Σε ενέργειες, προκειμένου να γίνει εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφαλείας στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, έχει προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

 

Αυτό ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ειδική μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφαλείας, που συνεδρίασε αυτές τις μέρες.

Οι μαθητές θα διδαχθούν τους κανόνες κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς, θα καλλιεργήσουν δεξιότητες για ν’ αντιδρούν σωστά σε έκτακτες καταστάσεις, αλλά και για να έχουν σωστή συμπεριφορά στο δρόμο και στα ΜΜΜ.

Στο μάθημα οδικής ασφάλειας θα μάθουν επίσης να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της κακής οδήγησης και θα βελτιώσουν την ικανότητα προσανατολισμού τους.

Επιπρόσθετα, θα τους δοθούν κίνητρα, ώστε να αναπτύξουν πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του σχολικού και οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Ως υπουργείο Παιδείας, είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με ινστιτούτα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να γίνει η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών».

Η ίδια εξέφρασε επίσης την επιθυμία της η ενέργεια αυτή να βρει το σύνολο των κομμάτων σύμφωνο, «ώστε να μην επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια, στο εάν προλάβει η δασκάλα ή ο δάσκαλος ή ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας να διδάξει τελικά το μάθημα».

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση, η οδική ασφάλεια θα είναι μια εναλλασσόμενη θεματική ενότητα, που ουσιαστικά θα επιβάλλεται μέσα από το ωρολόγιο πρόγραμμα.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας