Της Θάλειας Σάββα

Χρόνια και χρόνια αναζήτησης. Μια ζωή να αναρωτιέσαι. Μέχρι να καταλάβεις πως έψαχνες σε λάθος μέρος. Ώσπου να δεις πως έψαχνες την ευτυχία μέσα στη δυστυχία, πως από θέση έλλειψης πάλευες, για να γεμίσεις. Και γελάς, γελάς που ξεγελάστηκες, που το απλό μοιάζει με σύνθετο, που ήσουν τόσο μπλεγμένος στους διαδρόμους του μυαλού σου. Λυτρωτικός αυτοσαρκασμός και χιούμορ άφθονο. Αυτά σε σώζουν, σαν ο γρίφος λυθεί.

Τότε θα συνειδητοποιήσεις πως η ευτυχία είναι εδώ. Ποτέ δεν ήταν αλλού. Ποτέ μακριά σου. Η ευτυχία είναι μπροστά μας, είναι μέσα μας, ολόγυρα μας. Μα πώς να ομολογήσεις πως  ό,τι ήθελες το είχες πάντα; Πώς να πεις ότι  ψάχνεις απεγνωσμένα για τροφή με τα ντουλάπια του σπιτιού σου γεμάτα τρόφιμα;  Δεν θυμόμουν τίποτα. Δεν ήξερα πως έχω τόσα, θα πεις. Και τόσο καιρό βγαίνεις έξω και ψάχνεις. Και πέφτεις σε δυστυχία, σε έλλειψη. Πεινάς, διψάς, τα βάζεις με όλα και όλους, γιατί εσύ δεν έχεις. Άδικος κόσμος λες, αναθεματισμένη κρίση παντού γύρω σου. Τι θάρρος να παραδεχτείς πως:

Όλη η δικαιοσύνη του κόσμου μέσα σου, η πιο αλάνθαστη κρίση το είναι σου και όλη η τροφή του κόσμου στα ντουλάπια της ψυχής. Ό,τι ποθείς δικό σου. Τόσο μεγάλος ο Θεός, τόσο γενναιόδωρος αυτός ο κόσμος, που τα έβαλε όλα μέσα σου. Αν στρέψεις το βλέμμα μέσα, θα δεις, θα βρεις αυτό που απελπισμένα ψάχνεις έξω. Μα έξω  βρήκες μόνο άγχη, φόβους, υπερβολές, βιασύνη, αλαζονεία, ψέματα και έλλειψη. Αυτά είναι που έτρεφες τόσον καιρό με τα αποθέματα του είναι σου, με τη δύναμη σου, με την αντοχή σου, με το κουράγιο σου, με τις καλύτερες ποιότητες σου.

Πες ΟΧΙ. Δώσε δύναμη, κουράγιο κι αντοχή στην ευτυχία, στην αλήθεια, στην ενότητα. Νιώσε την αγάπη μέσα σου. Μόνο αυτή ξέρει το δρόμο, για να σε βγάλει από την πλάνη. Εργάσου για την ευτυχία αντί να δουλεύεις για το φόβο. Δες το μεγαλείο της ψυχής, δες τη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη χωράει τα πάντα, δεν κρίνει , δεν χτυπά. Εσύ χωράς τον εαυτό σου; Τον συγχωρείς ; Τον αποδέχεσαι;  Τον εμπιστεύεσαι; Τον αγαπάς;

Κάν’ το!  Έτσι, για αλλαγή. Έτσι, για να γελάσει η ψυχή. Έτσι, για τη χαρά. Κάνε μια αγκαλιά σε σένα. Και μετά θυμήσου:  Θα χρειαστεί να αντέξεις την ευτυχία. Να σταματήσεις να αντέχεις φόβους, ανασφάλειες και αμφιβολίες. Αποδυνάμωσέ τα. Μόνο εσύ μπορείς!

Θάλεια Σάββα

Ασχολούμαι με την εκπαίδευση. Σπούδασα κλασική φιλολογία. Αγαπώ την αυτογνωσία και την εξέλιξη και παρακολουθώ σχετικά σεμινάρια. Είμαι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών.
Θάλεια Σάββα

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Θάλεια Σάββα (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

2 Σχόλια

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας