Του Βαγγέλη Πετρίτση PhD

πραγματοποιείται στις 11 Αυγούστου 2018, στις 12:57μμ με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο δημιουργικό, γενναιόδωρο και εντυπωσιακό ζώδιο του Λέοντα. Αποτελεί την πέμπτη και τελευταία έκλειψη της χρονιάς ακολουθώντας κατά σειρά τη σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου και προοιωνίζοντας κλείσιμο αυλαίας για το μακρύ καυτό καλοκαίρι για το οποίο έχουμε ξαναμιλήσει.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι εκλείψεις έχουν γενικά κακή φήμη αλλά χρειάζεται να καταλάβει κανείς ότι αποτελούν την αποκορύφωση διαδικασιών που προετοιμάζονταν καιρό πριν, πολλές φορές έως και έξι μήνες νωρίτερα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στις εκλείψεις το ένα από τα δύο Φώτα (Ήλιος/Σελήνη) «σβήνει», οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή μας και την αρχή ενός καινούργιου.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στις ηλιακές εκλείψεις αφού μια τέτοια έκλειψη αποτελεί ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, άρα η καινούργια αρχή είναι δεδομένη. Πιο συγκεκριμένα, η καινούργια αρχή που σηματοδοτεί μια ηλιακή έκλειψη θα αναφέρεται σε ηλιακά ζητήματα όπως είναι ο σκοπός μας στη ζωή και η δημιουργικότητά μας καθώς και οι σχέσεις μας με σημαντικούς άνδρες στη ζωή του καθενός όπως είναι ο πατέρας, ο σύζυγος/σύντροφος ή το αφεντικό. Κι επειδή η «έκ-λειψη» μπορεί να γίνει αισθητή ως «έλ-λειψη», ενδέχεται να εμφανιστούν ελλείψεις στα παραπάνω θέματα ή σχέσεις οι οποίες να μας κινητοποιήσουν σε δράση.

Στην προκειμένη περίπτωση, με τα Φώτα να βρίσκονται στον Λέοντα, η έκλειψη φαίνεται να κορυφώνει διαδικασίες, να αναδεικνύει ελλείψεις και να κλείνει/ανοίγει κεφάλαια με αφορμή ζητήματα δημιουργικά και ψυχαγωγικά καθώς και με ζητήματα που έχουν να κάνουν με αυτοπεποίθηση και την ανάγκη για εντυπωσιασμό ή πολυτέλεια. Μάλιστα, η στενότερη όψη που σχηματίζουν τα Φώτα είναι μία όψη χιαστού με τον Πλούτωνα, με τον ίδιο πλανήτη δηλαδή με τον οποίο ξανασχημάτιζαν τη στενότερη όψη στην προηγούμενη ηλιακή έκλειψη της 13ης Ιουλίου.

Είναι, λοιπόν, σαν να καλούμαστε τώρα να βρούμε ευφυείς τρόπους για να προσαρμοστούμε στα γεγονότα που σηματοδότησε εκείνη η έκλειψη. Γράφαμε τότε ότι η έκλειψη της 13ης Ιουλίου έφερνε πολλούς «αντιμέτωπους με ενδόμυχους φόβους, εμμονές και παιχνίδια δύναμης» και ότι προκαλούσε «το αίσθημα ότι η ασφάλεια απειλείται». Δυστυχώς, σε πλανητικό επίπεδο οι υψηλές θερμοκρασίες, οι καύσωνες και οι πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού φαίνεται να έχουν πλήξει σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει η Γη, το ίδιο μας το σπίτι, και τώρα καλούμαστε να βρούμε τρόπους προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα.

Επιπλέον, η παρούσα έκλειψη με τους επτά ανάδρομους πλανήτες και τα Φώτα να απομακρύνονται από σύνοδο με ανάδρομο Ερμή αποτυπώνουν τις πάμπολλες εκκρεμότητες μαζί με τις αργές και νωχελικές, γενικά, αντιδράσεις πολλών, ίσως λόγω της νοσταλγίας περασμένων εποχών από όπου, όμως, χρειάζεται κανείς να αποστασιοποιηθεί. Άλλωστε, τυχόν οικονομικές και συναισθηματικές δυσκολίες και πληγές είναι πια πίσω, όπως μαρτυρά το αποκλίνον ταυ-τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου-Χείρωνα, και αυτό που μένει είναι τα συγκλίνοντα τρίγωνα Δία-Ποσειδώνα και Κρόνου-Ουρανού.

Με άλλα λόγια, περισσότερη πίστη και ελπίδα για ένα μέλλον με γερές βάσεις που να δίνει τη δυνατότητα για διάνοιξη αναπάντεχα καινούργιων οριζόντων παρά την αίσθηση του «ναρκοπεδίου» στο οποίο μπορεί ακόμα να νιώθουν ότι περπατούν πολλοί με το τετράγωνο Άρη-Ουρανού.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να έχετε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

 

Μάθετε περισσότερα για τον Βαγγέλη Πετρίτση, μέσα από μια υπέροχη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

ηλιακή έκλειψη Λέοντα

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας