Κάθε πόλη ή χωριό μπορεί πλέον να δώσει λύσεις στην ενεργειακή φτώχεια. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αξιοποιήσει τη νέα νομοθεσία και τον πλούσιο ήλιο της Ελλάδας. Να δημιουργήσει δηλαδή ηλιακές γειτονιές.

 

Αν θέλετε να γεμίσει η Αθήνα ηλιακές γειτονιές στείλτε επιστολή στον δήμο σας και ζητήστε του να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά στις οροφές δημοτικών κτιρίων. Κατά αυτόν τον τρόπο θα παράγεται η ηλιακή ενέργεια για τις ανάγκες του, αλλά και θα προσφέρεται δωρεάν ρεύμα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Αυτό ονομάζεται ενεργειακή δικαιοσύνη και υπάρχουν ήδη κάποιοι δήμοι που αναλαμβάνουν δράση προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν αναρωτιέστε πόσο ηλιακός είναι ο δήμος σας ακολουθεί ένας πίνακας με τους πρωτοπόρους δήμους. Στον ίδιο πίνακα καταγράφεται η πρόοδος του δήμου όσον αφοτα τη δωρεάν παροχή της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Μια άλλη προσπάθεια που χρήζει προσοχής και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας είναι τα σχολεία του ήλιου.

Τα σχολεία είναι ίσως οι πιο σημαντικές κοινωνικές δομές που έχει κάθε δήμος. Εκεί όπου μπαίνουν οι απαραίτητες βάσεις για το μέλλον όλων μας.

Ένα ηλιακό σχολείο:

• χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χώρο που έχει (π.χ. ταράτσα ή αυλή) για να παράγει ρεύμα από τον ήλιο για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στη γειτονιά του
• μεταφέρει βασικές γνώσεις για την ηλιακή ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά σε όλους τους μαθητές
• προωθεί τη χρήση ηλιακής ενέργειας για ένα καθαρό μέλλον
• είναι ένα σχολείο πρότυπο για όλα τα άλλα και ένα παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία

Αν είστε γονιός, κηδεμόνας ή εκπαιδευτικός, μπορείτε να μετατρέψετε το σχολείο σας σε πρότυπο όσον αφορά την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, με πολλά οφέλη για όλους τους δημότες και κυρίως για τα ίδια τα παιδιά.

Κάποιες φορές η σωστή ερώτηση είναι απλά, με ποιο τρόπο μπορώ να συμμετάσχω. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα ή ενδιαφέρονται να συνράμουν στην προσπάθεια ακολουθεί το σχετικό link

Πηγή: iliemou-iliesou.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας