Η Γη, το 1ο τσάκρα και η διαίσθηση

 

Ησυχνότητα του συντονισμού με την ενέργεια της Γης είναι αυξημένη, όταν ο Ήλιος είναι στα ζώδια του Ταύρου, της Παρθένου και του Αιγόκερω. Η εξισορρόπηση και ευθυγράμμιση του στοιχείου της γης απαιτεί να δώσουμε προσοχή…

Ένας από τους πιο βασικούς σκοπούς της Κουνταλίνι Γιόγκα είναι να οξύνει τη διαίσθηση. Υπάρχουν πέντε στοιχεία ή τάτβας: αιθέρας, αέρας, φωτιά, νερό και γη.

Η γιόγκα έχει στόχο την εξισορρόπηση και την αφομοίωση  αυτών των στοιχείων μέσα στην ύπαρξή μας και αυτό επιτυγχάνεται με τις διάφορες τεχνικές και στάσεις.

Δεν αρκεί όμως μόνο η εφαρμογή αυτών των τεχνικών. Πρέπει να καλλιεργηθεί επίσης μια συνειδητή επίγνωση σε σχέση με τις αλλαγές που θα επέλθουν. Η άσκηση είναι η αρσενική πλευρά της πρακτικής και η επίγνωση η θηλυκή.

Η αστρολογία μάς βοηθά να καθορίσουμε τον πλέον κατάλληλο χρόνο για να δουλέψουμε με ένα συγκεκριμένο τάτβα. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στα ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος και Καρκίνος), είναι η πιο δυνατή στιγμή για να ευθυγραμμιστούμε με το στοιχείο της γης.

Συχνά συνδέουμε τη διαίσθηση με το τρίτο μάτι και το νου. Ο νους είναι η αρσενική πλευρά της διαίσθησης. Η θηλυκή της πλευρά δουλεύει μέσα από τον ενστικτώδη εαυτό και τις αισθήσεις του σώματος. Οι σειρές των ασκήσεων που χρησιμοποιούν ριζικό κλείδωμα διευκολύνουν την ενστικτώδη επίγνωση.

Μετά την άσκηση καθήστε ή ξαπλώστε ακίνητοι και απλά αποκτήστε επίγνωση των αισθήσεων σε ολόκληρο το σώμα. Με τον καιρό θα αντιληφθείτε ότι αυτές οι αισθήσεις είναι δυνατές και ακριβείς πληροφορίες του συστήματος. Είναι οι φυσικές και συναισθηματικές όψεις της διαισθητικής σας επίγνωσης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε καθημερινά μετά την άσκηση και το διαλογισμό σας να έρχεστε σε επαφή με την επίγνωσή σας. Όλες οι ασκήσεις αποσκοπούν στο να αλλάξουν την επίγνωση. Γι’ αυτό και μετά την πρακτική ακολουθεί πάντα μια βαθιά συνειδητή χαλάρωση ή ένας σιωπηλός διαλογισμός, γιατί χωρίς αυτά η άσκηση είναι σαν ένα γεύμα χωρίς επιδόρπιο ή σαν να πάει κάποιος στην παραλία και να φύγει χωρίς να βουτήξει στη θάλασσα.

Η χαλάρωση και ο σιωπηλός διαλογισμός που συνοδεύονται από μια ταπεινή προσευχή παίζουν σημαντικό ρόλο στην αφομοίωση και στην εδραίωση των αποτελεσμάτων της πρακτικής. Τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο και είστε σε θέση να παραμένετε συνειδητά στο κέντρο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα είναι επίσης πιο εύκολο να βιώσετε ξανά την εμπειρία κατά τη διάρκεια της ημέρας: χρησιμοποιήστε την αναπνοή σας και το ριζικό κλείδωμα καθώς είστε στο αυτοκίνητο ή κάθεστε στο γραφείο σας για να επανέλθετε πάλι στο κέντρο σας, να αφυπνίσετε ξανά την ενστικτώδη επίγνωσή σας και να επανασυνδεθείτε με τη δική σας γήινη πηγή.

Η Γη το 1ο τσάκρα και η διαίσθηση

Διαλογισμός για να συνδεθείτε με τη γη

H συχνότητα του συντονισμού με την ενέργεια της Γης είναι αυξημένη, καθώς ο Ήλιος είναι στα ζώδια του Ταύρου, της Παρθένου και του Αιγόκερω. Η εξισορρόπηση και ευθυγράμμιση του στοιχείου της γης απαιτεί να δώσουμε προσοχή στις αισθήσεις του σώματος, των ποδιών και των πελμάτων, καθώς και στο 1ο τσάκρα ή στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Εστιάστε στην αίσθηση της βαρύτητας, αισθανθείτε την μέσα στο σώμα σας. Ο στόχος είναι να βιώσετε την εμπειρία του βάρους που μετουσιώνεται σε αίσθηση σταθερότητας και ακινησίας.

Η άσκηση του ριζικού κλειδώματος είναι ένας πολύ δυνατός τρόπος για να συνδέσουμε το σώμα με τη γη.

Οι παρακάτω ασκήσεις σάς δίνουν ενέργεια και χαλαρώνουν τα νεύρα.
  • Κάθισε στην εύκολη θέση. Εισπνέεις, κρατάς τον αέρα μέσα. Εφαρμόζεις και χαλαρώνεις το ριζικό κλείδωμα 3 ή περισσότερες φορές. Εκπνέεις. Συνέχισε για 1-3 λεπτά.
  • Εισπνέεις, εκπνέεις, κρατάς τον αέρα έξω. Εφαρμόζεις και χαλαρώνεις  το ριζικό κλείδωμα 3 ή περισσότερες φορές. Εισπνέεις και επαναλαμβάνεις. Συνέχισε για 1-3 λεπτά.
  • Εισπνέεις, εκπνέεις, κρατάς τον αέρα έξω και εφαρμόζεις και χαλαρώνεις το ριζικό κλείδωμα 3 ή περισσότερες φορές. Εισπνέεις, κρατάς τον αέρα μέσα, εφαρμόζεις και χαλαρώνεις το ριζικό κλείδωμα για 3 ή περισσότερες φορές, εκπνέεις. Και συνεχίζεις εναλλάσσοντας αναπνοή και κλειδώματα για 1-3 λεπτά. Τέντωσε τα πόδια μπροστά, ανάμεσα στις ασκήσεις, αν χρειάζεται.
  • Για να ολοκληρώσεις συνδέσου με την ενέργεια της γης και νιώσε την να ανεβαίνει προς τα επάνω μέσω της σπονδυλικής σου στήλης. Και μετά χαλάρωσε.
  • Η ένωση της γης με το παγκόσμιο πνεύμα συμβαίνει μόνο όταν χαλαρώνουμε και αφηνόμαστε. Η ένωση εξαλείφει το στρες και την αρνητικότητα. Το να κάνετε πρακτική με ριζικό κλείδωμα όταν ο νους σας υπερλειτουργεί ή νιώθετε φόβο βοηθά να απελευθερώσετε ό,τι σας βαραίνει καθώς συνδέεστε με τη φυσική πηγή σας και ενεργοποιείστε.
  • Κατά την άσκηση του ριζικού κλειδώματος σφίγγω απαλά τους μυς του πρωκτού και αισθάνομαι την ενέργεια από τον πυρήνα της γης να ανεβαίνει προς τα επάνω.

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας