Όταν έχεις Παρουσία, ο ήρεμος νους μπορεί να ανοίξει το υποσυνείδητο και να φέρει στην επιφάνεια κρυμμένες δυνατότητες, ιδέες που μέχρι στιγμής εκδηλώνονταν σποραδικά αλλά και διάφορα εντυπώματα από εμπειρίες που σου έχουν συμβεί.

 

ηΠαρουσία, αυτή η τέλεια ευθυγράμμιση με το Σύμπαν την παρούσα στιγμή και μόνο, είναι μια πύλη απεριόριστων δυνατοτήτων, ένα θαυμαστό εργαλείο που βοηθάει τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει πως όλες οι απαντήσεις και όλα όσα θέλει από τη ζωή, βρίσκονται ήδη μέσα του.

Κι ενώ προοδεύουμε στο εσωτερικό μας ταξίδι και είμαστε στο δρόμο για να βγούμε έξω από το matrix, οι πληγές του παρελθόντος ζωντανεύουν, τα προβλήματα μοιάζουν ανυπέρβλητα και ο νους είναι γεμάτος ανησυχίες για το μέλλον. Αυτά είναι τα εντυπώματα που βρίσκονται στο υποσυνείδητο, τώρα έχουν την ευκαιρία τους να βγουν στην επιφάνεια… τώρα που βρισκόμαστε στην κατάσταση της Παρουσίας για έναν και μόνο λόγο: να τα υπερβούμε.

Ο άνθρωπος φιλοξενεί μόνιμα μια μάχη μεταξύ «καλού» και «κακού» μέσα του.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει (εσωτερικές και εξωτερικές) μοιάζουν με μια σκακιέρα – πότε βρίσκεται στο μαύρο τετράγωνο και πότε στο άσπρο. Όλες οι πληγές και ο πόνος του παρελθόντος, τραυματικά γεγονότα του παρόντος και η ανησυχία για το μέλλον, βρίσκονται μέσα μας. Είναι γεγονότα που έχουν συμβεί ή συμβαίνουν, είναι πολύτιμες εμπειρίες που δίδαξαν ή διδάσκουν τη ψυχή αλλά έχουν αφήσει ή αφήνουν αυτή τη στιγμή το σημάδι τους.

Όταν υπερβαίνεις τον ανήσυχο νου με το να έχεις Παρουσία, με το να εξασκείς τα πνευματικά σου εργαλεία, η πηγή που γεννάει όλες αυτές τις ουλές και τον πόνο, υπερβαίνεται. Το εγώ είναι μια κατάσταση του νου – και είναι στη φύση του εγώ να γεννάει πόνο, δράμα και να αφήνει σημάδια στην ψυχή. Όλες οι ουλές και τα εντυπώματα που κουβαλάς, προέρχονται από το εγώ και μόνο.

Υπερβαίνοντας το εγώ, σταματάς αυτή τη μηχανή που δημιουργεί πόνο στη ζωή σου.

Καθώς διαβάζεις αυτό το κείμενο, πάρε μια βαθιά, συνειδητή ανάσα. Θα διαπιστώσεις πως όταν ανασαίνεις συνειδητά, ο νους δεν μπορεί να σκεφτεί. Πάρε μια βαθιά ανάσα λοιπόν και συνέχισε τη μέρα σου με χαμόγελο.

Ξέρεις τώρα τη λύση απέναντι στον πόνο και στις πληγές. Γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Όλοι οι αιώνες αναζήτησης της ψυχής σου σε έφεραν επιτέλους σε αυτό το σημείο όπου δίνεται η λύση για να τα ξεπεράσεις όλα.

Η υπέρβαση του εγώ είναι το πραγματικό εσωτερικό σου ταξίδι.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: https://elenaera.com/gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας