Αλήθεια. Πώς συνεχίζεις την καθημερινότητα σου; Έχεις επιστρέψει σε όσα έκανες πριν; Συνεχίζεις κάποιες από τις δυσλειτουργικές συνήθειες σου, πήρες κάποιες αποφάσεις να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, τις ξεκίνησες ήδη ή δεν ξέρεις καν πώς και από που να αρχίσεις;

 

Όπως και αν έχει, καλά είναι. Γίνεται όμως και καλύτερα. Και υπάρχει τρόπος. Ακόμα κι όταν όλα γύρω μας μοιάζουν να καταρρέουν, υπάρχει τρόπος. Και είναι μέσα μας. Διαθέσιμος κάθε στιγμή. Και μπορούμε να επιλέξουμε συνειδητά και να συνδεθούμε μαζί του. Και δεν είναι άλλος από μια συνομιλία με τον Ανώτερο ή Σοφότερο Εαυτό σου. Εκείνος είναι που θα σου θυμίσει πώς έχεις ανταπεξέλθει σε όλες τις δύσκολες στιγμές στη ζωή σου,  όλα όσα έχεις καταφέρει και θα σε διαβεβαιώσει πως κάθε στιγμή θα είναι δίπλα σου όποτε τον χρειαστείς.

Αρκεί να του το ζητήσεις. Αρκεί να του αφιερώσεις λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου. Οπου και να βρίσκεσαι. Στην καρέκλα του γραφείου σου, στην αγαπημένη σου πολυθρόνα ή το πάτωμα του σπιτιού σου.  Ο Ανώτερος Εαυτός σου είναι πάντα εδώ για να σου δείχνει το δρόμο.

Και αν δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, ρώτησε τον. Εκείνος γνωρίζει τα όσα εσύ δεν έχεις δει ακόμα. Και αν ψάχνεις απαντήσεις, ζήτησε την βοήθεια του. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε ό,τι σου απαντήσει. Όσο παράλογο και αν μοιάζει.

Μπορεί να σου πει να ιεραρχήσεις διαφορετικά τις προτεραιότητες σου, μπορεί να σου πει τι χρειάζεται να κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία σου και τη φυσική κατάσταση. Μπορεί να σου πει ότι χρειάζεσαι να πάρεις απόσταση από καταστάσεις ή να δημιουργήσεις το έδαφος για καινούριες. Μπορεί να σου πει ότι τώρα χρειάζεται να κάνεις αλλαγές στη δουλειά σου ή ότι είναι μια περίοδος ξεκούρασης ή προετοιμασίας.  Ο,τι και αν σου απαντήσει, σημείωσε το. Χωρίς να το κρίνεις.

Και να θυμάσαι ότι ο Σοφότερος Εαυτός σου εστιάζεται πάντα στο τώρα. Μιλά με ήρεμη φωνή και συμπονετικά. Βάζει όρια και κατανοεί. Τον χαρακτηρίζει η ευγνωμοσύνη και θετική στάση. Ο Σοφότερος Εαυτός σου σ’αγαπάει. Θέλει το καλύτερο για ‘σένα  και είναι εκείνος που θα σε παροτρύνει να προχωρήσεις.

Λοιπόν, εσύ πως συνεχίζεις;

Διαβάστε ακόμη: Ο εξωτερικός κόσμος και ο κόσμος μέσα μας

 

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Νικολοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας