Της Έλενας Έρα

K

αθώς βγαίνουμε σταδιακά εκτός matrix, το “βάζω έναν στόχο” έχει πολύ διαφορετική έννοια. Συνήθως ο στόχος χρησιμοποιείται για να κινητοποιήσει τον άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στην ψευδαίσθηση του κόσμου για να μην βαλτώσει η ψυχή, για να είναι χαρούμενη, για να ξεχνιέεται αλλά και για να κάνει ταμείο πολλές επιθυμίες, γεύοντας πικρούς ή γλυκούς καρπούς. Μέσα στο matrix, ο στόχος λειτουργεί ως τον μίτο της Αριάδνης για να μην χαθεί η ψυχή στο χάος των συναισθημάτων και των σκέψεων.

Όταν όμως ο άνθρωπος έχει αρχίσει να βγαίνει έξω από το matrix υπερβαίνοντας το εγώ, δεν έχει ανάγκη τους στόχους για να παραμένει σταθερό το καράβι του στις τρικυμίες. Η ψυχή ταξιδεύει για το ταξίδι, έχοντας εκπληρώσει τον μεγαλύτερο στόχο όλων: να έχει συνείδηση πως είναι το Σύμπαν με όλη του την μεγαλοπρέπεια.

Εξακολουθώντας η ψυχή να βιώνει ανθρώπινες εμπειρίες, εμπιστεύεται το ίδιο το ταξίδι με μόνο οδηγό την εσώτερη αίσθηση κατεύθυνσης. Δηλαδή παύει να ακολουθεί τις επιθυμίες που έχουν εξαντληθεί και αφήνεται στην Συμπαντική καθοδήγηση. Η ανάγκη του στόχου αντικαθίσταται μια νέα νοητική δραστηριότητα που ονομάζεται εστιασμός της ψυχής. Με τη χάρη του Σύμπαντος, η ψυχή απλά καθοδηγείται να εστιάσει σε συγκεκριμένες δραστηριότητες μέσα στο matrix, χωρίς προσκολλήσεις.

Όταν η ψυχή εστιάζεται σε δραστηριότητες εντός matrix, δεν το κάνει επειδή το σώμα χρειάζεται εκείνο ή το άλλο. Δεν το κάνει επειδή επιθυμεί να εκπληρώσει κάτι. Είναι ο εστιασμός της ενέργειας σε μια συγκεκριμένη πράξη, χωρίς να έχει ταύτιση με οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Απλά ένα ωραίο πρωί, η ψυχή γνωρίζει πως τώρα χρειάζεται να εστιάσει την ενέργειά της εκεί, αργότερα κάπου αλλού… μα ό,τι κάνει, το κάνει με ευθύνη και τακτικότητα. Το κάνει με τελειότητα.

Ο εστιασμός εμπεριέχει τακτικότητα, συνέπεια και απελευθέρωση της ιδέας ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος. Υπάρχει μια διαύγεια σε όλη τη διαδικασία και η ψυχή ευθυγραμμίζεται τέλεια με το Σύμπαν την παρούσα στιγμή. Το κάλεσμά σου έξω από το matrix, το κάλεσμά σου να αφυπνιστείς υπερβαίνοντας το εγώ, σε κάνει να ζεις συνειδητά μέσα στο matrix, προσφέροντας την ενέργειά σου όπου χρειάζεται.

Δεν αφυπνίζεσαι για να ευλογείς τα γένια σου ούτε να αποκόβεσαι από τους άλλους. Αντιθέτως, συμμετέχεις στην ανοικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού μοντέλου όπου ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Όσοι αφυπνίζονται, βοηθούν – ο καθένας με τα δικά του ταλέντα – την αλλαγή στην ανθρωπότητα.

Με αγάπη. Με συνείδηση. Με συμπόνια. Δεν αφυπνίζεσαι μόνο για την ψυχή σου αλλά για όλη την ανθρωπότητα.

Άσε το εγώ να γκρινιάζει και να παραπονιέται. Εσύ σήκωσε τα μανίκια και πιάσε δουλειά.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.com/gr

Έλενα Έρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας