Από το 1970 η Ημέρα της Γης είναι αφιερωμένη στην προστασία του πλανήτη μέσα από δραστηριότητες όπως η φύτευση δέντρων, το καθάρισμα και άλλες δράσεις. Και ενώ τα περισσότερα από τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν λόγω της πανδημίας, υπάρχουν πολλά εικονικά δρώμενα για να μπορέσουμε να δείξουμε και φέτος την αγάπη μας προς τον πλανήτη.

 

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για έναν καθαρό πλανήτη. Η γιορτή καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Με τα χρόνια, η Μέρα της Γης ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτές τις ημέρες μπορείτε να παρακολουθήσετε αρκετά εικονικά γεγονότα, ώστε να μάθετε, να μοιραστείτε πληροφορίες και να εμπνευστείτε αναφορικά με την προστασία του πλανήτη. Μερικά από αυτά είναι:

  1. Παρακολούθηση ντοκιμαντέρ με οικολογικό περιεχόμενο

Υπάρχουν πολλά συναρπαστικά ντοκιμαντέρ και ταινίες που μπορείτε να δείτε στο ίντερνετ και θα μεταφέρουν μερικά από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα στο σαλόνι του σπιτιού σας.

Αυτή την εβδομάδα, το EarthX, μια υπηρεσία ζωντανής ροής για την προστασία του περιβάλλοντος, θα προβάλλει τουλάχιστον ένα από αυτά την ημέρα στην πλατφόρμα τους. Το Liveable Planet θα φιλοξενήσει επίσης ένα εικονικό φεστιβάλ 67 indie eco ταινιών αυτήν την εβδομάδα.

Ακόμη, μπορείτε να συνδυάσετε την βραδιά ταινιών σας με νέες κυκλοφορίες με θέμα το κλίμα:

Kiss The Ground: Μια εξερεύνηση της αναγεννητικής γεωργίας και της δυνατότητάς της να αναζωογονήσει το σύστημα διατροφής μας (Netflix)

Honeyland: Μια όμορφη ματιά στις αρχαίες παραδόσεις μελισσοκομίας στη Βόρεια Μακεδονία (Amazon Prime ή Hulu)

David Attenborough: Μια ζωή στον πλανήτη μας: Ο βασιλιάς των ντοκιμαντέρ για τη φύση αντανακλά τη ζωή και το έργο του (Netflix)

My Octopus Teacher: Η απίθανη ιστορία ενός άντρα που μαθαίνει από ένα άγριο χταπόδι σε ένα δάσος φύκια στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αφρικής (Netflix)

  1. Συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε ένα πάνελ ή συνέδριο για την Ημέρα της Γης

Ανεξάρτητα από το ποια πτυχή της οικολογίας σας ενδιαφέρει περισσότερο, υπάρχει πιθανώς μια διάσκεψη ή ομάδα για εσάς αυτή την εβδομάδα. Μερικές που έχουν ενδιαφέρον είναι οι εξής:

Η ακρόαση “The Role of Fossil Fuel Subsidies in Preventing Action on the Climate Crisis” στην οποία θα συμμετέχει η Greta Tunberg και θα λάβει χώρα στις 22 Απριλίου ζωντανά στο YouTube.

Τα συνέδρια We Don’t Have Time (22 Απριλίου) και Bloomberg Green (26 και 27 Απριλίου) όπου οι ηγέτες μεγάλων εταιρειών θα συζητήσουν για την κλιματική μετάβαση.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη νέα γενιά ηγετών κατά της κλιματικής αλλαγής, το Earthday.org κυκλοφορεί μία σειρά online προγραμματισμού την Τρίτη, 20 Απριλίου.

Εάν αγαπάτε το φαγητό ή θέλετε να τρώτε πιο βιώσιμα, η ΜΚΟ Food Tank θα διεξάγει ομιλίες σχετικά με τη σύνδεση του φαγητού με την κουλτούρα, την υγεία και το κλίμα.

Αν ψάχνετε απλώς για έμπνευση, λάβετε μέρος στο Nature Conservancy για την Ημέρα της Γης, ώστε να γνωρίσετε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς παράγοντες που κάνουν την αλλαγή για το περιβάλλον (22 Απριλίου).

  1. Συμμετέχετε μαζί με την οικογένειά σας

Για τους μικρότερους σε ηλικία, το National Geographic θα φιλοξενήσει μία εικονική εκδήλωση στο κανάλι του στο YouTube. Η εκδήλωση θα μας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου θα ακούσουμε ιστορίες και μουσική και θα γιορτάσουμε την ομορφιά του πλανήτη μας.

  1. Λάβετε μέρος σε μία ψηφιακή εκστρατεία

Προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας και να σιγουρευτούμε ότι κάθε μέρα θα είναι η Ημέρα της Γης, πολλά μέσα έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες καμπάνιες. Χαρακτηριστικά, η Enough Media ξεκίνησε μία καμπάνια στα social media, καλώντας τον κόσμο να δημοσιεύσει μία φωτογραφία με το hashtag #EnoughOf για την Ημέρα της Γης. Ακόμη, να αναφέρουν τι σκοπεύουν να κάνουν για την αλλαγή αφού περάσει η 22η Απριλίου.

Η προστασία του πλανήτη μας είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν μαζί να κάνουμε τα μέγιστα για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Γη μας και για όλους εμάς.

Με πληροφορίες από: www.mindbodygreen.com

Διαβάστε ακόμη: Περισσότερες από 50 χώρες δεσμεύονται για την προστασία 30% του εδάφους και των ωκεανών μέχρι το 2030

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας