Αριστοφάνη
3 & 4 Αυγούστου: Ορέστης / Ευριπίδη
10 & 11 Αυγούστου: Βάτραχοι /Αριστοφάνη
17 & 18 Αυγούστου: Οιδίπους επί Κολωνώ /Σοφοκλή

Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο συνεχίζεται φέτος για τρίτη χρονιά

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν: εργαστήριο παιδιών, ελαφρύ σνακ (το φέρνουν οι κηδεμόνες τους) και πιο ειδικά:

20:00 -20:15 : Συνάντηση παιδιών και κηδεμόνων με τους εμψυχωτές στο χώρο διεξαγωγής της δράσης και τακτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων (σνακ, κουβερτούλα και μαξιλάρι για τα μικρά παιδιά που θα φέρουν οι κηδεμόνες τους)
20:15 -21:00 : Συγκέντρωση παιδιών και εμψυχωτών στον χώρο διεξαγωγής της δράσης, χωρισμός σε ηλικιακές ομάδες, παιχνίδια γνωριμίας και δράσεις εμπνευσμένες από τον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου.
21:00 -21:30 : Φαγητό και τακτοποίηση σε εσωτερικό χώρο.
21:30 – μέχρι το τέλος της παράστασης: Δράσεις σχετικές με την παράσταση που παίζεται στην Επίδαυρο, με μουσικά ταξίδια, εικαστικές δημιουργίες, παραμύθια και αφηγήσεις, θεατρικές και χορευτικές δράσεις.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος πατήστε εδώ.

Κόστος για κάθε συμμετοχή: 5 ευρώ
Για άνεργους και πολύτεκνους, τα δύο παιδιά συμμετέχουν με ένα εισιτήριο.

Το Φεστιβάλ δεν φέρει ευθύνη για προβλήματα υγείας (αρρώστιες, αλλεργίες, φαρμακευτική αγωγή κ.ο.κ.) των παιδιών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο πρόγραμμα.

Τα παιδιά παρακολουθούν το πρόγραμμα με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Πληροφορίες: creativechildren@greekfestival.gr

παιδιά, Επίδαυρος, δημιουργική απασχόληση

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.