“Κατανοώντας τις 7 ακτίνες σου δίνεται η δυνατότητα να βλέπεις τους ανθρώπους όπως είναι… Βλέποντας τους ανθρώπους από διαφορετική οπτική γωνία, από διαφορετικές όψεις, η κατανόηση διευρύνεται. ‘’
Master Choa Kok Sui

Για να εξερευνήσουμε αυτό το ευρύ θέμα, το οποίο ανέλυσαν πολλοί μεγάλοι στοχαστές και πνευματικοί δάσκαλοι συμπεριλαμβανομένων των Alice Bailey, Madam Blavatsky, Ernest Wood και Master Choa Kok Sui, χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι οι Επτά Ακτίνες.

Για αυτό το θέμα υπάρχουν αρκετά που πρέπει να λάβουμε υπόψη :

  1. Υπάρχει μόνο μια Ζωή και οι επτά βασικές ιδιότητες ή πτυχές πηγάζουν από αυτή μέσω διάφορων μορφών.
  2. Αυτές οι επτά ιδιότητες ονομάζονται οι Επτά Ακτίνες και είναι στην πραγματικότητα οι επτά ζωές που δίνουν ζωή στις μορφές, στους νόμους και στην ανάγκη τους για εξέλιξη.
  3. Ζωή, Ψυχή και Σώμα, συνθέτουν όλο το σύνολο που υπάρχει, με την ικανότητα να αναπτυχθούν, να δραστηριοποιηθούν, να εκδηλώσουν ομορφιά και πλήρη συμμόρφωση με το Πλάνο. Αυτό το Πλάνο έχει τις ρίζες του στη συνειδητότητα των Επτά Ακτίνων της Ζωής.
  4. Αυτές οι Επτά Ακτίνες, των οποίων η φύση είναι η έκφραση των ιδιοτήτων, παράγει κυκλικά τον εκδηλωμένο κόσμο. Δουλεύουν μαζί ενωμένα και με αρμονία και συνεργάζονται έξυπνα με το Πλάνο, υπό τη καθοδήγηση του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.
  5. Κάθε ακτίνα εκφράζεται κυρίως μέσω ενός από τους επτά ιερούς πλανήτες , αλλά η ζωή και των επτά, κυλά μέσα από κάθε πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Γης και συνεπώς επηρεάζει κάθε μορφή. Κάθε πλανήτης είναι ένα μικρό αντίγραφο του γενικού σχεδίου και ακολουθεί το σκοπό του συνόλου.
  6. Η ανθρωπότητα είναι μια έκφραση της ζωής του Θεού και κάθε άνθρωπος έχει έρθει ‘’σε επαφή’’ λίγο ή πολύ με τη καθεμία από τις επτά ακτίνες. Η μορφή κάθε ανθρώπου, οι ιδιότητες και ο χαρακτήρας του επηρεάζονται από την ακτίνα που τον σπρώχνει προς τα εμπρός σε κάθε περίοδο ζωής. Η μορφή και η φύση αλλάζουν από ζωή σε ζωή σύμφωνα με την ανάγκη της κυκλικότητας και την κατάσταση του περιβάλλοντος, που αποφασίζεται από την ακτίνα ή τις ακτίνες τη στιγμή της ενσάρκωσης.
  7. Η Μονάδα είναι η Ζωή, το να ζεις σε ένωση με τις επτά ακτίνες της Ζωής. Η δομή του κόσμου που εκδηλώνεται συντίθεται από μια Μονάδα, επτά ακτίνες και μυριάδες μορφές.
  8. Οι Νόμοι, που διέπουν την ιδιότητα ή τη ψυχή, μέσω των μορφών, είναι απλά ο νοητικός σκοπός και η κατεύθυνση Ζωής των Lords των Ακτίνων, των οποίων το όραμα είναι τέλειο και η δικαιοσύνη υπέρτατη.
  9. Η μέθοδος της ανάπτυξης της ανθρωπότητας είναι η αυτο-έκφραση και η αυτο-πραγμάτωση. Όταν ο εαυτός που εκφράζεται είναι ο Ένας Εαυτός και η υλοποίηση είναι η αποκάλυψη του Θεού, όπως η ιδιότητα και η ζωή πίσω από τον εκδηλωμένο κόσμο, αυτή η διαδικασία έχει εκπληρωθεί.
  10. Η μέθοδος για να έχει ως αποτέλεσμα αυτή την υλοποίηση είναι η εμπειρία, που αρχίζει με την εξατομίκευση και τελειώνει με τη έναρξη της διαδικασίας.

Οι Επτά Ακτίνες και οι Ιδιότητες Τους

Όπως συζητήθηκε, μια Ακτίνα αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη δύναμη ή τύπο ενέργειας με μια ορισμένη ιδιότητα που παρουσιάζει. Έτσι, όταν συζητάμε για συγκεκριμένη ενέργεια ακτίνας, ουσιαστικά έχουμε υπόψη εκείνη την ιδιότητα και το σκοπό της μεγάλης Ζωής που είναι γνωστό ως ο “Lord της Ακτίνας”. H Θεία Βούλησή Του, η θέληση και ο σκοπός δημιουργούν μια ακτινοβολία ή μια ροή ενέργειας που επηρεάζει όλες τις μορφές της ζωής που εκδηλώνεται μέσα στο πλανητικό μας ring-pass-not.

‘’Διαφορετικές όψεις της Αλήθειας μπορούν να φανούν μέσω των Επτά Ακτίνων. Κάθε Ακτίνα βλέπει τα πράγματα διαφορετικά και έχει το δικό της τρόπο να κάνει τα πράγματα. Κάθε Ακτίνα έχει διαφορετική άποψη.’’ Alice Bailey

Ακτίνα 1. Δύναμη – θα είμαι δυνατός, γενναίος με επιμονή στην Υπηρεσία Του.

Ακτίνα 2. Σοφία – θα επιτύχω τη διαισθητική σοφία, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί μόνο μέσω της τέλειας αγάπης.

Ακτίνα 3. Προσαρμοστικότητα ή Τακτ – θα αποκτήσω τη δύναμη να λέω και να κάνω ακριβώς το σωστό πράγμα στην κατάλληλη χρονική στιγμή της συνάντησης με τον κάθε άνθρωπο προκειμένου να τον βοηθήσω πιο αποτελεσματικά.

Ακτίνα 4. Ομορφιά και Αρμονία – όσο μπορώ, θα φέρνω ομορφιά και αρμονία στη ζωή μου και στο περιβάλλον μου, για να μπορώ ίσως να είμαι πιο άξιος για Αυτόν. Θα μάθω να βλέπω την ομορφιά σε όλη τη φύση για να υπηρετώ καλύτερα Αυτόν.

Ακτίνα 5. Επιστήμη (λεπτομερής γνώση) – θα αποκτήσω γνώση και ακρίβεια, ώστε να μπορώ να τις αφιερώσω στο έργο Του.

Ακτίνα 6. Αφοσίωση- Θα ξεδιπλώσω μέσα μου την πανίσχυρη δύναμη της αφοσίωσης, μέσω τηςοποίας μπορεί να φέρω άλλους σε Αυτόν.

Ακτίνα 7. Εντολή Υπηρεσίας (τελετή μαγείας) – Θα το κάνω έτσι ώστε να οργανώσω την υπηρεσία μου στο Θεό σύμφωνα με τις διδασκαλίες από τις οποίες Αυτός έχει ορίσει ότι μπορώ να ωφεληθώ περισσότερο, από την αγάπη και την βοήθεια που οι Άγιοι Άγγελοί Του περιμένουν πάντα να δώσουν.

AΚΤΙΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ
1 Διαμάντι Φυσικό κρύσταλλο
2 Ζαφείρι Lapis/Τουρκουάζ
3 Σμαράγδι Ακουαμαρίνα/Jade
4 Jasper Αχάτης/Serpentine
5 Τοπάζι Κιτρίνη/Στεατίτης
6 Ρουμπίνι Τουρμαλίνη/Γρανάτης
7 Αμέθυστος Πορφυρίτης/Violane

Οι Επτά Ακτίνες και οι Μάστερ

Οι Lords των Ακτίνων είναι στη πραγματικότητα, οι δημιουργικές και αυτές που διατηρούνται, ενέργειες, οι οποίες εφαρμόζουν το Θέλημα του πλανητικού Λόγου. Συνεργάζονται μαζί Του για να ορίσει και να εκφράσει τον Ανώτατο σκοπό Του. Δημιουργούν τις απαραίτητες νέες μορφές, τονώνουν και πληρούν τις προϋποθέσεις μέσω των οποίων η άμεση θεία πρόθεση εκφράζεται και προκαλούν το ξεθώριασμα ή το θάνατο των μορφών. Με αυτό τον τρόπο παράγουν κύκλους καταστροφής και έτσι δημιουργούν χώρο για τις νέες μορφές και εκφράσεις της ζωής.

Το Κεντρικό Φως, το οποίο αποκαλούμε Θεότητα, η Ακτίνα της Θεότητας, εκδηλώνεται πρώτα ως Τριάδα και στη συνέχεια ως Επταδικό.Ο Θεός λάμπει όπως ο Θεός Πατέρας, ο Υιός του Θεού και ο Θεός Άγιο Πνεύμα και αυτά τα τρία πάλι αντανακλώνται μέσω των Επτά Πλανητικών Λόγων.

‘’Μια Ζωή αναζητάει την επέκταση’’ ως αποτέλεσμα τους επτά αιώνες ή τις εκπορεύσεις, που εκδηλώνονται μέσω της έκφρασης της ζωής, και γίνονται οι ‘’επτά Rishis όλων των αρχαίων γραφών.’’
Alice Bailey

ΑΚΤΙΝΑ                                                       MASTER
1                                                                     Master Morya
2                                                                     Master Khuthumi
3                                                                     Master Venetian Chohan
4                                                                     Master Serapis
5                                                                     Master Hilarion
6                                                                     Master Jesus
7                                                                     Master Rakovzy

Ειδικές ευχαριστίες στον κ. Prakash Balgopal του Pranic Healing της Μέσης Ανατολής & Αφρικής για τις πληροφορίες.

Πηγή: pranichealing.gr

RAMA

O Rama – Ελληνικός Οργανισμός Pranic Healing & Arhatic Yoga, είναι από το 2006 επίσημος οργανισμός για τη διδασκαλία και την περαιτέρω διάδοση του έργου του Grand Master Choa Kok Sui στην Ελλάδα.
Ο Rama διοργανώνει σε μηνιαία βάση σεμινάρια, διαλέξεις, ομαδικούς διαλογισμούς Pranic Healing και Arhatic Yoga, ανοικτές εκδηλώσεις και άλλες θεματικές ημερίδες με τη συμμετοχή εξαιρετικά έμπειρων θεραπευτών και Δασκάλων του Pranic Healing από ολόκληρο τον κόσμο.
Μέσω του Rama έχουν μεταφραστεί τα περισσότερα βιβλία του Pranic Healing στα ελληνικά και έχει δημιουργηθεί με ελληνική καθοδήγηση το πρώτο CD του Διαλογισμού στις Δίδυμες Καρδιές το 2006.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του RAMA
RAMA

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας