Η εμπιστοσύνη της καρδιάς

0
96

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, η έλλειψη εμπιστοσύνης, εκτός από την συναισθηματική ανασφάλεια, περιέχει το υπολογιστικό συμφέρον και την υπέρμετρη καχυποψία, καθώς ζυγίζουμε τα πάντα με τη λογική και μετράμε τα ανταλλάγματα σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο.

 

Πολλοί άνθρωποι βάζουν μεζούρα στο συναίσθημα και το δίνουν με το σταγονόμετρο, καθώς φοβούνται να εκφραστούν. Σε αυτό το ενεργειακό μπλοκάρισμα, χρειάζεται να εστιαστούμε στο θάρρος της αποδοχής και βέβαια, στη συστηματική δουλειά από τον ίδιο τον θεραπευόμενο.

Ουσιαστικά, ένα άτομο, όταν δεν εμπιστεύεται, κλείνει την πύλη των ευκαιριών και της επιτυχίας που έρχεται μέσω της εμπιστοσύνης.

Γιατί το σύμπαν μπορεί να θέλει να σε ανταμείψει και να σου δώσει αυτό που έχεις ανάγκη, αλλά από τη δική σου πλευρά μαζεύεσαι σαν καβούρι και περιμένεις επιφυλακτικά σε μια γωνιά.

Όταν δεν εμπιστεύεσαι, η ενέργεια που δημιουργείς δεν θα επιτρέψει να βρεις ανθρώπους που σου παράσχουν βοήθεια και υποστήριξη. Δημιουργείς έναν ενεργειακό πόλο άπωσης που διώχνει τις ευκαιρίες.

Το αποτέλεσμα είναι, να περιορίζεις τις συναναστροφές σου με άτομα που έχουν την ενέργεια της δοτικότητας και της προσφοράς.

Ουσιαστικά, αυτό που πράττεις, είναι να έλκεις άτομα που και αυτά έχουν έλλειμμα εμπιστοσύνης, είναι συναισθηματικά εγκλωβισμένα, δυσκολεύονται να εκφραστούν και λειτουργούν μέσα από το συμφέρον, καθώς μετράνε τι είναι αυτό που θα τους δώσει το βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο κέρδος.

Ποτέ, όμως, δεν θα βρουν στη ζωή τους τη συναισθηματική αφθονία, τη χαρά, την απόλαυση και τις εύκολες λύσεις. Τις περισσότερες φορές, εμείς δυσκολεύουμε την καθημερινότητά μας, παλεύοντας με την ενέργεια του φόβου της εμπιστοσύνης.

Αν φοβάσαι να εμπιστευτείς, ουσιαστικά δεν πιστεύεις στις ικανότητές σου για εξέλιξη, και πάντα λειτουργείς εκ του ασφαλούς ή το κάνεις με πολύ μικρά βήματα.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Εποχή της θέλησης»
Συγγραφέας : Σταύρος Μπρόλιας

 

Newsletter εγγραφή

 

Senhar Stavros Brolias

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας