Μπορεί να μην σκέφτεστε δύο φορές πριν απλώσετε το χέρι σας να πιάσετε ένα ποτήρι για να το γεμίσετε νερό στην κουζίνα σας, ωστόσο 2.2δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό.

 

Ας μην παρασυρθούμε όμως από τη μεγάλη συζήτηση για το πόσο άδικη είναι αυτή η κατάσταση, αφού μπορεί μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (NGO) να βρει μια θετική λύση στο πρόβλημα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η NGO, GivePower, έστησε στην Κένυα ένα εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που παίρνει το θαλασσινό νερό, το αφαλατώνει και το προσφέρει καθαρό στους κατοίκους της αφρικανικής χώρας! Το εργοστάσιο αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2018 και έκτοτε 25.000 άνθρωποι την ημέρα ωφελούνται από τη λειτουργία του έχοντας καθαρό νερό στη διάθεση τους.

Και για να γίνει κατανοητό πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό για τους συγκεκριμένους ανθρώπους, αρκεί να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα έπρεπε να περπατήσουν μια ολόκληρη ώρα για να βρουν πόσιμο νερό για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, καθώς η Κένυα τα τελευταία χρόνια έχει περάσει παρατεταμένες ξηρασίες.

Σήμερα η GivePower, έχει ως αποστολή της την παροχή πόσιμου νερού σε όλους τους ανθρώπους. Τα σχέδια της περιλαμβάνουν την Αϊτή και την Κολομβία, που σημαίνει ότι σύντομα θα ξεδιψούν 35.000 επιπλέον άνθρωποι σε καθημερινή βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή η όλη διαδικασία της μετατροπής του θαλασσινού νερού σε πόσιμο είναι χρονοβόρα και δαπανηρή, η χρήση της ηλιακής ενέργειας ίσως είναι η λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ακόμα μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πηγή: interestingengineering.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας