Η Εκπαίδευση ενός Παιδιού βρίσκεται στα χέρια της Μητέρας του

 

υ

πάρχει ένας νόμος σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορείτε να δώσετε σε άλλους αυτό που δεν έχετε. Δεν μπορείτε να πείσετε τους ανθρώπους αν εσείς οι ίδιοι δεν πιστεύετε. Δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το καλό στον άνθρωπο αν δεν το έχετε μέσα σας. Το ίδιο ισχύει και για τη γνώση και την αγάπη. Αυτός ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται στην εκπαίδευση.

“Η εκπαίδευση ενός παιδιού βρίσκεται στα χέρια της μητέρας του. Αυτό που φέρνει η μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντικό. Μετά από αυτό – μετά τη γέννηση του παιδιού – είναι πιο δύσκολο να το εκπαιδεύσει. Γι ‘αυτό λέω, «Οι μητέρες θα βάλουν τον κόσμο σε τάξη». Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η μητέρα μπορεί να εμπνεύσει το παιδί της με σοφία, με εξυπνάδα. μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματά του και επίσης να ενισχύσει τη θέλησή του.

Μετά τη γέννηση, η σύνδεση μεταξύ μητέρας και παιδιού συνεχίζεται αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ένα παιδί το οποίο η μητέρα δεν το κρατάει στην αγκαλιά της χάνει κάτι πολύτιμο. Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των αιθερικών σωμάτων της μητέρας και του παιδιού. Επομένως, το παιδί δεν πρέπει να ζει μακριά από τη μητέρα του τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 14 ή 15 ετών.

“Όσα η μητέρα μπορεί να δώσει στο παιδί της σε ένα χρόνο, οι συγγενείς και οι γύρω του δεν μπορούν να του τα δώσουν σε 20 χρόνια. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα παιδιά, που έχουν μεγαλώσει μέχρι την ηλικία των 20 ετών με την αγάπη των γονιών τους, είναι πιο ευγενικά από εκείνα που έχουν στερηθεί την αγάπη των γονιών τους. Ο νόμος είναι: εάν η αγάπη των γονέων προς το παιδί τους είναι αδύναμη, το παιδί είναι πιο πιθανό να ασθενεί. Προκειμένου να είστε υγιείς, η αγάπη της μητέρας σας πρέπει να διαπεράσει πλήρως την ψυχή σας.

“Εσείς, ως μητέρα, όταν χαϊδεύετε το κεφάλι του παιδιού σας, πείτε: « Είθε θεικές σκέψεις να εισέρχονται σε σένα. Είθε να μεταφέρεις το Φως στην ανθρωπότητα. Είθε να βοηθάς τους αδύναμους συνανθρώπους σου. Είθε ευγενικές σκέψεις να διεισδύουν σε σένα”.

“Αυτός που μεταχειρίζεται τα φυτά και τα ζώα με στοργική καλοσύνη θα είναι ευγενικός και με τους ανθρώπους. Αυτή είναι η ηθική του νέου πολιτισμού. Η μητέρα πρέπει να διδάξει στο παιδί ότι η Θεϊκή Ζωή διαπερνά ολόκληρη τη φύση: τα λουλούδια, τα δέντρα, τα μικρά έντομα, τα πουλιά, τα πάντα”.

“Όσο το παιδί πιστεύει ότι ο δάσκαλος δεν λέει ψέματα, ο δάσκαλος έχει εξουσία. Εάν το παιδί αντιληφθεί ότι ο δάσκαλος δεν λέει την αλήθεια, ο δάσκαλος δεν έχει πια εξουσία πάνω του. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς.

“Ποτέ μη μιλάτε αρνητικά. Πχ “ Μην το κάνεις αυτό! Μην κάνεις κακό!”, Αλλά αντ ‘αυτού πείτε:  “Κάνε καλό!” Αντί για τις λέξεις: ”Μη λες ψέματα!” Μπορείτε να πείτε: “Πες την αλήθεια!” “Όσο λιγότερο μιλάτε για αρνητικά πράγματα τόσο το καλύτερο. Πρέπει να μιλάμε για το θετικό.”

Peter Deunov
Μετάφραση- επιμέλεια: Αγγελική Κρητικού

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας