Άλλος ένας χρόνος μας αποχαιρετά και για άλλη μια φορά η ελπίδα ρίχνει τα σποράκια της στην καρδιά σου.

 

Nαι, το ξέρω, τον καινούργιο χρόνο θα αλλάξεις.

Θα σταματήσεις να σκορπιέσαι, θα είσαι πιο χαλαρός, θα βάλεις μπροστά εκείνα τα σχέδια που έχεις στα συρτάρια του μυαλού σου, θα ξεκινήσεις γυμναστήριο, θα βλέπεις πιο συχνά τους φίλους σου, θα φροντίσεις τη σιλουέτα σου, θα ζητήσεις και κείνη την αύξηση που δικαιούσαι, θα …, θα …, θα …

Όμως, για στάσου, τα ίδια ή σχεδόν τα ίδια δεν σκεφτόσουν και πέρσι; Και πρόπερσι! Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. ( Εμένα μου συνέβαινε πάντα και στις διακοπές του καλοκαιριού! Δις εξαμαρτείν ετησίως! )

Και μετά, κάθε μετά, αρχίζουν σιγά σιγά να ξεχνιούνται οι υποσχέσεις προς τον εαυτό μας, να σβήνουν τα σχέδια αλλαγής, και ξανά μανά στο μαγγανοπήγαδο, και το αίσθημα της αποτυχίας παρόν μέχρι τον επόμενο Νέο Χρόνο (ή τις διακοπές που λέγαμε).

Τι ακριβώς μας συμβαίνει όμως; Δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις στον εαυτό μας; Υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας; Υποτιμούμε το βάρος των καθημερινών μας υποχρεώσεων; Χάσαμε τον λογαριασμό; ‘H μήπως μας συμβαίνει κάτι άλλο, που “χρήζει ιατρικής παρακολούθησης”;

Κατέβασε το δάχτυλο της επίκρισης, που με αυστηρότητα και σκληρότητα στρέφεις προς τον καθρέφτη σου και ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τα άσχημα νέα είναι πως το έτος δεν είναι παρά μονάδα μέτρησης της Περιφοράς της Γης γύρω από τον Ήλιο. Ο δε χρόνος είναι άχρονος. Καιρός να τελειώνουμε με το παραμύθι του χρόνου. Ας βγούμε από την αυταπάτη.

Τα καλά νέα είναι ότι:

· Νοιώθεις την ανάγκη να κάνεις μία αλλαγή στη ζωή σου! Μικρή; Μεγάλη; Δεν έχει σημασία! Μένουμε στο ότι το σκέφτηκες. Άρα τη χρειάζεσαι!

· Αυτή την αλλαγή μπορείς να την κάνεις όποτε θέλεις, άσχετα από την ημερομηνία που δείχνει το κινητό ή το pc σου.

· Εσύ κρατάς και το μαχαίρι και το καρπούζι (λόγω των ημερών ας πούμε βασιλόπιτα). Έχεις τη δύναμη στα χέρια σου!

Κάνε την προσπάθεια παιχνίδι!!!

· Αντί να στείλεις γράμμα στον Άι Βασίλη, ας γράψεις ένα στον εαυτό σου. Ας έχει τη μορφή του Ισολογισμού. Στη στήλη Χρέωση βάλε τη λέξη Εαυτός. Στο Ταμείο υπάρχει μόνο Αποδοχή. (Βγάλε και από κείνο το κρυφό συρτάρι το πλεόνασμα της κατανόησης που είχες κρατήσει για ώρα ανάγκης.) Στη στήλη Πίστωση να του λες πόσο καλός/η υπήρξες απέναντί του την χρονιά που πέρασε. Γράψε αράδες! Μην παραλείψεις τίποτα.

Να θυμηθείς όλες σου τις επιτυχίες, όλες σου τις χαρές, όλες τις θετικές σου σκέψεις, όλα τα θετικά συναισθήματα που του επέτρεψες να βιώσει. Αλλιώς θα βγάλεις έλλειμμα και δεν είμαστε για τέτοια!!!

Και κλείσε τους λογαριασμούς της Χρονιάς με έναν ετήσιο Ισολογισμό Αυταγάπης (μπορεί να είναι και ημερήσιος, μηνιαίος, τριμηνιαίος, εξαμηνιαίος), που οδηγεί στον Απολογισμό χρήσης.

ΚΕΡΔΗ ΧΡΗΣΗΣ: ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ: ΑΓΑΠΗ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣ ΝΕΟΝ: ΔΥΝΑΜΗ, ΑΦΘΟΝΙΑ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

Και τώρα, ήρθε η ώρα του ετήσιου προϋπολογισμού Αυτοεκπλήρωσης!

 

  1. Οραματίσου πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου από δω και πέρα.

2. Βάλε μικρούς, ξεκάθαρους, εφικτούς στόχους,

3. Δεσμεύσου απέναντι στον εαυτό σου, πως όταν θα πετυχαίνεις τον κάθε στόχο,

  • θα μένεις για λίγο στην κορυφή που έχεις κατακτήσει,
  • θα τιμάς την προσπάθειά σου και εσένα,
  • θα γιορτάζεις τη νίκη σου,
  • θα ξαποσταίνεις και …

Σκονάκι ή επί το ελληνικότερον tips: Μικρά, σταθερά, αποφασιστικά βήματα, δεν μας κουράζουν. Αντίθετα, μας βοηθάνε να φτάσουμε στον προορισμό μας!

Θυμήσου τη λαϊκή θυμοσοφία: Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι (ακόμα κι αν είναι του Άι Βασίλη)!

Κάνε την προσπάθεια παιχνίδι!!!

Καλές γιορτές και καλή Χρονιά Αδέρφια και μη ξεχνάτε πως ο μακροβιότερος κολλητός σας είναι ο εαυτός σας!

Αγκαλιάστε τον και συμφιλιωθείτε μαζί του (μέρες που ‘ναι)!!!

Εάν θεωρείτε το άρθρο ενδιαφέρον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σεμινάριο: “S.M.A.R.T. Goals by Smart People“. Πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα από την Αποστολία Βασιλείου.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Newsletter εγγραφή

 

Αποστολία Βασιλείου

H Αποστολία Ελευθερία Βασιλείου εργάζεται σαν Ολιστική θεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ενδυνάμωσης, έχοντας εκπαιδευτεί σε πολλές μεθόδους.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της, διαπίστωσε ότι όλες οι μέθοδοι έχουν έναν κοινό στόχο. Να μας οδηγήσουν να ανακαλύψουμε, με τον τρόπο που ταιριάζει στον καθένα, την Α-λήθεια μέσα μας. Μότο της η ρήση του Σωκράτη: “Το να υπάρχεις σημαίνει να πράττεις ”.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αποστολίας Ελευθερίας Βασιλείου
Αποστολία Βασιλείου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας