Η ευθύνη της υγείας μας | 10 θεραπευτικοί παράγοντες

Παρακολουθώ αυτές τις μέρες ένα ντοκιμαντέρ μιας Αμερικανίδας ερευνήτριας, της Kelly Turner, η οποία μελέτησε καταγεγραμμένες στη βιβλιογραφία, 1.500 περιπτώσεις ανθρώπων  με καρκίνο, που ανάρρωσαν αυτόματα. Με τον όρο αυτόματη ανάρρωση (spontaneous remission) εννοούμε μία απροσδόκητη βελτίωση ή θεραπείας μιας ασθένειας, η οποία συνήθως αποβαίνει θανατηφόρα.

 

Βλέποντας τους ανθρώπους αυτούς να μιλάνε για τη στιγμή της διάγνωσης της ασθένειας τους, στις περισσότερες περιπτώσεις καρκίνος σταδίου 4,  το ένα πράγμα που ήταν κοινό σε όλους ήταν η τεράστια επιθυμία τους να ζήσουν. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να ζήσουν!

Σε κάποιες περιπτώσεις ακολούθησαν τη συμβατική θεραπεία, σε άλλες ακολούθησαν μόνο ολιστικές θεραπείες και σε άλλες συνδυασμό και των δύο.

Σε όλες όμως τις περιπτώσεις, δεν πτοήθηκαν από την βαρύτητα της διάγνωσης. Δεν έπεσαν σε παθητικότητα. Δεν παρέδωσαν την ευθύνη της υγείας τους στο γιατρό που τους παρακολουθούσε. ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Μελέτησαν, έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο, ξεκίνησαν θεραπείες, ενεργειακές, διατροφή, συμπληρώματα, βότανα που τους συνέστησε ο ολιστικός θεραπευτής που επέλεξαν, εξατομικευμένα για την περίπτωση τους. Ξεκίνησαν ψυχοθεραπεία για να θεραπεύσουν παλιά τραύματα που ως τότε τα κρατούσαν χαμένα. Άρχισαν να ασκούνται, να διαλογίζονται, να προσεύχονται. Μπήκαν σε ομάδες όπου ένιωσαν στήριξη. Εμπιστεύτηκαν τη διαίσθηση τους. Τη σοφία τους σώματος τους.

Εμπιστεύτηκαν τη δύναμη που είχε το σώμα τους να αυτοθεραπευτεί. Και το βοήθησαν, όπως μπορούσαν. Και εκείνο τους αντάμειψε. Όχι μόνο έσπασαν κατά πολύ το κατώφλι των χρόνων ζωής που τους είχαν πει οι γιατροί ότι είχαν αλλά άρχιζαν να ζουν μια ζωή με μεγαλύτερη ευεξία, με περισσότερη χαρά και πληρότητα από ότι πριν νοσήσουν. Αυτοί οι άνθρωποι άκουσαν το μήνυμα που είχε να τους μεταφέρει ο καρκίνος. Και όταν πια έκαναν τις αλλαγές που χρειάζονταν, ο καρκίνος δεν είχε κάτι να υπηρετήσει. Εξαφανίστηκε.

Ο καρκίνος δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα ενεργειακό περιβάλλον βαθιάς χαράς, ευγνωμοσύνης, πληρότητας και σε ένα κυτταρικό περιβάλλον που οξυγονώνεται πολύ καλά, που λαμβάνει υψηλής αξίας θρεπτικά υλικά, που υπάρχει κίνηση, άρα οι τοξίνες δε λιμνάζουν.

Μελετώντας λοιπόν η Kelly Turner τις 1500 αυτές περιπτώσεις ανθρώπων, ανακάλυψε δέκα θεραπευτικούς παράγοντες, που όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενεργοποίησαν:

  • Ενδυνάμωση της πίστης στον εαυτό
  • Δραστική αλλαγή της διατροφής
  • Απελευθέρωση καταπιεσμένων συναισθημάτων
  • Καλλιέργεια των θετικών συναισθημάτων
  • Άσκηση και κίνηση
  • Ισχυροί λόγοι για να ζήσουν
  • Καλλιέργεια της πνευματικότητας
  • Βότανα και συμπληρώματα
  • Σημασία στη διαίσθηση τους
  • Κοινωνική υποστήριξη

Photo on Unsplash

Κατανοώ το φόβο που έχει κυριαρχήσει αυτόν τον καιρό. Αλλά ας το πάρουμε ανάποδα.

Τι είναι αυτό που πραγματικά θα μας προστατεύσει από οποιοδήποτε παθογόνο;

Πώς θα οχυρώσουμε πραγματικά το κάστρο μας ώστε να είναι δυνατό, να ανταπεξέλθει στους δύσκολους καιρούς;

Αντί να εστιάζουμε την ενέργεια μας στο φόβο, στην κινδυνολογία, στην υπερπληροφόρηση, ας εστιάσουμε στο να τρώμε καλύτερα, να ασκούμαστε, να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, να είμαστε σε επαφή με το συναίσθημα μας.

Και να τα κάνουμε αυτά όχι ψυχαναγκαστικά. Αλλά επειδή θέλουμε να ζήσουμε αλλιώς.

Επειδή αξίζουμε να ζήσουμε αλλιώς.

Newsletter εγγραφή

 

Σταυριάννα Περβολαράκη

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας