Της Αλεξάνδρας Κοσμαρίκου

Η εγκυμοσύνη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μιας γυναίκας και μια αξέχαστη πτυχή της προσωπικής ζωής του ζευγαριού. Η αγωνία που συνοδεύει την προσμονή για την άφιξη του νέου μέλους, ακολουθείται μετά τον τοκετό από πλημμύρα συναισθημάτων χαράς και αγαλλίασης, τόσο για τη μητέρα όσο και για τον πατέρα. Και οι δύο μαζί, αγκαλιασμένοι σφιχτά γύρω από το βλαστάρι τους, μπορούν επιτέλους να αγγίξουν τον καρπό του έρωτά τους και να τον συντροφέψουν στο ταξίδι της ζωής.

Για την επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης και τη γέννηση ενός υγιούς νεογνού, καίρια σημασία παίζει η σωματική και ψυχική ευεξία της μέλλουσας μητέρας. Η διαφοροποίηση της ορμονικής ισορροπίας της εγκυμονούσας, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, συνεπάγεται πληθώρα σωματικών και ψυχικών μεταβολών, που συχνά διαταράσσουν την καθημερινότητα της μέλλουσας μητέρας.

Η εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής στην κύηση αποτελεί μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο με σημαντικότατα οφέλη, τόσο για την εγκυμονούσα όσο και για το έμβρυο. Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα, ως υπεραραιωμένα σκευάσματα, δεν έχουν τις παρενέργειες των χημικών φαρμάκων και είναι απόλυτα ασφαλή για τη μέλλουσα μητέρα και το μωρό της.

Με την Ομοιοπαθητική:

  1. Βελτιώνονται ή και επιλύνονται ουσιαστικά προβλήματα της εγκυμονούσας:
    α) σωματικά: αίσθημα κόπωσης, ζάλη, ναυτία, έμετοι, κεφαλαλγίες, κολπίτιδες, οίδημα ή κιρσοί κάτω άκρων, καθώς και μεταβολικές διαταραχές όπως διαβήτης, υπο/υπερθυρεοειδισμός κτλ.
    β) ψυχικά: αδιαφορία, υπερευαισθησία, άγχος, νευρικότητα, διαταραχές ύπνου, κρίσεις πανικού, ψυχικές μεταπτώσεις, μελαγχολία, κατάθλιψη, φοβίες κτλ.
  2. Ενισχύεται ο αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού, με αποτέλεσμα η εγκυμονούσα να αρρωσταίνει λιγότερο και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις λοιμώξεις.
  3. Βελτιώνεται η ορμονική λειτουργία και παρουσιάζεται μειωμένη τάση για αποβολή. Αντιμετωπίζονται επιπλοκές, όπως οι αιμορραγίες και οι συσπάσεις και προάγεται η εμπέδωση του εμβρύου. Επίσης, ενισχύεται ο φυσιολογικός τοκετός διασφαλίζοντας επαρκείς βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του της γέννας. Μετά τον τοκετό οι καταπονημένοι μύες ανακάμπτουν γρηγορότερα.
  4. Προάγεται ο μητρικός θηλασμός, διότι εξασφαλίζεται καλύτερη παραγωγή και ροή γάλακτος. Επίσης, επιλύνονται προβλήματα μαστίτιδας, συμφόρησης γαλακτοφόρων αδένων, ραγάδες θηλών κτλ.
  5. Βελτιώνεται γενικότερα η ψυχική διάθεση της λεχώνας και αντιμετωπίζονται καταστάσεις όπως η επιλόχεια κατάθλιψη.
  6. Ενισχύοντας συνολικά τον οργανισμό της εγκυμονούσας και του εμβρύου, βελτιώνεται το επίπεδο υγείας τους. Κατ επέκταση, παρουσιάζονται λιγότερα μελλοντικά προβλήματα υγείας, τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό της (κολικοί, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, έκζεμα, αλλεργίες κτλ). Ταυτόχρονα ελαχιστοποιείται η χρήση χημικών φαρμάκων (αντιβίωση, κορτιζόνη κτλ).

Σημαντικό είναι βέβαια να γνωρίζετε, ότι η εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής «επιβάλλεται», όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και πριν ακόμα την περίοδο της σύλληψης, τόσο για το μέλλοντα πατέρα όσο και για τη μέλλουσα μητέρα!

Με τη χρήση των Ομοιοπαθητικών, φυσικών φαρμάκων, αποβάλλονται οι χρόνιες προδιαθέσεις των γονέων (αλλεργίες, ημικρανίες, δερματικά νοσήματα κτλ) που μεταφέρονται μέσω του γενετικού υλικού στα παιδιά.

Επίσης, αυξάνονται τα διαθέσιμα ποσά ενέργειας στον οργανισμό, με αποτέλεσμα την προαγωγή της γονιμότητας, την απαλλαγή των γονέων από το άγχος και την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών κατά τη σύλληψη. Ο άνδρας και η γυναίκα  ενισχύονται συνολικά με φυσικό τρόπο, με στόχο τη δημιουργία μίας νέας ζωής, του καρπού της αγάπης τους.

Πηγή: Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου 

Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου

Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου, ζω και εργάζομαι στην Πάτρα.
Είμαι Παιδίατρος και Ομοιοπαθητικός, καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με υποτροφία, πάνω στην «Διατροφή κατά την Παιδική ηλικία». Αγαπώ την προσφορά στον συνάνθρωπο και γι’αυτό, προσφέρω ενεργά τις υπηρεσίες μου ως Παιδίατρος στους Γιατρούς του Κόσμου. Ονειρεύομαι μια Ιατρική με σεβασμό απέναντι στον Άνθρωπο, με σωστή επικοινωνία μεταξύ Ιατρού και ασθενή και ολιστική ενίσχυση του οργανισμού.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αλεξάνδρας Κοσμαρίκου
Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.