Η θεραπευτική δύναμη του Διαλογισμού

0
811

Της Λιάνας Τελειώνη

Ο καθημερινός διαλογισμός έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τη ζωή μας. Ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι πολύτιμος και ο πλούτος από τα οφέλη τεράστιος!

Ελευθερώνει ένα νέο είδος ενέργειας, που σπάει τα δεσμά και τις προσκολλήσεις από το παρελθόν. Μας μαθαίνει να εστιάζουμε στο εδώ και στο τώρα. Αυτό από μόνο του είναι άκρως θεραπευτικό. Μαθαίνοντας να ζούμε την κάθε στιγμή, σταματάμε να ανησυχούμε υπερβολικά για το μέλλον και παύουμε να στενοχωριόμαστε για το παρελθόν. Έτσι μεταφερόμαστε από μια κατάσταση άγχους και ανησυχίας ή κατάθλιψης και στενοχώριας αντίστοιχα, στην ψυχική υγεία και γαλήνη.

Ηρεμεί το νευρικό σύστημα, ενισχύει τη σωστή λειτουργία της μνήμης και της συγκέντρωσης, μειώνει τις διαταραχές της διάθεσης, χαρίζει εσωτερική ευδαιμονία.

Η εσωτερική ειρήνη και η ηρεμία του νου, μέσω του διαλογισμού, έχουν στο σώμα μια απίστευτα θεραπευτική επίδραση. Κοιτώντας μέσα μας, αντιμετωπίζοντας τον εαυτό μας με αγάπη, όλο μας το “είναι” ανταποκρίνεται θετικά, εκπέμποντας νέες υψηλές δονήσεις.

Η θέση μας απέναντι στη ζωή και τους άλλους αλλάζει, αφού πρώτα αλλάζουμε εμείς εσωτερικά και από την ψεύτικη, εικονική μας μορφή, περνάμε στην αληθινή, δημιουργική, πανέμορφη έκφραση της ύπαρξής μας.

Τις στιγμές που διαλογιζόμαστε, συνειδητοποιούμε την ελευθερία της οντότητάς μας να επιλέξει αυτό ακριβώς που θέλει. Έτσι αντιλαμβανόμαστε την ελευθερία, όχι σαν μια θεωρητική κατάσταση, αλλά σαν ένα απαραίτητο συστατικό για μια ισορροπημένη και υγιή ζωή, τόσο για μας όσο και για τους γύρω μας.

Μας μαθαίνει επίσης να αναπνέουμε σωστά, έχοντας επίγνωση της ζωντανής ενέργειας που εισέρχεται στο σώμα μας. Η σωστή αναπνοή αποτελεί μια ισχυρή πηγή θεραπείας και υπάρχουν αρκετές τεχνικές που στηρίζονται σε αναπνευστικές ασκήσεις. Και μόνο η συνήθεια να αναπνέουμε βαθιά, έστω και λίγες φορές την ημέρα μέσω του διαλογισμού, είναι ένα αναζωογονητικό ντους για ολόκληρο τον οργανισμό.

Η εσωτερική σιωπή θεραπεύει βαθιά. Ακόμα και αν συμβαίνει μόνο για λίγα λεπτά. Εξισορροπεί νοητικές και σωματικές διαταραχές, φέρνοντας πνευματική διαύγεια και γαλήνη. Καθαρίζει το μυαλό και εξυψώνει το πνεύμα. Όταν η νοητική βαβούρα σταματά, τα θαύματα αρχίζουν να συμβαίνουν σαν φυσικό επακόλουθο. Ο οργανισμός παύει να ασχολείται με το πώς να αντεπεξέλθει στην πίεση –αφού δεν υπάρχει πλέον πίεση– και καταπιάνεται με πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες, όπως τη δημιουργία υγείας και αφθονίας!

Ο διαλογισμός φορτίζει τις μπαταρίες μας εσωτερικά, τρέφοντας κάθε όργανο, κάθε κύτταρο και ιστό, με νέα ζωτική  ενέργεια.

Μας μεταφέρει στην ουσία των πραγμάτων και των καταστάσεων. Και κυρίως στη δική μας ουσία και την αστείρευτη θεραπευτική, ανώτερη δύναμη που υπάρχει μέσα μας.

Γιατί δεν εργαζόμαστε με κάποια αόρατη, μυστική δύναμη, αλλά με τη δική μας ενέργεια, η οποία είναι όμως συνδεδεμένη με την παγκόσμια, συμπαντική ενεργειακή δομή!

Η εξέλιξη της ψυχήςΑπόσπαμα από το βιβλίο «Η Εξέλιξη της Ψυχής» της Λιάνας Τελειώνη, εκδ. Αλφάβητο Ζωής

Λιάνα Τελειώνη
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Λιάνα Τελειώνη (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας