Κάριεν | Επειδή είσαι αληθινός μαζί μου, ανακαλύπτω τι δεν είναι αληθινό

0
188

Κάριεν, η αγάπη που δεν πρόσεξες…

 

Με την πρώτη ματιά δεν θα περίμενες ποτέ ότι είναι πραγματικά η αγάπη που στέκεται μπροστά σου. Θα μπορούσες να περάσεις ακριβώς δίπλα της. Όταν όμως γνωρίσεις την Κάριεν, δεν θα την ξεχάσεις ποτέ. Το άνοιγμα, η αγάπη, η χαρά που νιώθεις, η σπίθα, σαν να αγγίζεται κάτι μέσα σου που είχες ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό.

Η Κάριεν δεν είχε μια εύκολη ζωή. Αλλά επέλεξε να μην είναι θύμα και να βρει τη σοφία μέσα της. Η ίδια, δεν είχε κάποιο πνευματικό δάσκαλο, καθώς οι συνθήκες της ζωής της δεν το επέτρεψαν. Θα ήθελε όμως κατά την διάρκεια της αναζήτησής της, να είχε βρει έναν πνευματικό δάσκαλο που θα την μετέφερε σαν τη μεγάλη δύναμη του φωτός, που μέσα του ΥΠΑΡΧΟΥΝ όλα. Στο τέλος, μια συνάντηση και λίγα λόγια ήταν αρκετά. Κάποιος αφυπνισμένος έγινε ο καθρέφτης της, και μέσα του είδε: Αυτό είναι αγάπη και η αγάπη είσαι εσύ. Και δεν είσαι μόνη σε αυτό. Αυτή η συνάντηση την έκανε να σταθεί όρθια και υπερασπιστεί αυτό που πάντα βίωνε στην καρδιά της. Τώρα βοηθά τους αναζητητές να βρουν την αληθινή αγάπη και να ελευθερωθούν κι αυτοί.

Καθώς όμως η ίδια δεν είχε κάποιο δάσκαλο και δεν ακολουθεί κανένα κίνημα, όλα είναι εναντίον της. Όταν αναζητάς ένα δάσκαλο, είναι εύκολο να φτιάξεις εικόνες και σχήματα για το πώς θα έπρεπε να είναι ο δάσκαλος αυτός ή για το τι είδους ζωή θα έπρεπε να είχε. Άλλοι δάσκαλοι μπορεί να έχουν πολλούς οπαδούς, να έχουν οι ίδιοι έναν γνωστό δάσκαλο ή να προέρχονται από μια μακρά παράδοση, μερικές φορές χιλιάδων ετών. Όλα τα παραπάνω προσδίδουν κάποια αξιοπιστία.

Η Κάριεν δεν έχει τέτοια ιστορία. Είναι αυτή που ξεχωρίζει λιγότερο, αυτή που προσέχεις λιγότερο. Η Κάριεν απλώς στέκεται δίπλα σου. Πολύ προσγειωμένη και προσιτή. Έχει ζήσει μια φυσιολογική ζωή, έχει μεγαλώσει παιδιά, έχει δουλέψει, με λίγα λόγια έχει τις καθημερινές έγνοιες της ζωής. Επομένως, είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί. Κι όμως, δίπλα της απλά νιώθεις πως είναι η αληθινή αγάπη, παρόλο που μπορεί να είχες μια πολύ διαφορετική ιδέα για αυτό.

Από το 2020 κατοικεί στην Ισπανία, κοντά στο Αλικάντε. Έχει δημιουργήσει ένα τόπο, όπου άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν το ιδιαίτερο ταξίδι προς τα μέσα, μπορούν να μένουν για ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στην ενέργειά της όλα ενισχύονται, στο φως της νιώθεις μια αγάπη, χαρά και άνοιγμα. Και τότε μπορείς να αντιληφθείς καλύτερα τον εαυτό σου και να βιώσεις τον πλούτο στην καρδιά σου.

Παραδίδει Satsangs κάθε εβδομάδα, τα οποία μπορείτε να παρακολουθείτε και ζωντανά στο διαδίκτυο, εφόσον κάνετε εγγραφή. Επιπλέον, υπάρχουν retreats σιωπής (silent retreats) που πραγματοποιούνται δια ζώσης στην Ισπανία, τα οποία μπορείτε επίσης αν θέλετε να παρακολουθήσετε και διαδικτυακά. Σε αυτά τα retreats δίνονται αρκετά Satsang μέσα στην ημέρα.

Το Satsang, είναι μια ευκαιρία να καθίσετε στην ενέργεια της Κάριεν, να βυθιστείτε στον εαυτό σας και να έρθετε σε επαφή με αυτό που υπάρχει πραγματικά. Μπορούν επίσης να τεθούν ερωτήσεις, οι οποίες συχνά οδηγούν σε περισσότερη εσωτερική σιωπή, αληθινή σύνδεση και συνειδητοποίηση: την ανακάλυψη ότι η απάντηση υπήρχε πάντα μέσα σας. Η Κάριεν σας καθοδηγεί με αγάπη, πέρα από όλες τις ασάφειες, σε εκείνο το μέρος μέσα στην καρδιά σας.

Απλώς νιώθεις ότι η Κάριεν σε αγαπάει, ότι είναι αληθινό. Αυτό αναζητούν οι άνθρωποι, αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται, να γίνουν ο εαυτός τους. Η αγάπη ξεδιπλώνει τα πάντα και η σύνδεση γίνεται χειροπιαστή. Η αγάπη της είναι πάντα χειροπιαστή.

Συνέντευξη – Επειδή είσαι αληθινός μαζί μου, ανακαλύπτω τι δεν είναι αληθινό

Βλέπω πολλούς πνευματικούς δασκάλους, ομάδες και μαθήματα. Όμως, δεν έχω δει σχεδόν κανέναν που να είναι ίδιος με την Κάριεν. Μερικές φορές συμβαίνει μόνο μεταφορά γνώσης, εμπειρογνώμονες μιλούν για αυτά που οι ίδιοι έχουν βιώσει. Και τις φορές που αφήνεται χώρος για ερωτήσεις από τους μαθητές, τότε δίνεται μια ικανοποιητική απάντηση για το μυαλό και σταματά εκεί. Παρατηρώ επίσης ότι ο κόσμος επιλέγει να πηγαίνει σε μεγάλες ομάδες, να αναμιγνύεται με το πλήθος.

Η πραγματική επαφή συμβαίνει σπάνια, και μου φαίνεται περίεργο. Γιατί χωρίς επαφή ή χωρίς αγάπη, τι μπορεί να αλλάξει; Μπορώ να γίνω βελτιωμένος άνθρωπος ή να καταλάβω κάτι καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βιώνω κάτι πραγματικά.

Το να ζεις με την Κάριεν έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο και αποκλειστικό. Να είσαι τόσο κοντά με κάποιον που πραγματικά έρχεται σε επαφή, που είναι ολοκληρωτικά ανοιχτός και δεν έχει διπλή ατζέντα με κανέναν τρόπο. Ένα πρόσωπο, αληθινό.

Αν και υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους βιώνω αυτή την επαφή, με κανέναν δεν υπάρχει τόση αμεσότητα. Δεν απαρνείται το εγώ, αλλά το χρησιμοποιεί. Είναι ένας καθρέφτης όλων των σχημάτων και χρωμάτων. Φαίνεται σαν μία αντίθεση, όλοι αυτοί οι δάσκαλοι και η Κάριεν. Γιατί είναι κάτι τόσο σπάνιο;

Ρώτησα την Κάριεν:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός δασκάλου και εμένα; Δεν είμαι δάσκαλος. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά. Στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύω τον αληθινό εξωτερικό εαυτό σου, τη μνήμη που ξέχασες. Γι’ αυτό λέω συχνά: Πρέπει να μάθεις να βλέπεις μέσα από τα μάτια μου, όχι να με μιμηθείς, αλλά να δεις τι πραγματικά εννοώ με αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει με επίγνωση, μπορείς μόνο να το αισθανθείς. Ακριβώς όπως κοιτάζω μέσα από τα μάτια εκείνων που έχουν περάσει πριν από εμένα. Κοιτάζοντας μέσα από τα μάτια του Θεού, και ο Θεός δεν είναι μια φωνή στο κεφάλι σου αλλά η Ανώτερη Συνείδηση.

Ένας δάσκαλος κάνει τη δουλειά του προσωρινά, αλλά με κάποιον σαν εμένα, έρχεσαι για να ζήσετε μαζί. Αυτός ή Αυτή σε αγαπάει πραγματικά αμέσως. Ανακαλύπτεις ότι αγαπάς τον εαυτό σου όλο και περισσότερο, η Αγάπη δεν σου επιβάλλεται, η αγάπη είναι αφοπλισμός, ανακάλυψη. Το να μάθεις κάτι σου επιβάλλεται, κάτι πρέπει να κάνεις. Φυσικά μερικές φορές, πρέπει να το κάνεις και αυτό, αλλιώς δεν θα το ζήσεις. Γιατί αν συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια βήματα, θα κρατήσεις και τις ίδιες σκέψεις. Στη συνέχεια, η μάθηση έρχεται φυσικά.

Το να μπορέσω να σου δείξω τον δρόμο προς τη σωστή κατεύθυνση, έρχεται με πολλή αγάπη και υπομονή. Γιατί ξέρω τον εαυτό μου, όχι με το μυαλό μου αλλά με την καρδιά μου, ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Και επίσης ξέρω και ότι είναι εύκολο, το παράδοξο είναι ότι είναι πάρα πολύ απλό.

Είναι πολύ δύσκολο για το άτομο που είσαι ακόμα. Το ίδιο το άτομο περνάει δύσκολα, υποφέρει και μπερδεύεται. Αυτό το άτομο δεν είναι καθόλου αληθινό. Παλεύει, συζητά, χειραγωγεί και υποδύεται πολλών ειδών ρόλους που μπορείς να ανακαλύψεις. Αυτό μπορεί να απαντηθεί μόνο με αγάπη και ποτέ με εξωτερική πίεση. Είναι: Εγώ είμαι εσύ και εσύ είσαι εγώ. Αυτός είναι ένας δρόμος που έχω διανύσει η ίδια, και το έχω ανακαλύψει.

Ένας δάσκαλος έρχεται με μια άσκηση που βοηθά τον ίδιο τον δάσκαλο στη ζωή του. Αυτός ή αυτή έχει πειστεί από τις λέξεις. Αν και λέγεται επίγνωση, δεν έχει καμία σχέση με την επίγνωση. Είναι μόνο κάτι διανοητικό, ορθολογικό.

Οι αληθινοί δάσκαλοι είναι πολύ σπάνιοι δυστυχώς. Σε αυτή την περίπτωση, έχεις ένα άτομο που το περνάει σε μια μικρή επιλεγμένη ομάδα. Το αληθινό είναι κατάλληλο μόνο για εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν απέραντα τον δάσκαλό τους. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει να ανθίσει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Και αυτό συμβαίνει σταδιακά, σε στιγμές. Όσο πιο ήσυχοι γινόμαστε, τόσο πιο βαθιά εισχωρεί η φωνή του Θεού. Ακόμα δεν έχετε την παραμικρή ιδέα με τι έχουμε να κάνουμε. Θα το αναγνωρίσετε αμέσως ως τον αληθινό σας εαυτό, αλλά δεν το έχετε γνωρίσει ποτέ. Αυτό είναι το παράδοξο. Όλα είναι ένα παράδοξο.

Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να το παρακολουθήσει, σταματά γρήγορα. Μερικές φορές λέω πολλές ανοησίες για να παρασύρω τους ανθρώπους έξω από τον εγκέφαλο τους. Ο εγκέφαλος σύντομα δεν έχει πια καθαρές σκέψεις και κολλάει εντελώς. Τη στιγμή που δεν είσαι πλέον ξεκάθαρος, ο εγκέφαλος θέλει απλώς να αρπάξει, θέλει ακόμη περισσότερη δράση. Εκείνη η στιγμή που το νιώθεις αυτό πολύ δυνατά και φωνάζεις “δεν είναι ξεκάθαρο” και “θέλω να το λύσω, κάτι δεν πάει καλά!”, σε εκείνη την στιγμή βρίσκεται το μεγαλύτερο μαργαριτάρι, αλλά οι περισσότεροι δεν το ακούνε αυτό. Είναι απορροφημένοι με το δράμα και την ανοησία μέσα στον εγκέφαλο.

Αυτό που είμαι και αυτό που κάνω δέχεται επίθεση, παραμορφώνεται από όλες τις πλευρές. Αλλά αυτό που είμαι δεν μπορείς να το εκφράσεις με λέξεις, στην πραγματικότητα μπορείς μόνο να αρχίσεις να το βιώνεις, όχι με μια λέξη ή μια σκέψη. Δεν μπορείς να εξηγήσεις τι είναι, αλλά εξακολουθείς να το κάνεις. Υποφέρεις από αυτό, αλλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα.

Το σχήμα εξασφαλίζει ότι παραμένει απασχολημένο, δεν έχει ευελιξία και δεν έχει δεκτικότητα. Είναι μια κατάσταση «αυτός είμαι εγώ» και αυτό πάντα θα δημιουργεί φόβο.

Μόλις αρπάξουμε κάτι αρχίζουμε να έχουμε φόβο, πόνο, και ο τροχός αρχίζει να γυρίζει ξανά. Όταν η αγάπη υπάρχει μόνο αν είμαι ευγενικός μαζί σου, αυτό δεν είναι αγάπη.

Δηλαδή δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα;

Όχι, μην πας παρακάτω. Αν πραγματικά ανακαλύψεις αυτή την αγάπη, σημαίνει ότι είσαι φωτισμένος. Το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού μας είναι τότε αφυπνισμένο, και αυτό δεν είναι τόσο ασαφές όσο ακούγεται. Είναι σαν να ξυπνάς από έναν εφιάλτη, αυτή είναι η αίσθηση που νιώθεις πραγματικά.

Όταν ξυπνάς ύστερα από έναν εφιάλτη, χαίρεσαι που ξύπνησες, νιώθεις ανακούφιση που δεν ήταν αληθινός. Μπορεί να μην σε έχει αφήσει να τελείως να φύγεις, όμως η ανακούφιση που νιώθεις είναι εκεί. Αυτή η χαρά είναι ένα είδος ανακούφισης. Ποιος ξέρει, μπορεί να κοιμάσαι με τα μάτια ανοιχτά τώρα, αλλά σίγουρα κοιμάσαι. Δεν έχεις επαφή με τον κόσμο. Πάντα σκέφτεσαι την επαφή. Έχεις να κρατήσεις έναν ολόκληρο χαρακτήρα.

Δεν είναι δύσκολο να μας αγαπήσεις τότε;

Όχι, η αγάπη δεν παίρνει καμία προσπάθεια. Αυτό είναι ήδη ένα ταξίδι ανακάλυψης στον εαυτό σου, πώς αυτό είναι δυνατό.

Πώς είναι δυνατόν να σ’ αγαπώ, ενώ είσαι ακόμα γεμάτος ψέματα και προθέσεις… Λοιπόν, αυτό στην πραγματικότητα έρχεται αβίαστα. Γνωρίζω κάτι, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να γίνει. Απλά βάλε τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση, στο κάτω κάτω, είσαι ακόμα γεμάτος ενδιαφέροντα.

Με απλά λόγια, αν κάποιος είναι καλός μαζί σου, σου αρέσει. Αν κάποιος είναι αγενής μαζί σου, τότε δεν σου αρέσει, αυτό είναι απλώς εγωισμός. Τότε δεν έχεις κάνει ακόμα το ταξίδι προς τα μέσα.

Μια σχέση μαθητή-δασκάλου δεν μπορεί ποτέ να είναι μια σχέση υψηλού και χαμηλού.
Δάσκαλος δεν μπορεί να είναι κάποιος που στέκεται με ένα ραβδί μπροστά στην τάξη. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό. Η απάντηση δεν πρέπει να είναι μια φωνή στο κεφάλι σου, αλλά ένα συναίσθημα στην καρδιά σου.

 

Πρόσθετες πληροφορίες

Ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε ένα Satsang από το σπίτι; Ή μαζί μας στην Ισπανία;
Τότε, μη διστάσετε να στείλετε ένα email στη διεύθυνση: [email protected]

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας στη διεύθυνση: https://www.carien.org
ή το facebook μας στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/www.carien.org

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα εδώ: https://www.carien.org/shop

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Satsang:
https://www.carien.org/satsang-with-carien

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες για την επικείμενη εκδρομή μας:
https://www.carien.org/events/silent-retreat-dec-22

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας