Καλοκαιρινή Ρεφλεξολογία

0
490

Με τον ερχομό του καλοκαιριού και τα συνεπακόλουθά του (άνοδος θερμοκρασίας, μπάνιο στη θάλασσα) μας δίνεται η ευκαιρία γι’ αυτό που ονομάζουμε Φυσική (Καλοκαιρινή) Ρεφλεξολογία.

 

Φυσική Ρεφλεξολογία ονομάζουμε τη φυσική ενεργοποίηση των αντανακλαστικών-ρεφλεξολογικών σημείων που βρίσκονται στα πέλματα και πιο συγκεκριμένα στις πατούσες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, δε χρειάζεται κάποιος εξειδικευμένος θεραπευτής παρά μόνο το βάρος μας, μια παραλία και ήλιος. Έτσι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα πέλματα, μόνοι μας, με φυσικό τρόπο διατηρώντας το σώμα μας υγιές.

Περπάτημα με γυμνά πόδια

Ιδανικός τρόπος ενεργοποίησης. Περπατάμε ξυπόλητοι σε μια παραλία με βότσαλα, τα οποία πιέζουν με το βάρος μας όλα τα σημεία στις πατούσες. Το κάνουμε όσο δεν πονάμε και μας είναι ευχάριστο. Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος οπότε βασιζόμαστε στην αίσθηση που ανέφερα πριν. Η άμμος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα.

Εξαιτίας των παπουτσιών, τα πέλματά μας είναι αρκετά ευαίσθητα και είναι λογικό στην αρχή να πονάμε. Γι’αυτό ξεκινάμε από ψιλό χαλικάκι και όταν μας είναι άνετο προχωράμε σε μικρά βότσαλα και κατόπιν σε μεγαλύτερα.

Δεν περπατάμε τις μεσημεριανές ώρες γιατί τα βότσαλα καίνε! Μόνο πρωί ή απόγευμα.

Επίσης, δε χρειάζεται να πιεστούμε. Είναι προτιμότερο να κάνουμε λίγο κάθε μέρα παρά να φτάσουμε στα όρια της αντοχής μας. Σε μια τέτοια περίπτωση το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να προκαλέσουμε υπερδιέγερση και κατά συνέπεια έξαρση των συμτωμάτων.

Συνοψίζοντας, το περπάτημα με γυμνά πόδια μας δυναμώνει, γιατί:

α) ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τη γη,
β) γυμνάζει τους μύες της ποδοκνημικής και
γ) ενεργοποιεί τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις όλου του σώματος.

Έκθεση πελμάτων στον ήλιο

Ένας άλλος τρόπος είναι την ώρα που είμαστε ξαπλωμένοι στην παραλία να στρέψουμε τα πέλματά μας προς τον ήλιο. Τα σηκώνουμε λίγο από το έδαφος ώστε να τα “δει” καλύτερα και τα κρατάμε εκεί για 5′-10′ (εννοείται πως τα στηρίζουμε κάπου γιατί αλλιώς θα κουραστούμε). Η ηλιακή ενέργεια από μόνη της θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά σημεία χωρίς εμείς να κάνουμε κάτι σημαντικό. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε στα πέλματα μας την ευκαιρία να εκτεθούν λίγο στον ήλιο, κάτι που δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ…

Οι ώρες που μπορούμε να το κάνουμε είναι οι πρωινές και οι απογευματινές που έχουν γλυκό φως. Τα μεσημέρια του καλοκαιριού ο ήλιος δεν είναι και τόσο φιλικός.

Καλό καλοκαίρι!

Του Φώτη Σκουρλέτη

Πηγή: myreflexologist.gr

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας