Ηλιακή Επιστροφή | Προβλέψτε με οδηγό τα γενέθλια σας

0
14993

Του Χρήστου Άρχου

Μία πετυχημένη και άκρως βοηθητική μέθοδος πρόβλεψης είναι η ηλιακή επιστροφή.  Μας βοηθά ιδιαίτερα όταν θέλουμε να καταλάβουμε σε ένα χάρτη το χρώμα της χρονιάς που έρχεται. Η ηλιακή επιστροφή είναι ουσιαστικά πως είναι ο χάρτης την στιγμή που ο Ήλιος βρίσκεται στην ίδια μοίρα και λεπτό με αυτό της γέννησης. Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται ποτέ την ίδια ώρα έχουμε αλλαγές στους οίκους και βέβαια στη θέση των πλανητών καθώς ουσιαστικά μιλάμε για της διελεύσεις της μέρας που ο ήλιος κάνει ακριβής σύνοδο με τον γενέθλιο ήλιο μας.

Με την Ηλιακή επιστροφή μπορούμε να καταλάβουμε αρχικά ποια ζητήματα είναι αυτά που θα μας απασχολήσουν περισσότερο από ότι άλλα καθώς επίσης και ένα γενικότερο χρώμα για το τι θα πρέπει να επιλύσουμε αυτή τη χρονιά.  Τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα εξής:

Η Θέση του Ήλιου

Η θέση του Ήλιου θα μας δώσει και που ακριβώς θα δώσουμε την ύπαρξη μας και την προσοχή μας, σε ποιο θέμα θα είμαστε πιο επικεντρωμένοι και που μπορούμε πιο εύκολα βέβαια να βάλουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αν ο Ήλιος είναι στον

1ο Οίκο τότε είναι είναι η κατάλληλη περίοδος για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με εμάς με την προσωπική μας ανάπτυξη, την υγεία μας την εμφάνιση μας και γενικότερα τον τρόπο ζωής μας. Είναι συνήθως σημαντική χρονιά γιατί μας βοηθά να επαναξιολογήσουμε τον εαυτό μας.

2ο Οίκο είναι η κατάλληλη περίοδος για να μπορέσουμε όχι μόνο να κυνηγήσουμε την οικονομική μας κατάσταση αλλά και για να τολμήσουμε να κάνουμε βήματα στο να κερδίσουμε την αυτοπεποιθησή μας.

3ο Οίκο Μπορούμε να ασχοληθούμε με τα αδέλφια μας, ταξίδια, γνώσεις καθώς επίσης και να αλλάξουμε σε κάποιο βαθμό τον τρόπο σκέψης μας εκεί δηλαδή που βλέπουμε ότι κάνουμε λάθη η οι επιλογές μας με βάση τον τρόπο σκέψης μας, οδηγούν σε λάθη.

4ο Οίκο. Εδώ το άτομο μπορεί να κάνει αλλαγές στο σπίτι, μπορεί να του τύχει μία μετακόμιση η να ασχοληθεί με έναν από τους δύο γονείς του. Επίσης είναι μία περίοδος όπου το άτομο μπορεί να θελήσει να κάνει κάποιες αγορές η πωλήσεις σπιτιών. Αλλαγές μπορούν να συμβούν στον τρόπο που κατανοούμε την ασφάλεια μας.

5ο Οίκο. Γεγονότα που έχουν σχέση με παιδιά καθώς επίσης και δημιουργικότητα, επίσης είναι μία περίοδος που τα αισθηματικά θα είναι επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

6ο Οίκο. Η καθημερινότητα αλλά και η ίδια η εργασία του ατόμου μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Ακόμη όμως μπορεί να σημαίνει και κάποια ζητήματα υγείας που θα πρέπει να προσέξουμε αυτή τη περίοδο. Για αυτό αυτό το διάστημα είναι το καλύτερα για να κάνουμε ένα τσεκ άπ.

7ο Οίκο. Σίγουρα οι άλλοι είναι αυτοί που μας τραβούν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Επίσης είναι το διάστημα που μπορεί να έχουμε εξελίξεις στη σχέση μας η στο γάμο μας. Πολύ σημαντική περίοδος για όσους μπορούν να έχουν κάποια δικαστήρια η θέλουν να κάνουν συνεργασίες.

8ο Οίκο. Είναι συνήθως μία περίοδος μεταμόρφωσης. Είναι μία περίοδος όπου το άτομο θέλει να ασχοληθεί με τα οικονομικά του αλλά και θέλει να πετύχει να κερδίσει την εκτίμηση των άλλων.

9ο Οίκο. Σημαντικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με την ανώτερη εκπαίδευση ενός ατόμου η τη φιλοσοφία του στη ζωή. Επίσης έχει να κάνει με ταξίδια αλλά και σχέσεις με ανθρώπους που έχουν μία διαφορετική επιρροή στη ζωή του ατόμου από το συνιθισμένο.

10ο Οίκο. Πάντα αυτή η θέση είναι σημαντική γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να μπορέσουμε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην καριέρα μας και στην κοινωνική μας εικόνα γενικότερα. Είναι επίσης μία περίοδος που μπορεί να ασχοληθούμε με τον έναν από τους δύο γονείς μας.

11ο Οίκο.  Έχει να κάνει με την αγάπη που περνουμε από τους άλλους, καθώς και με τις γενικότερες κοινωνικές μας σχέσεις. Είναι μία περίοδος όπου μπορεί να ευαισθητοποιηθούμε κοινωνικά περισσότερο η να ασχοληθούμε με τα κοινά.

12ο Οίκο. Είναι μία περίοδος όπου πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι περισσότερο στον εαυτό μας και να περιμένουμε να κάνουμε την ενδοσκόπηση μας. Χωρίς αυτή δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε κανονικά στη ζωή μας συνέχεια. Είναι συνήθως χρονιά περιορισμών και κλεισίματος άχρηστων καταστάσεων.

Όπως ακριβώς λειτουργεί ο Ήλιος το ίδιο μπορούμε να καταλάβουμε και πως λειτουργούν και οι υπόλοιποι πλανήτες σε έναν χάρτη. Παραδείγματος χάριν η Σελήνη θα μας δείξει στον Ηλιακό Χάρτη που το άτομο θα πρέπει συναισθηματικά να δώσει την προσοχή του τη χρονιά που έρχεται ενώ ο Ερμής που θα γνωρίσουμε κόσμο και τη σχέσεις και επικοινωνία μπορούμε να αναπτύξουμε. Η Αφροδίτη έχει να κάνει βέβαια και με την αισθηματική μας ζωή αλλά και τα υλικά αποκτήματα και ο Άρης που θα πρέπει να είμαστε μαχητική και που να παλέψουμε. Ο Δίας θα μας δείξει το δρόμο που μπορούμε να επεκταθούμε ενώ ο Κρόνος το χώρο που πρέπει να περιοριστούμε και να σκεφτούμε σοβαρά.  Ο Ουρανός που θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας και ο ποσειδώνας που να γίνουμε περισσότερο ονειροπόλοι και να αυξήσουμε την ευαισθησία και την πνευματικότητα μας. Τέλος ο Πλούτωνας που θα πρέπει να αλλάξουμε ριζικά το χρόνο που έρχεται.  Η Δήμητρα πιθανών να μας ενημερώνει που μπορούμε να δοκιμάσουμε να προσφέρουμε και να κερδίσουμε μέσα από τους κόπους μας και η Έρις που ίσως πρέπει να κάνουμε σημαντικές ανακατατάξεις σε σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Πολυαστρίες

Πολύ σημαντικό είναι να δούμε αν βρίσκονται πολυαστρίες σε ένα χάρτη. Συνήθως ένα σύνολο πλανητών σε ένα οίκο μέσα θα μας δώσει πολλά στοιχεία για το που θα δώσουμε περισσότερη προσοχή τη χρονιά που έρχεται.  Οι πλανήτες που θα συμμετέχουν στο χάρτη θα μας δείξουν βέβαια και τον τρόπο που θα πρέπει το άτομο να κάνει τις κινήσεις του. Για παράδειγμα αν υπάρχει σε αυτή τη Πολυαστρία ο Κρόνος αυτό που μας λέει ο Χάρτης είναι να φερθούμε με σύνεση και προσοχή και όχι να κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Αν υπάρχει ο Ουρανός πιθανών να πρέπει να βρούμε έναν νέο τρόπο συμπεριφοράς στον τομέα που μας επηρεάζει η πολυαστρία.

Αν υπάρχουν  πλανήτες αντικρουόμενοι μεταξύ τους καλό θα ήταν να φορτώσετε το χάρτη σε ωριαίο mode η να κάνετε αν δεν έχετε πρόγραμμα με το χέρι τις βαθμολογίες με βάση τη Πτολεμαική μέθοδο για κάθε πλανήτη ώστε ο πλανήτης που έχει περισσότερα + η έστω αν δεν υπάρχουν + έχει λιγότερο πλην να σας οδηγήσει και στον πιο επιτυχημένο δρόμο συμπεριφοράς. Έτσι αν υπάρχει ένας Κρόνος Σύνοδο Ήλιος σύνοδο Σελήνη, Σύνοδο Ερμής Σύνοδο Άρης  και ο Κρόνος σε πτολεμαική βαθμολογία έχει -4 και ο Άρης +5, τότε δεν θα λειτουργήσετε Κρόνια αλλά θα πρέπει να λειτουργήσετε δυναμικά έτσι ώστε να μπορέσετε να πετύχετε τους σκοπούς σας.

Συνεχίζουμε να αναλύουμε την Ηλιακή επιστροφή και τα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουμε για την ανάλυση τους.

Δεσμοί της Σελήνης

Πολύ σημαντικοί είναι οι δεσμοί της Σελήνης.  Το πρώτο που κοιτάμε είναι αν στο χάρτη υπάρχει κάποιος πλανήτης που να έχει τον ίδιο αριθμό μοίρας +- 1 μοίρα από το βόρειο Δερμό.  Δηλαδή αν στο Ηλιακό τόξο κάποιος έχει 18ο Λέοντα και 20 Λεπτά  και έχει τον Ερμή στις 19ο Παρθένου και 10 λεπτά επειδή είναι μέσα στην ανοχή της μίας μοίρας ο Ερμής αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο θα πρέπει πιθανών να ασχοληθεί με ζητήματα Ερμή εκείνη την περίοδο. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να ανατρέξουμε βέβαια στις όψεις του αλλά και στον οίκο που βρίσκεται και τους οίκους που κυβερνά.  Αυτό μπορεί να συμβαίνει για παραπάνω από έναν πλανήτες αλλά μπορεί να μην συμβαίνει και σε κανένα. Επίσης προσπαθήστε στις ανοχές να είστε ακριβής και όχι επειδή είπαμε τώρα μία μοίρα να πείτε «ε 1 μοίρα και 10 λεπτά είναι μετράει» προσπαθήστε να διατηρείτε τα όρια σωστά για να κάνετε σωστές προβλέψεις.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι σε ποιους οίκους θα πέσουν οι Δεσμοί γιατί θα μας δείξουν και το σημείο όπου το άτομο θα έχει τη μεγαλύτερη εξέλιξη η δυνατότητα για εξέλιξη το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Αν για παράδειγμα ο Βόρειος δεσμός είναι στον 9ο οίκο τότε πολύ πιθανών να είναι μία περίοδος μεγάλης πνευματικής εξέλιξης του ατόμου. Αυτό μπορεί να είναι είτε μέσα από μαθητεία κοντά σε δάσκαλο η απλά η είσοδος σε ένα πανεπιστήμιο όπου το άτομο θα μπορέσει να πετύχει τους σκοπούς του και να επεκτείνει τους ορίζοντες του.  Πολύ σημαντικό είναι να δείτε και τους κυβερνήτες των ζωδίων που βρίσκονται οι δεσμοί.

Αν για παράδειγμα έχετε το Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο τότε ο Νότιος Δεσμός είναι στον Σκορπιό. Άρα μεγάλη σημασία έχουν η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας. Αν λοιπόν Η Αφροδίτη είναι σε τετράγωνο στο χάρτη με τον Πλούτωνα τότε η εξέλιξη μας θα έχει κάποιες δυσκολίες και προβλήματα ενώ για παράδειγμα αν είναι σε τρίγωνο τότε έχουμε ευκολίες γενικά για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε στους τομείς που οι δεσμοί μας καταδεικνύουν.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο κομμάτι αυτό μπορούμε να δούμε και τους κυβερνήτες των Δεκανών των Δεσμών. Αν είναι παραδείγματος χάριν ο Βόρειος στις 15ο Ταύρου τότε και ο νότιος θα είναι στις 15ο Σκορπιού όμως. Θα πρέπει να δούμε λοιπόν τον Ερμή που είναι Κυβερνήτης του 2ου δεκανού του Ταύρου και τον Ποσειδώνα που είναι κυβερνήτης του 2ου δεκανού του Σκορπιού και να δούμε ποια είναι η όψη μεταξύ τους.  Αν δεν υπάρχει όψη μεταξύ τους και πάλι μπορούμε να καταλάβουμε πως θα είναι η εξέλιξη από την απόσταση των ζωδίων. Αν πχ είναι στο ίδιο ζώδιο θα είναι σχετικά εύκολη, αν είναι ένα ζώδιο απόσταση τότε πιθανών να μπεί το άτομο σε μία διαδικασία που μπορεί να τον προβληματίσει αρχικά. Αν είναι 2 ζώδια μπορεί να παρουσιαστεί μία ευκαιρία που να λύσει το πρόβλημα. Αν είναι 3 ζώδια μπορεί να υπάρξουν ένταση και προβλήματα, αν είναι 4 ζώδια τότε το άτομο θα έχει εύκολη εξέλιξη και επιτυχία, στα 5 ζώδια το άτομο πιθανών να μην μπορέσει να πετύχει τη χρονιά αυτή αλλά να καταλάβει κάποια λάθη του παρελθόντος ενώ στα 6 έχουμε την αντίθεση οπότε έχουμε κόντρες που όμως με διπλωματία θα μπορούσαν να επιλυθούν.

Οι Άξονες

Πολύ σημαντικό είναι να δείτε που βρίσκονται οι τρείς άξονες του ωροσκοπίου.  Αυτοί είναι ο ωροσκόπος, το μεσουράνημα και το βέρτεξ. Κάθε ένας από αυτούς έχει να σας πει πολλά στοιχεία για την επόμενη χρονιά . Για παράδειγμα ο ωροσκόπος δείχνει τι είδους προφίλ θα υιοθετήσετε η θα πρέπει να υιοθετήσετε. Αν για παράδειγμα είσαστε Ζυγός και έχετε στο ηλιακό ωροσκόπιο ωροσκόπο Σκορπιό πιθανών να πρέπει η να γίνεται πιο σκοτεινός και μυστικοπαθής από ότι στο παρελθόν η να πρέπει να δείξετε στο περιβάλλον σας αυτά τα στοιχεία έτσι ώστε να μπορέσετε να πετύχετε αλλά και να πείσετε περισσότερο τους φίλους σας αλλά και τους εχθρούς σας τελικά.  Με τον Ωροσκόπο μπορείτε να καταλάβετε επίσης και τι ανθρώπους μπορεί να ελκύσετε καθώς με τον ωροσκόπο αυτόματα θα ξέρετε και ποιο θα είναι το κατερχόμενο σας.

Επίσης το Μεσουράνημα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πως ακριβώς θα κινηθεί το κοινωνικό στατους και η καριέρα σας καθώς επίσης και τι θα πρέπει να κάνετε για να εξελιχθείτε σαν άτομα και να προχωρήσετε.  Μέσα από τις όψεις του μεσουρανήματος μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν δυνατότητες για εξέλιξη η κάποιες παγίδες που θα πρέπει να προσέξετε και μπορεί να σας βάλουν κάποιοι.  Μέσα από το μεσουράνημα μπορείτε επίσης και να καταλάβετε αν είναι περίοδος να κάνετε νέα ξεκινήματα, να διατηρήσετε κάτι η να το τελειώσετε ανάλογα με το ζώδια που βρίσκεται, αν είναι δηλαδή παρορμητικό, σταθερό η μεταβλητό αντίστοιχα.

Τέλος το Βέρτεξ είναι πολύ σημαντικό γιατί θα σας δείξει που μπορεί να φανεί το σημαντικό στη ζωή σας. Προσοχή όμως μπορεί να σας δείξει που θα φανεί η μεγάλη επιτυχία αλλά και η μεγάλη αποτυχία. Είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι που μπορεί επίσης να σας δείξει και ποια άτομα θα γνωρίσετε η ποια άτομα μπορούν να σας βοηθήσουν η και το αντίθετο.  Καλό θα είναι να δίνεται προσοχή στις όψεις του βέρτεξ γιατί θα σας δώσουν ένα καθαρό τοπίο των γνωριμιών που θα κάνετε τη χρονιά που θα έρθει και αν αξίζει να δώσετε πολύ μεγάλη σημασία.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να βλέπετε την μοίρα του ωροσκόπου του μεσουρανήματος και του βέρτεξ σε σχέση με τα sabian symbols καθότι πολλές φορές αυτό που γράφετε είναι και αυτό που θα συναντήσετε στο τέλος.  Δεν θα πρέπει βέβαια να παραλείψουμε ότι σύνοδοι με οποιοδήποτε απλανή αστέρα κρίνεται ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

Όψεις

Δεν θα πρέπει τέλος να ξεχνάμε και τις όψεις τις οποίες έχει ο χάρτης.  Ιδιαίτερη προσοχή δώστε στην όψη που έχει τη μικρότερη απόσταση και πρόκειται να γίνει ( applying) λιγότερη σημασία δώστε στις αποκλίνουσες όψεις ( separating).  Γενικότερα οι όψεις με μικρή ανοχή μεταξύ τους θα σας πούν πολλά για διάφορα γεγονότα της χρονιάς που θα έρθει καθώς επίσης και συμβουλές για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθείτε.

Δώστε επίσης πολύ μεγάλη σημασία στις επαναλαμβανόμενες όψεις από το γενέθλιο χάρτη. Μην ξεχνάτε το χρυσό κανόνα : Ότι δεν υπάρχει στο γενέθλιο σπανίως γίνεται στη ζωή ενός ατόμου από τεχνικές πρόβλεψης. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε για παράδειγμα μία γενέθλια όψη Αφροδίτης  – Ποσειδώνα όποια και αν είναι αυτή θα ενταθεί παραπάνω το νόημα της και αυτό  που προβλέπετε από τον ίδιο τον γενέθλιο αν και στο χάρτη της ηλιακής επιστροφής έχουμε όψη Αφροδίτης – Ποσειδώνα όποια και αν είναι η όψη που σχηματίζουν. Προσπαθήστε παρόλα αυτά να μείνετε περισσότερο στις κύριες όψεις ( Σύνοδος, Εξάγωνο, Τρίγωνο, Τετράγωνο , Αντίθεση, Χιαστί)  παρά στις πολύ μικρές καθότι δεν είναι και ο χάρτης που θα ζήσετε όλη τη ζωή σας αλλά μόνο για ένα χρόνο.

Ένα καλό κόλπο για να προβλέψετε πότε μπορεί να γίνει το γεγονός το οποίο βλέπετε είναι να δείτε πότε η προοδευτική σας Σελήνη κάνει κάποια όψη ακριβείας με κάτι από το Ηλιακό ωροσκόπιο.

Πηγή: astroconfess.com

Χρήστος Άρχος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας