Η πραγματική δύναμη του κύκλου της γυναίκας

Υπάρχουν οι φυσιολογικές γυναίκες και οι κανονικές γυναίκες. Οι φυσιολογικές γυναίκες ακολουθούν, συνειδητά και υποσυνείδητα, την Φύση τους ενώ οι κανονικές ακολουθούν υποσυνείδητα προγράμματα που τους έχουν αποθηκευτεί τα τελευταία χιλιάδες χρόνια από τον Πατριαρχικό τρόπο ζωής.

Μία φυσιολογική γυναίκα δεν είναι ποτέ η ίδια!

Μέσα σε ένα κύκλο 28 περίπου ημερών είναι τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές γυναίκες. Η κάθε μια από αυτές έχει άλλο τρόπο σκέψης, άλλη έκφραση συναισθημάτων και χειρίζεται διαφορετικά την ενέργειά της. Όλες αυτές οι φάσεις της γυναίκας μέσα στον κύκλο επηρεάζονται από την έκκριση διαφορετικών ορμονών, αλλά και από την επιρροή της σελήνης πάνω σε αυτήν.

Ένας από τους τρόπους που μπορούμε να εξηγήσουμε τον κύκλο της γυναίκας είναι χρησιμοποιώντας αρχέτυπα Θεοτήτων τα οποία παίρνουν και τα ηνία της ιδιοσυγκρασίας της, στην ανάλογη φάση.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτές τις Θεές:

Σε ένα κύκλο 28 ημερών έχουμε τέσσερις φάσεις επτά ημερών.

Θα ξεκινήσω την την περιγραφή μου από την 21η μέρα, μια εβδομάδα δηλαδή πριν τον ερχομό του αίματος:

21η με 28η ημέρα – Θεά Εκάτη

Η Θεά Εκάτη είναι αυτή που δεν φοβάται να δει μέσα μας την αλήθεια. Σε αυτή την φάση η γυναίκα είναι εσωστρεφής και έχει ανάγκη να μπει σε βαθιά ενδοσκόπηση για να δει τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στην ζωή της, να προσθέσει, να αφαιρέσει ή και να αναπτύξει.  Είναι μια πολύ εποικοδομητική περίοδος για όσες γυναίκες βρίσκονται στο ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξής, ενώ αντιθέτως πολύ εκνευριστική περίοδος για όσες γυναίκες αρνούνται να δούνε την αλήθεια μέσα τους.

Η αγαπημένη φράση της Θεάς Εκάτης είναι «Τι υπάρχει μέσα μου που δημιουργεί την συγκεκριμένη πραγματικότητα έξω μου;»

1η με 7η ημέρα – Θεά Γαία

Μία από τις πιο γλυκιές και ήρεμες φάσεις του κύκλου, μόνο όταν η γυναίκα έχει δουλέψει αρκετά την σχέση της με το αίμα της περιόδου. Η Θεά Γαία είναι αυτή που μας συνδέει με τον θάνατο και την ζωή. Είναι αυτή που αν πάρει την σκυτάλη από την Θεά Εκάτη μπορεί να μεταμορφώσει όλα όσα συνειδητοποιεί η Εκάτη, με την δύναμη της έμμηνου ρύσης. Σε αυτή την φάση η διαίσθηση της γυναίκας φτάνει στα ύψη καθώς και η σύνδεση της με όλα τα στοιχεία την Μητέρας Γης!

Η αγαπημένη φράση της Θεάς Γαίας είναι! «Έχω την δύναμη να γιατρέψω και να μεταμορφώσω τον εαυτό μου!»

7η με 14η ημέρα – Θεά Άρτεμις

Μετά την ενδοσκόπηση της Θεάς Εκάτης και την μεταμόρφωση της Θεάς Γαίας έρχεται η Θεά Άρτεμις για να εξωτερικεύσει όλη την δουλειά που μέχρι τώρα έχει γίνει μέσα της. Η Θεά Άρτεμις βρίσκει τρόπους και φτιάχνει την στρατηγική που χρειάζεται για να εκφράσει προς τα έξω όλα όσα κρύβονται μέσα της. Είναι η φάση που εκπληρώνει την Αποστολή της γυναίκας στην γη, εκπληρώνει τους στόχους της στον έξω κόσμο και δεν φοβάται να δράσει.

Η αγαπημένη της φράση είναι: «Υλοποιώ τους στόχους που γεννιούνται από το Πνεύμα και όχι από το Εγώ»

14η με 21η ημέρα – Θεά Αφροδίτη

Μετά από όλο αυτό το ταξίδι έρχεται η Θεά Αφροδίτη να μας θυμίσει ότι το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο για να απολαμβάνει με τις 6 αισθήσεις ό,τι της προσφέρει η ζωή. Είναι η φάση της γιορτής για το μέχρι τώρα ταξίδι. Η φάση που αναβλύζει η θηλυκότητα, η ομορφιά και η χαρά της ενσάρκωσης!

Η αγαπημένη φράση της Θεάς Αφροδίτης είναι «Η απόλαυση είναι το νέκταρ της ψυχής μου! χωρίς αυτή είμαι μια γυναίκα που δεν έχει κατανοήσει το νόημα της ζωής.»
Οι φάσεις δεν είναι βέβαια τόσο ξεκάθαρες και δεν αλλάζουν απότομα από την μία μέρα στην άλλη. Η μετάβαση γίνεται σταδιακά και εξαρτάται από την κάθε γυναίκα.

Οι περισσότερες γυναίκες σήμερα, δυστυχώς είναι κανονικές. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αναπτυγμένη περισσότερο την αρσενική τους ενέργεια και είναι γραμμικές. Είναι δηλαδή μία γυναίκα σε όλη την διάρκεια του κύκλου τους. Αυτή η γυναίκα στηρίζεται περισσότερο στον έλεγχο του μυαλού της και δεν έχει καμία σύνδεση με το σώμα. Συνήθως η κανονική γυναίκα υποφέρει από πόνους περιόδου, από έλλειψη αυτοπεποίθησης, προβλήματα υγείας και πολλά νεύρα στην φάση πριν την περίοδο.

Το πέρασμα από κανονική γυναίκα σε φυσιολογική γυναίκα είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου.
Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ μίας κανονικής και μίας φυσιολογικής γυναίκας είναι ότι η πρώτη χρησιμοποιεί μόνο την δύναμη του νου και υπηρετεί υποσυνείδητα τους πατριαρχικούς νόμους της κοινωνίας, ενώ η άλλη χρησιμοποιεί την δύναμη του νου, του σώματος, του Πνεύματος, της Γης και της Σελήνης!

 

Διαβάστε ακόμη την εξαιρετική συνέντευξη που μας παραχώρησε: Αγάπη Αποστολοπούλου | Η πραγματική δύναμη της γυναίκας βρίσκεται στην εναλλαγή των αρχετύπων του κύκλου της

Αναλυτικά στοιχεία: Αγάπη Αποστολοπούλου
Site: http://www.befreeandhappy.co

 

Αν σε ενδιαφέρει να δοκιμάσεις αυτό το ταξίδι μεταμόρφωσης συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα:

=

Newsletter εγγραφή

 

Αγάπη Ελπίδα Αποστολοπούλου
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Αγάπη Ελπίδα Αποστολοπούλου (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας