Η ελιά είναι το δέντρο που λάτρευαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

 

ΗΑθηνά δώρισε στους Αθηναίους την πρώτη ελιά του κόσμου, η οποία φύτρωσε εκεί όπου χτύπησε το δόρυ της, κατά τον αγώνα μεταξύ των θεών για την ανάδειξη του προστάτη των Αθηνών…

Οι Μυκηναίοι προσέφεραν ελαιόλαδο στους Θεούς, ενώ ο Όμηρος ονόμαζε την ελιά «το υγρό χρυσάφι της διατροφής». Ο Αριστοτέλης θεωρούσε την καλλιέργεια της ελιάς επιστήμη, ενώ ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε το λάδι ελιάς ως φάρμακο…

Για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα μέχρι και σήμερα σε πολλά χωριά της χώρας η γέννηση ενός παιδιού συνοδεύεται από το φύτεμα μιας ελιάς. Το παιδί και η ελιά θα μεγαλώσουν μαζί και όταν το πρώτο γιορτάσει τα έκτα του γενέθλια εκείνη θα τους χαρίσει τους παρθενικούς της καρπούς. Και θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί, θυμίζοντας σε όλους εμας τη συνέχιση και την εξέλιξη της ζωής.

Σύμβολο ειρήνης, σοφίας, γονιμότητας, τύχης και νίκης η ελιά πρωταγωνιστεί αυτόν τον Νοέμβριο, το μήνα του μαζέματος της, στην ταινία μικρού μήκους «Η  Ελιά θα Είναι Πάντα Εδώ» (The Olive Tree Will Always Be There). Με υψηλή αισθητική και μεγάλη ευαισθησία το φιλμ παραγωγής της Indigo View για την εταιρεία Gaea, μας ταξιδεύει στους ελαιώνες της Κρήτης για να μας διηγηθεί τη σημασία της ελιάς για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας