263 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η αλήθεια είναι ότι η vegan κουζίνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιαδήποτε άλλη. Έχει τη δική της φινέτσα και τον δικό της χαρακτήρα, ενώ είναι σίγουρα η πιο υγιεινή.

 

Για του λόγου το ασφαλές σήμερα σας παρουσιάζουμε το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο Ρολό σε μια vegan εκδοχή με κιμά από φακές και σέιταν, που θα σας εκπλήξει με την πλούσια υφή και την υψηλού επιπέδου νοστιμιά της.

Υλικά για γέμιση από κιμά σέιταν
  • 150 γρ φακές (μαγειρεμένες)
  • 200 γρ ρύζι καστανό (μαγειρεμένο)
  • 150 γρ σέιταν (ψιλοκομμένο)
  • 2 κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα και τσιγαρισμένα)
  • 2-3 καρότα (τριμμένα)
  • 100 γρ καρύδι (τριμμένο)
  • 100 γρ λιναρόσπορος (τριμμένος)
  • 50 γρ κουκουνάρι
  • 5-6 βρασμένα κάστανα
  • 2 ΚΣ  miso ρυζιού
  • 4-5 ΣΚ ελαιόλαδο
  • 2 ΚΣ ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 ΚΣ καπνιστή πάπρικα
  • 1κγ πιπέρι λευκό
  • 1ΚΣ σκόνη σκόρδου
  • 1 κγ αλάτι
  • 2 φύλλα σφολιάτας βιολογικά και λίγο γάλα σόγιας
Προπαρασκευή
  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή.
  • Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σ’ ένα ταψί και στο κέντρο του φύλλου βάζουμε τον κιμά από σέιταν σχηματίζοντας ένα ρολό κατά μήκος της σφολιάτας.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και καλύπτουμε το ρολό. Πιέζουμε στην περιφέρεια του ρολού τα δύο φύλλα ώστε να ενωθούν. Κόβουμε με μαχαίρι την περιφέρεια, απομακρύνοντας τα κομμάτια της σφολιάτας που δεν χρειαζόμαστε, αφήνοντας 1-1,5 cm περιθώριο.
  • Πιέζουμε με πιρούνι την περιφέρεια αυτή ενώνοντας τα δύο φύλλα.
  • Αλείφουμε το ρολό με γάλα σόγιας ή αμυγδάλου και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά ή αλλιώς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  • Αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Η πρωτότυπη συνταγή ανήκει στον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη μας Chef Μακροβιοτικής Σταύρο Καραγιλάνη, ONE PROJECT Greece.

Καλή επιτυχία, καλή απόλαυση!

Πηγή: chrysikakou.gr

Μαριάννα Χρυσικάκου

Η Μαριάννα Χρυσικάκου ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα, ως αρθρογράφος και αρχισυντάκτρια της πλατφόρμας εκπαιδευτικών υπηρεσιών ευζωίας WellDay –Live Longevity.
Μεταπτυχιούχος απόφοιτη των τμημάτων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και Claude Bernard Universite De Lyon Ι, έχει λάβει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Διατροφή, τη Θεραπευτική και την Άσκηση
Η Μαριάννα αρθρογραφεί σε τακτική βάση στον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο και συντονίζει ατομικά και εταιρικά προγράμματα υγείας και ευζωίας, με εμφαση τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της εξελικτικής του συνείδησης.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Wellday

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

1 σχόλιο

  1. […] Η Λένα Μαγειρεύει | Vegan Ρολό Χριστουγέννων Το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο Ρολό σε μια vegan εκδοχή με κιμά από φακές και σέιταν είναι μια συνταγή που θα σας εκπλήξει με την πλούσια υφή και την υψηλού επιπέδου νοστιμιά της. […]

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...




Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.