Η Εσωτερική Αγάπη απελευθερώνει

0
272

Αναγνωρίζεις πως και πόσο αγαπάς; Υπάρχει μια μεζούρα αγάπης στις ζωές των ανθρώπων;  Μάλλον όχι, η ενέργεια της δεν είναι μετρήσιμη.

 

αλλά υπάρχει μια συνισταμένη που μπορεί να σε οδηγήσει να δεις την ποιότητα της, γιατί η αγάπη ξεκινάει πρώτα από εμάς για να μάθουμε πόσο και αν μας αγαπάμε! Όχι  δεν είναι ένα αφηρημένο μοντέλο ούτε άλλη μια εκδοχή της new age culture. Αν αναγνωρίζεις να σε αγαπάς έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό άξονα ισορροπίας και ασφάλειας που βασίζεται στην δική σου αγάπη και όχι στην αγάπη που ίσως αποζητάς με αγωνία από τους άλλους. Γιατί αν προσπαθείς να έλξεις αγάπη και προσοχή ως αντάλλαγμα σημαίνει ότι δεν έχεις απόθεμα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το αίσθημα αδικίας και η έλλειψη αγάπης που δημιουργείται στις σχέσεις έχει άμεση σύνδεση με το βαθμό πληρότητας που βιώνουμε για τον εαυτό μας και το κατά πόσο μας προστατεύουμε.  Αν υπάρχει εσωτερική αρμονία και η αντίληψη της στοργής σε αυτό που νιώθεις για σένα, αυτοτρέφεσαι και ενδυναμώνεις το ζωτικό σου χώρο.

Η αγάπη παρέχει ασφάλεια, όσο την ενισχύεις εσωτερικά, δεν θα έχεις την ανάγκη για αναγνώριση, εξάρτηση και προσκόλληση από την αγάπη των άλλων.

Πολλές φόρες οι άνθρωποι διψάνε για αυτή την εξωτερική αγάπη που θα καλύψει το δικό τους κενό, τη ζητάνε καταπιεστικά από τα παιδιά, τους φίλους, τους συντρόφους γιατί είναι η εύκολη λύση.

Δεν είναι όμως η σωστή επιλογή γιατί δημιουργείται η εξάρτηση από τη συνεχόμενη προσπάθεια αποδοχής και αυτό είναι πολύ κουραστικό για τους γύρω σου άλλα και για σένα που υποσυνείδητα κυριαρχείσαι από μόνιμο άγχος για το τι κάνουν οι άλλοι. Ουσιαστικά θέλεις πάντα να ξέρεις πως λειτουργούν σε σχέση μ’ εσένα γιατί αυτό ικανοποιεί το δικό σου συναισθηματικό κενό.

Αν όμως δεν εστιάζεσαι στην εσωτερική γεννήτριά σου που παράγει αγάπη, συνέχεια θα αγωνίζεσαι να αποδείξεις ότι αγαπάς τους άλλους ενώ δεν θα βλέπεις την έλλειψη μέσα σου και το κενό αυτό σταδιακά θα μεγαλώνει. Θα ενοχλείσαι και θα πικραίνεσαι με την παραμικρή συμπεριφορά, μικρή ή μεγάλη αιτία που θα βρίσκεις τριγύρω σου.

Η Εσωτερική Αγάπη απελευθερώνει Senhar

Παράλληλα ίσως αισθάνεσαι απομόνωση και νιώθεις ότι φέρεις πολύ την ευθύνη της κριτικής, πληγώνεσαι εύκολα και νιώθεις ότι αυτός ο κόσμος δεν σε καλύπτει γιατί δεν βιώνεις την γειωτική χαρά της αγάπης σου στο τώρα. Αποτέλεσμα είναι ότι όσο μεγαλώνεις και δεν μπορείς να αναγνωρίσεις αυτή την έλλειψη θα απογοητεύεσαι και αυτό θα σε οδηγήσει σε συναισθηματική απομόνωση.

Σαν διέξοδο, ίσως απορροφηθείς στις επαγγελματικές σου δραστικότητες που θα καλύψουν αυτό το κενό  ή θα αναζητάς περισσότερη προσοχή γιατί πάντα θα ψάχνεις να βρεις ένα υποκατάστατο για να μην σκέπτεσαι την απουσία της στη ζωή σου. Γιατί αυτό υποσυνείδητα θα το έχεις καταγράψει ως έλλειψη, να μην μπορείς να απολαύσεις και να αποδεχθείς την αγάπη καθώς δεν έχεις φροντίσει να ενισχύσεις την δική σου αυτοαγάπη που πηγάζει από την εσωτερική ειρήνη, τη δημιουργικότητα, τα θετικά συναισθήματα και τις αγνές σκέψεις.

Αυτό χρειάζεται να το αναγνωρίσεις στη καρδιά σου ώστε να προσπαθήσεις να το καλύψεις. Ένας τρόπος είναι να δεις ποια είναι τα αίτια αυτού του συναισθηματικού κενού, η αμφισβήτηση των επιλογών σου, το ανικανοποίητο εγώ που θέλει συνέχεια επιβεβαίωση; δεν σε γεμίζει η πορεία της ζωή σου; μήπως έχεις αναγκαστεί να προσαρμόσεις τις ανάγκες σου στα θέλω των άλλων;

Το σημαντικό είναι να δουλέψεις εσωτερικά αλλά και να ενεργοποιήσεις την εκφραστικότητα και την δημιουργικότητα σου, τη δίψα για κάτι νέο που θα σε απογειώσει και θα σε κάνει να ξυπνάς κάθε πρωί με πόθο για ζωή.

Μπορεί να είναι μια δραστηριότητα αθλητική, καλλιτεχνική ή που έχει σχέση με τα παιδιά. Πολύ σημαντικό παράδειγμα, καθώς τα παιδιά φέρουν την εσωτερική αγάπη που δεν έχει προβολές και “πρέπει”, ο αυθορμητισμός και η χαρά θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις αυτή τη φλόγα με το να νιώσεις πόσο πολύ θέλεις να σε φροντίσεις και να απολαύσεις ελεύθερος χωρίς προσκολλήσεις.

Ο συχνός διαλογισμός είναι πολύ σημαντικός δίνοντας έμφαση στη καρδιά και στο «με αναγνωρίζω και με φροντίζω» ώστε να δημιουργήσεις μια εστία σαν ένα φάρο φωτός που στέλνει αυτό το μήνυμα σε όλο σου τα φυσικά και τα ενεργειακά σώματα. Εστιάσου στο τώρα και σε αυτό που είσαι γεννημένος/η να ζήσεις ελεύθερα και να απολαύσεις, την εσωτερική σου αγάπη που δεν έχει προβολές και “πρέπει”….

Διαβάστε ακόμη: Η θεραπευτική ενέργεια της Αγάπης

 

Newsletter εγγραφή

 

senhar

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας