Μέσα από προληπτικά μέτρα μπορείτε να πάρετε συνειδητά τον έλεγχο της ζωής σας και να συνεχίσετε να κάνετε τη ζωή σας πιο ουσιαστική και τα καθήκοντά σας επιτυχημένα.

 

Από την άποψη της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, η πρόληψη της νόσου είναι το κεντρικό καθήκον ενός γιατρού. Από την ορθόδοξη ιατρική προοπτική, μπορείτε να αποτρέψετε τις ασθένειες σε υγιείς ανθρώπους, αν επιλέξετε τα σωστά προληπτικά μέτρα υγείας.

Αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν εμπεριστατωμένη έρευνα σε αυτούς τους τομείς, μπορούν να αναγνωριστούν ως: σχέδια έξυπνης διατροφής, επαρκής άσκηση και ισορροπημένος τρόπος ζωής. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η συμπερίληψη αυτών των στοιχείων μπορεί να προωθήσει βιώσιμα την υγεία σας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας.

Η επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγιση του Zhineng Qigong εξετάζει το ζήτημα της πρόληψης των ασθενειών από μια ολιστική προοπτική. Όχι μόνο είναι σημαντικό να διατηρήσετε το σώμα υγιές, γερό και γεμάτο ενέργεια μέσω άσκησης και καλής διατροφής, πρέπει επίσης να εξετάσουμε τις σχέσεις μας – με εμάς, με άλλους και με τη φύση.

Αυτό είναι σημαντικό – να αναγνωρίσουμε αν οι σχέσεις μας είναι καλές για μας, αρμονικές και υποστηρικτικές. Διασφαλίζουμε ότι οι σκέψεις και οι ενέργειές μας είναι ορθές. Είναι ανοιχτό το μυαλό και η καρδιά μας; Μπορούμε να δεχτούμε γεγονότα και εμπειρίες και να τα μοιραζόμαστε; Είμαστε συνδεδεμένοι με άλλους ανθρώπους, με τον εαυτό μας, με τη φύση; Είμαστε έτοιμοι να αδειάσουμε τους εαυτούς μας για να νιώσουμε πλήρεις;

Τι γίνεται με τις σχέσεις σας; Στην εργασία, στην οικογένεια, με φίλους, με τους γείτονές σας; Είναι οι σχέσεις σας υγιείς και λειτουργούν καλά; Είστε τίμιος με τον εαυτό σας και με τους άλλους; Ζείτε σύμφωνα με τις αξίες σας και είστε αυθεντικοί;

Όσο περισσότερο είμαστε σε θέση να θέτουμε αυτά τα ερωτήματα με ορθό τρόπο, τόσο περισσότερο είμαστε σε θέση να βρούμε τις δικές μας αυθεντικές απαντήσεις. Μόλις μεταμορφώσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις που παρεμποδίζουν τη δική μας συμπεριφορά, θα ανακτήσουμε τον έλεγχο της υγείας και της ευτυχίας μας και θα ζήσουμε μια εκπληρωμένη ύπαρξη.

Με την πρακτική του Zhineng Qigong τροφοδοτούμε κυρίως αυτό που μας φέρνει τη χαρά ως έναν αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης της υγείας και βελτίωσης της ευημερίας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι φέρνει τη χαρά, γι’ αυτό σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε αυτό το αίσθημα ευτυχίας και να το εκδηλώσετε στην πραγματικότητα.

Να έχετε πάντα κατά νου ότι είστε το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας. Το Zhineng Qigong αναγνωρίζει και υποστηρίζει αυτό καθώς συμπληρώνει το ταξίδι σας στην ευημερία, την ολιστική υγεία και ζωτικότητα!

Πηγή: The Body and Mind Factory
Μετάφραση: Χρυσή Μπέρου

Εάν θεωρείτε το άρθρο ενδιαφέρον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σεμινάριο: “Ζhineng Qigong Self-Care στην Αίγινα”. Πραγματοποιείται από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στην Αίγινα, από τη Χρυσή Μπέρου.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Newsletter εγγραφή

 

Χρυσή Μπέρου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας