Σατ Ναμ

Αγαπητές φίλες,

Κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου, γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σε ανάμνηση μίας μεγάλης διαμαρτυρίας που έγινε στη Νέα Υόρκη το 1857, από τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας, που ζητούσαν καλλίτερες, πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας για τα δικαιώματά τους τόσο στην εργασία όσο και στη ζωή. Μία πορεία που περνώντας μέσα από διάφορες φάσεις έφτασε μέχρι τις ημέρες μας.

Ο εορτασμός αυτός παραμένει επίκαιρος αλλά και αναγκαίος, μια και υπάρχουν πολλά κράτη όπου συνεχίζεται η καταφανής καταπάτησης βασικών δικαιωμάτων των γυναικών. Με τη σκέψη μας λοιπόν αφιερωμένη σε αυτές τις γυναίκες αλλά και στις γυναίκες όλου του κόσμου, κάθε ηλικίας, θελήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας , για να τιμήσουμε αυτήν την πορεία τους στη ζωή, για να γιορτάσουμε τις μέχρι σήμερα επιτυχίες τους και πάνω από όλα να θυμηθούμε…

Η παγκόσμια μέρα της γυναίκας είναι

  • ευκαιρία για να γιορτάσουμε το «δημιουργικό, ιερό και ανίκητο πνεύμα» κάθε γυναίκας,
  • ευκαιρία για να συναντηθούμε,
  • ευκαιρία για να ασκηθούμε και να διαλογισθούμε.

Μα πάνω από όλα να αναλογισθούμε κάποια από τα λόγια του Δασκάλου:

Στη ζωή της γυναίκας υπάρχει μια ενέργεια η οποία κινείται σε κύκλο. Τώρα, αυτός ο κύκλος μπορεί να κινηθεί προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Συνεπώς, μπορείς να προχωρήσεις προς την ανώτερη συνειδητότητα ή την κατώτερη συνειδητότητα. Αλλά είσαι εσύ που κινείσαι. Εάν προχωρήσεις προς την ανώτερη συνειδητότητα, είσαι σε αρμονία, και συνεπώς είσαι ευτυχισμένη. Όταν κινείσαι προς την κατώτερη συνειδητότητα σου, είσαι σε δυσαρμονία και είσαι δυστυχισμένη – αυτό μόνο αρκεί.
Χρειάζεται το ίδιο ποσό ενέργειας για να κινηθείς προς την ανώτερη συνειδητότητα όσο και προς την κατώτερη συνειδητότητα. Αλλά κινείσαι. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάτι καλό ή κακό. Είναι όλα δική σου κίνηση. Εάν γίνεις συνειδητή και γίνεις εύχαρις γυναίκα, τότε γίνεσαι μια συνειδητή εύχαρις γυναίκα.
-Απόσπασμα από Ομιλία του Yogi Bhajan

Αγάπη & Φως

Πηγή: Kundalini Yoga Athens

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας