πόσο άνετα νιώθεις με την ιδέα του να κάνεις μία παύση στη ζωή σου;

 

Δε σου κάνω αυτή την ερώτηση για να το παίξω άνετη. Είναι πολλές οι φορές που χρειάζεται να με φτάσω στο σημείο όπου θα χτυπήσει το καμπανάκι που μου λέει να κατεβάσω λίγο ρυθμούς. Ακόμη και σε εκείνο το σημείο, εγώ ανεβάζω αντίστοιχα παλμούς! Αυτό συμβαίνει καθαρά επειδή καταλαβαίνω ότι όταν έρχεται εκείνη η ώρα, είναι τόσο σημαντικό να κάνω μία παύση που δε χωράει αναβολή και πρέπει να βάζω χώρο και χρόνο μέσα στην ημέρα μου.
Σε περιόδους υψηλής δημιουργικότητας στη ζωή μας, είναι καλό να μην ξεχνάμε την αξία των ενδιάμεσων διαλειμμάτων. Όταν βρισκόμαστε σε μία τέτοια φάση, το μυαλό μας κι εμείς σαν οντότητες δεχόμαστε μεγάλο όγκο πληροφοριών, ιδεών, εκπαίδευσης αλλά και της δικής μας τελικής έμπνευσης που προκύπτει από όλα αυτά.
Αυτό που κάνει τόσο σημαντικό το να κάνουμε ένα σύντομο διάλειμμα είναι ότι στον χρόνο που θα του δώσουμε θα πάρει όλον αυτόν τον όγκο και θα τον “τακτοποιήσει”.

Όταν υπολογίζουμε εκ των προτέρων μικρές και συχνές παύσεις, τότε προλαβαίνουμε πολλές καταστάσεις και κυρίως τον κίνδυνο να φθάσουμε στο σημείο όπου νιώθουμε να έχουμε χάσει τον έλεγχο, αλλά και τον στόχο που ξεκινήσαμε εξαρχής όλα όσα κάνουμε.

Πολλές φορές νιώθουμε ότι μία μικρή παύση είναι απλά χάσιμο χρόνου. Στην πραγματικότητα όμως είναι αυτές οι παύσεις που μας οδηγούν στην τελική ώθηση, μετά από όλη τη δουλειά και την προσπάθεια που έχουμε κάνει.

Σου προτείνω λοιπόν να προγραμματίσεις τουλάχιστον μία ημέρα και να προσφέρεις ένα διάλειμμα στον εαυτό σου! Βάλε μία αγαπημένη σου σειρά ή ταινία μέσα στο πρόγραμμα, ξέρεις από αυτές που δε θέλουν και πολύ σκέψη, διάβασε ένα αγαπημένο σου βιβλίο, αλλά όχι από αυτά που σχετίζονται με τη δουλεία σου. Ή απλά… Κοίτα το ταβάνι!

Η Access Consciousness® οπτική για να κάνεις χώρο και χρόνο στη ζωή σου.

Στην τεχνική Access Consciousness® που έχει μπει στη ζωή μου τους τελευταίους μήνες και μου έχει προσφέρει πολλά και διαφορετικά εργαλεία για την καθημερινότητά μου υπάρχει η ακόλουθη πρόταση:

1 ώρα την ημέρα – 1 ημέρα την εβδομάδα:

Αφιέρωσε λοιπόν μία ώρα την ημέρα όπου θα κλείσεις τα πάντα και θα μείνεις εσύ με τον εαυτό σου. Επιπρόσθετα, αφιέρωσε μία ολόκληρη ημέρα με αγαπημένους σου ανθρώπους και με οτιδήποτε σε κάνει ευτυχισμένο. Αρκεί να μη σχετίζεται με την εργασία σου, όση ευτυχία εύχομαι να σου προξενεί! 😉 

Δεν είναι να το δεις μόνο από την οπτική ότι το αξίζεις… Δε χρειάζεται να το λέμε αυτό διαρκώς για να προλάβουμε την όποια ενοχή πηγάζει από το να παραδεχτούμε το δικαίωμά μας στη “χαρά του να μην κάνεις τίποτα”!

Είναι ότι απλά ότι το χρειάζεσαι! Και χρειάζεται να πατήσεις μία παύση για να καταλάβεις το γιατί.

Πηγή: foteini.me

Πηγή εικόνας: Unsplash

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο;
Μέσω της στήλης Το δικό σου Βίωμα, έχεις κι εσύ την δυνατότητα να μοιρασθείς τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Διάβασε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες !

Newsletter εγγραφή

 

Φωτεινή Βαβίτσα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας