1.166 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

πραγματοποιείται στις 15 Φεβρουαρίου 2018, στις 11:05μμ με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο συλλογικό, επαναστατικό και αντισυμβατικό ζώδιο του Υδροχόου. Αποτελεί τη δεύτερη έκλειψη της χρονιάς και ακολουθεί τη σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου 2018. Αν και, όπως έχουμε ξαναγράψει, οι εκλείψεις έχουν κακή φήμη, είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι αυτές αποτελούν την αποκορύφωση διαδικασιών που προετοιμάζονταν καιρό πριν, πολλές φορές έως και έξι μήνες νωρίτερα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στις εκλείψεις το ένα από τα δύο Φώτα (Ήλιος/Σελήνη) «σβήνει», οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή μας και την αρχή ενός καινούργιου.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στις ηλιακές εκλείψεις αφού μια τέτοια έκλειψη αποτελεί ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, άρα η καινούργια αρχή είναι δεδομένη. Πιο συγκεκριμένα, η καινούργια αρχή που σηματοδοτεί μια ηλιακή έκλειψη θα αναφέρεται σε ηλιακά ζητήματα όπως είναι ο σκοπός μας στη ζωή και η δημιουργικότητά μας καθώς και οι σχέσεις μας με σημαντικούς άνδρες στη ζωή του καθενός όπως είναι ο πατέρας, ο σύζυγος/σύντροφος ή το αφεντικό. Κι επειδή η «έκ-λειψη» μπορεί να γίνει αισθητή ως «έλ-λειψη», ενδέχεται να εμφανιστούν ελλείψεις στα παραπάνω θέματα ή σχέσεις οι οποίες να μας κινητοποιήσουν σε δράση.

Στην προκειμένη περίπτωση, με τα Φώτα να βρίσκονται στον Υδροχόο, η έκλειψη φαίνεται να κορυφώνει διαδικασίες και να κλείνει/ανοίγει κεφάλαια με αφορμή ζητήματα φιλικά, ομαδικά και συλλογικά. Επιπλέον, η ανάγκη για αντισυμβατικότητα και για σπάσιμο των όποιων δεσμών κρατάνε τον καθένα ίσως γίνει ιδιαίτερα αισθητή τις ημέρες γύρω από την ηλιακή έκλειψη με αποτέλεσμα απροσδόκητες εξελίξεις και αποχωρισμούς. Μάλιστα, η ταυτόχρονη παρουσία του Ερμή σε σύνοδο με τα Φώτα τονίζει διαδικασίες μάθησης, επικοινωνίας, μετακίνησης και διαπραγμάτευσης που είτε κλείνουν τώρα είτε ανοίγουν και που κάνουν ευθεία αναφορά στα μέσα Δεκεμβρίου 2017 όταν γινόταν η κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή. Για παράδειγμα, ίσως κορυφωθούν τώρα διαδικασίες που μπορεί να ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο αναφορικά με την ανάγκη για μάθηση πάνω σε κάτι πρωτοποριακό, την ανάγκη για ταξίδι σε έναν ιδιαίτερο προορισμό ή ακόμα την ανάγκη για μια συλλογική ή ασυνήθιστη διαπραγμάτευση.

Με τον σύγχρονο χορηγό της έκλειψης, Ουρανό, να βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα Άρη και να ενεργοποιεί στενά και ευθέως το μεσοδιάστημα Κρόνου/Βορείου Δεσμού, η ανάγκη για προσωπική ελευθερία και αντισυμβατικότητα αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα που «σφραγίζει» τη σχέση μας με μικρές ή μεγάλες ομάδες ανθρώπων και ταυτόχρονα την πνευματική μας εξέλιξη. Επιπλέον, με τον Πλούτωνα να ενεργοποιεί στενά τα μεσοδιαστήματα Ηλίου/Ποσειδώνα και Σελήνης/Ποσειδώνα, είναι σχεδόν δεδομένη η μεταμόρφωση των συλλογικών μας ιδανικών και οραμάτων παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες – ή και εξαιτίας αυτών – που ανακύπτουν σε διαπροσωπικές σχέσεις και, οικονομικές δοσοληψίες καθώς και σε θέματα αξιών, γενικότερης κοσμοθεωρίας και ανάπτυξης (ημιτετράγωνα Αφροδίτης-Πλούτωνα και Δία-Κρόνου). Τέλος, το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα φαίνεται να προκαλεί άγχος λόγω αβέβαιων στόχων ή πεσμένης ζωτικότητας, αλλά το ζώδιο όπου βρίσκεται ο Άρης (Τοξότης) επιτρέπει την αισιοδοξία.

Σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή ηλιακή έκλειψη!

Μάθετε περισσότερα για τον Βαγγέλη Πετρίτση, μέσα από μια υπέροχη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Ηλιακή Έκλειψη

vpetritsis

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.