Φίλες και φίλοι γεια σας!

Η Μεγάλη Εβδομάδα κατέφτασε…

Εύχομαι οι καρδιές μας να συνεχίζουν να χτυπούν με ρυθμό, με ζωτικότητα, με δημιουργικότητα, να έχουμε υπομονή και να μας δίνουμε κανένα χάδι.

Πιάνω τον εαυτό μου, ον μοναχικό γενικά, που αγαπά να υπάρχει με τον εαυτό του, να βρίσκομαι σε στιγμές αμηχανίας, να εφευρίσκω χίλια πράγματα για να ασχοληθώ ή να μην ασχοληθώ… ένας αποπροσανατολισμός λόγω του αβέβαιου του καιρού. Θέλει διπλή πειθαρχία να εστιάζουμε σε αυτά που αγαπάμε και να μη τα θεωρήσουμε μάταια ή εκτός καιρού.

Βαθιές συνειδητοποιήσεις, φίλοι μου, μεγάλη δύναμη η εστίαση στο κέντρο μας… Μεγάλη δύναμη και η διαδικτυακή συνεύρεση…Σκέφτομαι τους ηλικιωμένους, με δυσκολία μετακίνησης, με άγνοια του διαδικτύου, πόσο δύσκολο θα τους είναι να παραμένουν απομονωμένοι. Και όλο αυτό το ξεσηκώνει η ασθένεια της μητέρας μου και η δική μας αδυναμία (της αδελφής μου κι εμού) να βρεθούμε δίπλα της αυτό το διάστημα.

Ευγνωμοσύνη για την υγεία μας, ευγνωμοσύνη που αναπνέουμε και μπορούμε να κινούμαστε. Είμαι σίγουρη ότι θα αντέξουμε, ότι θα αναγνωρίσουμε πόσο όμορφα είναι να περπατούμε και πάλι, χωρίς μηνύματα και χαρτιά μετακίνησης… Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που εκνευρίζομαι με το αντισηπτικό μέλλον που πάνε να δημιουργήσουν – κυκλοφορούν άλλωστε αυτό τον καιρό, αρκετές ζοφερές πληροφορίες. Αλλά εμπιστεύομαι… εμπιστεύομαι το Μεγάλο Σχέδιο της Ζωής.

Νέα στιγμή παγκόσμια, νέα εκκίνηση. Έχοντας μεγάλη υπομονή και στωικότητα κι αισιοδοξία για το νέο που έρχεται, ωστόσο όταν σκέφτομαι τη στιγμή που θα μπορούμε να κάτσουμε δίπλα και πάλι χωρίς να κοιταζόμαστε καχύποπτα, να μυριζόμαστε, να φλερτάρουμε, πεταρίζει η καρδιά μου!

Η ζωή προχωρά. Όλες οι παύσεις γίνονται για να το αντιληφθούμε.
Κράτα καρδιά και μη βαρεθείς, μην οκνέψεις*.

Φίλες και φίλοι μου, όταν ξεκίνησα την επιστολή, ένιωθα ότι μόνο σιωπή θα αποτύπωνα στη σελίδα… κενό…

Ευγνώμων όταν το κενό είναι παρόν… Εμπιστοσύνη… Αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα, φίλοι μου, είναι να ζήσουμε: η γειτονιά μου έχει γεμίσει από υπέροχο ηχητιικό χρώμα, παιδιά που παίζουν, ρόδες ποδηλάτων που τσουλάνε, μυρωδιές φρεσκοφτιαμγένων φαγητών – σπίτια ενεργά! Ας ζήσουμε και όλα τα άλλα θα τα σκεφτούμε στην ώρα τους. Τώρα είναι η ευκαιρία μας!!!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, Καλή σύνδεση και παρατήρηση των Παθών μας και Καλή Ανάσταση!!!

Να έχετε τις ευλογίες της Χάρης και της Χαράς!

 

Newsletter εγγραφή

 

Χρυσή Μπέρου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας