Σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει πως όλα τα «αρνητικά» γεγονότα με τα οποία έχεις βρεθεί αντιμέτωπος κατά τη διάρκεια της ζωής σου έρχονται πολύ συχνά στο μυαλό σου. Γίνονται εμμονή. Κι αυτή η εμμονή σε κουράζει και απορροφά την ενέργειά σου.

 

Eεμείς οι άνθρωποι δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο τυχεροί είμαστε, γιατί είμαστε ακόμα εδώ και μας προσφέρεται η δυνατότητα να εξελιχθούμε. Ας εστιάσουμε λοιπόν σε όλα τα καλά που έχουμε τώρα, αυτή ακριβώς τη στιγμή στη ζωή μας.

Να γνωρίζεις, πως η ζωή μας αλλάζει προς το καλύτερο μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε όλα τα καλά που έχουμε τώρα. Ας αρχίσουμε λοιπόν να ζούμε έχοντας μια ευρύτερη αντίληψη των πραγμάτων και εκτιμώντας περισσότερο την ίδια τη ζωή.

Οι περισσότεροι όμως δεν γνωρίζουμε πραγματικά την αλήθεια της ζωής. Το μυαλό μας παγιδεύεται στις δικές μας «δραματικές» ιστορίες.

Ασχολούμαστε με άσχημα πράγματα (εμείς τους δίνουμε αυτή τη διάσταση και τα θεωρούμε αρνητικά) που μας συνέβησαν πριν από έναν χρόνο, πριν από δύο χρόνια ή ακόμη και πριν από δέκα χρόνια! Αφιερώνουμε χρόνο κάθε μέρα νιώθοντας αναστάτωση ή ανησυχία για πράγματα που μας έκαναν οι άλλοι πριν από καιρό ή για δικές μας παραλείψεις, και φυσικά τους δίνουμε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που πραγματικά είχαν. Αυτή όμως είναι μια συμπεριφορά που χρειάζεται να αλλάξουμε.

Η δύναμη του «τώρα»

Χρειάζεται να εκτιμήσουμε περισσότερο τα καλά της ζωής μας στο «τώρα». Και να γνωρίζεις πως εκτιμώντας τα καλά της ζωής μας, τους δίνουμε πολύ μεγάλη αξία και σημασία και αφού εστιάζουμε σε αυτά το ενδιαφέρον μας, τα καλά αυξάνονται και γίνονται πολύ περισσότερα!

Βρες ένα παράδειγμα από την καθημερινότητά σου για να αντιληφθείς πλήρως και να πειστείς για την άμεση και πρακτική επίδραση αυτής της θεμελιώδους έννοιας της αυτογνωσίας. Παρατήρησε λοιπόν πως αν εκτιμάς, αγαπάς και δίνεις μεγάλη αξία σε κάτι, π.χ. σε έναν καλλιτέχνη που σου αρέσει ή σε ένα είδος τέχνης που σε εκφράζει, σε ένα άθλημα που αγαπάς ή σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, τότε αυτό γίνεται πολυτιμότατο κομμάτι της ζωής σου και όταν ασχολείσαι με αυτό, νιώθεις πάρα πολύ καλά συναισθήματα και σου ομορφαίνουν τη ζωή. Σου δίνουν φως!

Εάν εκτιμάς τους φίλους σου, η φιλία γίνεται για σένα πολύτιμη για σένα, αποκτά μεγάλη αξία και δίνει φως στη ζωή σου!

Εάν εκτιμάς την καλή υγεία και την καλή φυσική κατάσταση, αυτή αποκτά πολύ μεγάλη αξία στη ζωή σου και η απόκτησή της σου δίνει πολύ φως και ενέργεια!

Εάν εκτιμάς το σπίτι που μένεις, ο χώρος του σπιτιού αποκτά πολύ μεγάλη σημασία για σένα και με το που βρίσκεσαι μέσα σ’ αυτόν, νιώθεις γεμάτος φως και αγάπη!

Γενικότερα, να γνωρίζεις πως σε ό,τι θετικό δίνεις αξία στη ζωή σου αυτό γίνεται φως στη ζωή σου!

Και όλο αυτό που συμβαίνει έχει ως αποτέλεσμα να ζεις σε μια κατάσταση διαρκούς ευγνωμοσύνης, καθιστώντας την εμπειρία της ζωής σου πολύ σημαντική και αληθινά πολύτιμη!

Γιατί όταν αφυπνίσεις μέσα σου το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης, ο τρόπος που βλέπεις τον κόσμο αλλάζει και αρχίζεις να απολαμβάνεις όλες τις μικρές χαρές της ζωής, γεύεσαι τις απολαύσεις που σου φέρνει η κάθε μέρα, κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αγάπη της ίδιας της ζωής!

Απόσπασμα από το βιβλίο: “Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες“, των Βίκυ Χατζηβασιλείου και Χάρη Παπαδόπουλου, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

Newsletter εγγραφή

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας