Κατ’ αρχάς, χρειάζεται να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν βρισκόμαστε στο θετικό επίπεδο. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του επιπέδου είναι ότι οι επιθυμίες μας έχουν σαφή, θετική κατεύθυνση και είναι πλήρως αιτιολογημένες. Είμαστε, δηλαδή, επικεντρωμένοι στο τι θέλουμε και γιατί το θέλουμε.

 

Και τώρα θέλω την προσοχή σας! Όταν εκφράζουμε μια επιθυμία μας με αυτόν τον τρόπο, τότε ανοίγουμε τον δρόμο για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε! Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως αυτή είναι η καθοριστική εκκίνηση για να πραγματοποιήσετε όλα όσα επιθυμείτε!

Ας αναλογιστεί τώρα ο καθένας από εσάς σε ποιο από τα δύο επίπεδα (περιοριστικό ή θετικό) βρίσκεται.

Στο σημείο αυτό βέβαια θέλω να διευκρινίσω ότι δεν κάνουμε διαχωρισμό των ανθρώπων, αλλά διαχωρισμό των επιπέδων, και θέλω επίσης να προσθέσω πως και το περιοριστικό επίπεδο είναι σημαντικό, αφού μπορεί να γίνει ο βατήρας που θα μας οδηγήσει στο θετικό επίπεδο. Αρκεί να το αποφασίσουμε συνειδητά.

Ποιος είναι όμως ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να μεταβούμε από το περιοριστικό στο θετικό επίπεδο; Όπως θα διαπιστώσετε, αυτός ο τρόπος είναι πολύ απλός και αποτελεσματικός. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μετατρέπουμε κάθε παράπονό μας ή κάθε φόβο μας σε κάτι θετικό, που θέλουμε να μας συμβεί.

Επικεντρωνόμαστε, δηλαδή, όχι σε αυτό που δεν θέλουμε, αλλά σε αυτό που θέλουμε!

Όταν αρχίσετε να ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία, θα διαπιστώσετε ότι θα νιώθετε περισσότερο αισιόδοξοι. Αυτή είναι η σαφής ένδειξη ότι μεταβαίνετε στη θετικότητα.

Επιστρέψτε τώρα στην προηγούμενη άσκηση, όπου σημειώσατε κάποια από τα πράγματα για τα οποία παραπονιέστε συχνά και εκφράσατε τις επιθυμίες σας με αρνητικό τρόπο (περιοριστικό επίπεδο), και εκφράστε ξανά τις επιθυμίες σας αλλά, αυτή τη φορά, με θετικό τρόπο (θετικό επίπεδο).

Για να σας διευκολύνω, θα ακολουθήσω κι εγώ την ίδια διαδικασία, χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα που ανέφερα στη συγκεκριμένη άσκηση.

Έτσι:

α) Η φράση «Με πονάει πάλι η μέση μου! Δεν θέλω να με πονάει η μέση μου!» μετατρέπεται ως εξής: «Θέλω να είμαι υγιής και να έχω άριστη φυσική κατάσταση!»

β) Η φράση «Πάλι πήρα βάρος! Δεν θέλω να έχω παραπανίσια κιλά!» μετατρέπεται ως εξής: «Θέλω να βρίσκομαι πάντα κοντά στο ιδανικό μου βάρος!»

γ) Η φράση «Δεν έχω δεσμό! Δεν θέλω να είμαι μόνη/ος!» μετατρέπεται ως εξής: «Θέλω να ερωτευτώ έναν υπέροχο άνδρα/μια υπέροχη γυναίκα!»

δ) Η φράση «Δεν αντέχω άλλο αυτό το μποτιλιάρισμα! Δεν θέλω να “κολλάω” στην κίνηση και να κάνω τόση ώρα κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά μου!» μετατρέπεται ως εξής: «Θέλω να κινούμαι άνετα στον δρόμο!»

ε) Η φράση «Βαρέθηκα πια με αυτούς τους λογαριασμούς! Δεν θέλω να πληρώνω άλλους λογαριασμούς!» μετατρέπεται ως εξής: «Θέλω να έχω πάντα χρήματα και να πληρώνω με ευχαρίστηση όλους τους λογαριασμούς μου, αφού αντιπροσωπεύουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες που χρησιμοποίησα για να κάνω πιο όμορφη και άνετη τη ζωή μου!»

Είδατε πόσο απλό είναι;

Να θυμάστε: To σημαντικό είναι να εκφράζετε πάντα την κάθε επιθυμία σας με σαφήνεια και θετικότητα!

Απόσπασμα από το βιβλίο Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί της Βίκυς Χατζηβασιλείου και του Χάρη Παπαδόπουλου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας