Πραγματοποιείται στις 6 Ιανουαρίου 2019, στις 3:28 πμ με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο φιλόδοξο, οριοθετημένο και μεθοδικό ζώδιο του Αιγόκερω.

 

Αποτελεί την πρώτη ηλιακή έκλειψη της χρονιάς αλλά συνδέεται άμεσα με την τελευταία ηλιακή έκλειψη που έγινε στις 11 Αυγούστου 2018. Τον συνδετικό κρίκο αποτελεί ο Ουρανός καθώς τότε ο πλανήτης της ανατροπής και της ελευθερίας ήταν στάσιμος προς ανάδρομος, ενώ τώρα είναι στάσιμος προς ορθόδρομος.

Κλείνει, με τον τρόπο αυτό, μια πεντάμηνη περίοδος κατά την οποία ανατροπές και «απελευθερωτικές κινήσεις» είχαν μπει στον πάγο. Ωστόσο, το γεγονός ότι η πεντάμηνη αυτή περίοδος οριοθετείται από δύο ηλιακές εκλείψεις αποκαλύπτει συσσωρευμένη καταπίεση δημιουργικότητας ή αυτοέκφρασης.

Συνεπώς, με τον Ουρανό να ορθοδρομεί λίγες ώρες μετά την ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου είναι πολύ πιθανές οι εκρήξεις θυμού ή πικρίας με τα συνακόλουθα «πυροτεχνήματα».

Σε αυτές τις εκρήξεις συντείνει το τετράγωνο του εκτός ορίων Αιγοκερίσιου Ερμή με τον Άρη στον Κριό καθώς ζητήματα ορίων, κανόνων και επαγγελματισμού φαίνεται να γίνονται αφορμή για ακραίες και αποφασιστικές συγκρούσεις και διαμάχες. Μάλιστα, το ιδιομοιρίας χιαστό της Αφροδίτης με τον Ουρανό φέρει το δυναμικό για ξαφνικά σοκ σε σχέσεις, συνεργασίες, συμμαχίες και οικονομικές δοσοληψίες.

Θα χρειαστεί προσοχή, γιατί με την πολυαστρία στον Αιγόκερω και την ευθεία ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Κρόνου-Πλούτωνα από τα Φώτα, οι οριστικές διακοπές σε σχέσεις/συνεργασίες και οι τελεσίδικες οικονομικές περικοπές είναι αρκετά πιθανές.

Διέξοδο δίνει το πνεύμα συγχώρεσης και φιλανθρωπίας (εξάγωνο Φώτων με Ποσειδώνα) αλλά θα χρειαστεί ταυτόχρονα να τηρηθεί η ανάγκη για διάνοιξη νέων οριζόντων και για βίωμα περισσότερης ελευθερίας παρά ή χάρη στο πνεύμα συγχώρεσης (τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα).

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια απελευθερωτική ηλιακή έκλειψη!

vpetritsis

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.