Σας παρουσιάζουμε σήμερα μια ιδιαίτερη εκδοχή του διάσημου τιραμισού, δίχως ζωικά προϊόντα και τεχνητά γλυκαντικά, με φυσικά πεντανόστιμα υλικά κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

 

Για τιραμισού 12 ατόμων, σε φόρμα 30 cm ή σε ατομικές μερίδες σε μπολ ή  ποτήρια, η συνταγή έχει ως εξής:

 

Μπισκότο

• 1κ γλυκού καφέ δημητριακών
• 1κ γλυκού κακάο
• 2-3 Κ σούπας brandy
• Χυμό από 1 πορτοκάλι
• 100 γρ μπισκότα digestive GULLON μπλε χωρίς ζάχαρη

Κρέμα ατζούκι

• 250 γρ φασόλια ατζούκι
• 400 γρ βερύκοκα αποξηραμένα με φυσικό τρόπο
• 1 κ γλυκού αγάρ αγάρ
• ξύσμα από ½ πορτοκάλι

Κρέμα άσπρη

• 300 γρ γάλα σόγιας
• 400 γρ amazake
• 2 Κ σούπας kuzu διαλυμένο καλά σε λίγο κρύο νερό
• ½ κ γλυκού βανίλια
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• λίγο αλάτι
• 2 Κ σούπας σιρόπι ρυζιού (προαιρετικά)

Γαρνιτούρα

• μπισκότο τριμμένο
• λίγο κακάο

Προπαρασκευή:

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς.  Το πρωί προσθέτουμε τα βερίκοκα, το αγάρ αγάρ, τη φλούδα από το πορτοκάλι, νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά και βράζουμε στην χύτρα περίπου 40’.

Αφήνουμε το μείγμα φασολιών να κρυώσει και αλέθουμε με ραβδο-μπλέντερ έως ότου γίνει κρέμα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της κρέμας ( εκτός από το kuzu) σε κατσαρόλα και φέρνουμε τα μείγμα σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε το kuzu και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει

Βράζουμε όλα τα υλικά του μπισκότου, καφέ, κακάο, brandy, πορτοκάλι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βουτάμε τα μπισκότα στο μείγμα του καφέ- κακάο και τα στρώνουμε στην φόρμα.

Από πάνω βάζουμε την κρέμα των φασολιών και επιστρώνουμε

Και τέλος την άσπρη κρέμα αφού κρυώσει λίγο

Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και λίγο κακάο

Αφήνουμε για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά το γλυκό και να δέσουν οι στρώσεις μεταξύ τους

Καλή επιτυχία, καλή απόλαυση!

Πηγή: chrysikakou.gr

Μαριάννα Χρυσικάκου

Η Μαριάννα Χρυσικάκου ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα, ως αρθρογράφος και αρχισυντάκτρια της πλατφόρμας εκπαιδευτικών υπηρεσιών ευζωίας WellDay –Live Longevity.
Μεταπτυχιούχος απόφοιτη των τμημάτων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και Claude Bernard Universite De Lyon Ι, έχει λάβει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Διατροφή, τη Θεραπευτική και την Άσκηση
Η Μαριάννα αρθρογραφεί σε τακτική βάση στον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο και συντονίζει ατομικά και εταιρικά προγράμματα υγείας και ευζωίας, με εμφαση τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της εξελικτικής του συνείδησης.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Wellday

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...



Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.