Αυτό που κάνουμε γενικότερα στη ζωή μας και πιο συγκεκριμένα αυτό που κάνουμε κάθε στιγμή είναι σημαντικό, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι το πώς το κάνουμε.

 

Γιατί το πώς το κάνουμε εξαρτάται από το μήκος κύματος που εκπέμπουμε τη δεδομένη στιγμή. Καθορίζεται από την ενεργειακή μας συχνότητα, η οποία διαπερνά κάθε σκέψη και πράξη μας. Και αυτό ακριβώς οδηγεί την δράση μας είτε εκεί που θέλουμε και είναι κατάλληλο για εμάς, είτε στο αντίθετο αποτέλεσμα…

Στο τέλος κάθε χρονιάς συνηθίζουμε να γράφουμε στόχους, να τους αναλύουμε, να τους σπάμε σε κομματάκια ελπίζοντας ότι με την νέα χρονιά ως δια μαγείας θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Χωρίς όμως να έχουμε αλλάξει στην ουσία τίποτα από τις συνήθειες μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε, χωρίς να έχουμε αναλάβει την ευθύνη των πράξεων μας, λες και η νέα χρονιά έρχεται υποχρεωμένη να αναλάβει να κάνει αυτό που δεν κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας!

Έτσι το νέο έτος μοιάζει τελικά σαν μια ακόμα Δευτέρα, μια Δευτέρα στην οποία δεν αποφασίζουμε ποτέ να ξεκινήσουμε στην πράξη αυτό που κάθε Κυριακή βράδυ υποσχόμαστε να κάνουμε!

Το να αλλάξουμε κατευθείαν τον κόσμο και το περιβάλλον μας είναι κάτι που δεν γίνεται από στιγμή σε στιγμή. Το να αλλάξουμε όμως το δικό μας εσωτερικό κόσμο είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα, αρκεί να ξέρουμε το πώς. Ξεκινώντας από την εσωτερική αλλαγή, παράλληλα αλλάζουν οι σχέσεις και ο κόσμος γύρω μας. Και είναι εκπληκτικό να το βλέπουμε να συμβαίνει αυτό συνειδητά!

Έχουμε συνηθίσει να εξαρτιόμαστε από τα εξωτερικά γεγονότα για να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, τον τρόπο που νιώθουμε και αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα. Και είναι τόσο μεγάλη αυτή η συνήθεια που δεν συνειδητοποιούμε ότι στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ακόμα και μια μικρή, ανεπαίσθητη δική μας αλλαγή μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι αλλαγών στο εξωτερικό περιβάλλον και στη ζωή μας. Ο τρόπος που αντιδράμε, ερμηνεύουμε τα πράγματα, μιλάμε στον εαυτό μας είναι αυτό που καθορίζει και δημιουργεί τη ρότα της ζωής μας.

Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν πολλοί. Αρκεί να βρούμε αυτόν που μας ταιριάζει και αυτόν που ταιριάζει επίσης στην κάθε περίσταση.

Έτσι πέρα από τους στόχους που είναι καλό να βάζουμε τέτοιες μέρες, είναι ακόμα καλύτερο συγχρόνως να στοχεύουμε στην δική μας εσωτερική αλλαγή, δηλαδή να ενισχύσουμε την βάση μας, τα θεμέλια μας, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν γερές ρίζες οι στόχοι και να ευδοκιμήσουν.

Να εστιαστούμε σε γερές βάσεις και σε τρόπους που μπορούν να μας μετακινήσουν από το σημείο που είμαστε στο σημείο που θέλουμε να πάμε, χτίζοντας νέες συνήθειες, σταθερά, μέρα με τη μέρα, τρόπους που μας ταιριάζουν και μπορούμε να τους εφαρμόζουμε σε οτιδήποτε προκύπτει.

Ας στοχεύσουμε λοιπόν περισσότερο μέσα μας, στο ποιοι θέλουμε να είμαστε σε κάθε περίπτωση και περίσταση, πώς θέλουμε να κάνουμε ότι κάνουμε… για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά το τι θέλουμε να κάνουμε…

Με τη σωστή σειρά… όλα παίρνουν τον δρόμο τους μαγικά… και τα θαύματα συμβαίνουν όχι μόνο στην αλλαγή του χρόνου αλλά κάθε μέρα και κάθε στιγμή!

 

Newsletter εγγραφή

 

Λιάνα Τελειώνη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας