195 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η ευτυχία είναι μια επιλογή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ξέρουν ότι έχουν. Εάν παραδεχτούμε ότι η ευτυχία είναι επιλογή, τότε θα πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό και να αναλάβουμε τη σχετική ευθύνη.

 

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι είναι συνηθισμένοι, αρκετοί μάλιστα σχεδόν εθισμένοι, στο δράμα και τα τραύματα, ώστε αν ήταν πραγματικά ευτυχισμένοι δεν θα ήξεραν πώς να το διαχειριστούν. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί άνθρωποι γύρω μας να επιλέγουν τον πόνο και την ταλαιπωρία έναντι της ευτυχίας.

Εάν η ευτυχία ήταν πάντα μια επιλογή που μπορούσες να κάνεις, θα την επέλεγες;

Η ευτυχία δεν είναι η τρέλα που βλέπουμε στην τηλεόραση, οι πρωταγωνιστές της οποίας ζουν μια ψεύτικη πραγματικότητα. Η αληθινή ευτυχία έχει μια αίσθηση άνεσης, σε κάνει να νιώθεις την ειρήνη μέσα σου, σου προσφέρει πιθανότητες.

Όταν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτή την κατάσταση από εσένα, είσαι ένας ακούνητος βράχος γύρω από τον οποίο απλά περνούν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι. Πολλές φορές, ο ευτυχισμένος κάνει τους άλλους γύρω του να νιώθουν άβολα, κάποιοι μάλιστα θυμώνουν και μαζί του, επειδή εξαιτίας του δεν μπορούν να μείνουν προσκολλημένοι στην δική τους οπτική ζωής, για παράδειγμα στη δυστυχία που έχουν επιλέξει.

Αν κοιτάξεις τη ζωή σου σαν μια σειρά από επιλογές που δημιούργησαν αυτό που είσαι σήμερα, θα δεις ότι τίποτα από αυτά που συνέβησαν δεν το έχεις επιλέξει εσύ ο ίδιος. Τα καλά, τα κακά και τα άσχημα, όλα ήταν δική σου επιλογή.

Οι περισσότερες επιλογές, που δεν λειτούργησαν καλά για εμάς, είναι εκείνες που επιλέξαμε, χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες τους. Ο επιλογές ωστόσο δεν είναι προβλέψιμες, οπότε πρέπει να προσπαθούμε να δούμε από πριν τις πιθανές συνέπειες τους. Εάν οι επιλογές που έχεις κάνει μέχρι σήμερα σε έχουν κάνει τον άνθρωπο που είσαι, ποιες επιλογές θα μπορούσαν σήμερα να πυροδοτήσουν κάτι διαφορετικό; Θα μπορούσες να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος;

Είναι η ευτυχία απλά μια επιλογή;

Ας δούμε τι επιλέγεις αυτή τη στιγμή. Επιλέγεις να θυμώσεις με έναν συνάδελφο; Ή μήπως σκέφτεσαι τι θέλεις να ετοιμάσεις για δείπνο; Κοιτάζοντας τις τρέχουσες επιλογές σου θα καταλάβει τις συνέπειες τους στη ζωή σου και μπορείς να αρχίσεις να εξετάζεις και άλλες εναλλακτικές.

Η ευτυχία δεν είναι να βρεις «την μόνη επιλογή που θα ξεπεράσει όλες τις άλλες» και θα σε κάνει ευτυχισμένο για πάντα. Είναι οι συνεχόμενες επιλογές που δημιουργούν την ευτυχία. Εσύ είσαι η πηγή της ευτυχίας που αναζητάς.

Δεν χρειάζεται να ψάξεις βαθιά μέσα σου για να τη βρεις, είναι μια επιλογή πάντα διαθέσιμη για σένα, κάθε λεπτό της κάθε μέρας και κανείς δεν μπορεί να την πάρει μακριά σου. Επειδή έχεις επίγνωση της δυστυχίας των άλλων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την ίδια επιλογή. Έχεις μπροστά σου ένα σωρό άλλες επιλογές, που θα πιθανότατα ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει.

Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές σου;

Η επιλογή της ευτυχίας είναι όπως όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο πρώτη φορά που σου φαίνεται δύσκολο και σχεδόν αδύνατον να τα καταφέρεις. Όσο περισσότερο όμως κάνεις επιλογές για τη ζωή σου, τόσο ευκολότερο γίνεται. Η ευτυχία είναι μια από τις λιγότερο επιδιωκόμενες καταστάσεις στον πλανήτη Γη.

Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά θα υπήρχαν ένα σωρό ευτυχισμένοι άνθρωποι. Εάν πραγματικά θέλεις να επιλέξεις την ευτυχία για σένα, να ξέρεις ότι χρειάζεται κουράγιο και θέληση να πας εκεί, όπου ελάχιστοι τολμούν. Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει τη διαδρομή!

Ο Γκάρι Ντάγκλας είναι επενδυτής, ιδιοκτήτης επιχείρησης και πολυεκατομμυριούχος. Είναι επίσης ψυχολόγος και ομιλητής που βοηθά τους ανθρώπους να δουν ότι είναι η πηγή της δημιουργίας μιας ζωής, που πηγαίνει πέρα από τους περιορισμούς και τις συνθήκες των πολλών. Πριν από 25 χρόνια δημιούργησε το παγκόσμιο κίνημα Access Consciousness, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 173 χώρες και πρεσβεύει ότι μια ανθρώπινη προσέγγιση στην επιχειρηματική ζωή είναι το μυστικό της οικονομικής επιτυχίας. Έχει γράψει πολλά επιτυχημένα βιβλία για τα οικονομικά και τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Rich Riches for You, Beyond the Utopian Ideal και Money isn’t the Problem, You Are.

 

Πηγή: pickthebrain.com

 

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

3 Σχόλια

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.